2015. július 27., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 28. héten?

Betegség. Kezdhetnénk ezzel, mert ez a hét sok tekintetben a halál körül forgott. Elveszítettünk két kiskutyát, s valószínűleg még többen követik őket. Nem tudjuk megakadályozni, nem tudjuk megfékezni. Két oltással a teljes Építés alom atípusos parvó fertőzést kapott, s hiába minden, valahogy senki nem akar jobban lenni. És és Érme sajnos már feladták. Egyszerűen felfoghatatlan, ami történik, de egyben azt is szeretnénk elmondani, megismételni, hogy mi nem vagyunk alkalmasak egész almok felelős elhelyezésére, nem vagyunk alkalmasak sem financiálisan, sem lelkileg arra, hogy ezt az őrült kockázatot, amit egy kölyök kutya gondozása jelent, vállalni tudjuk. Mi nem tudunk beletörődni abba, hogy a kiskutyák egy része mindig odaveszik, hiszen kiszolgáltatottak, nincs immunrendszerük, a fertőzések pedig folyamatosan képesek megújulni. Most a veszteségeinket gyászoljuk, mert nem így kellett volna lennie. Nem így kellett volna lennie.
 
  
Sajnos a gyász a német dog fajtamentést sem kerülte el. Toscát valami ismeretlen dolog nagyon hamar leverte a lábáról, s sajnos hiába volt az azonnali kórházi elhelyezés, Tosca elment.


A magyar vizsla fajtamentéstől a héten gazdihoz költözött a kis kajla Dáró, akit a nagy melegre való tekintettel majd a gazdi fog ivartalaníttatni, mi pedig ellenőrizzük annak megtörténtét, de legalább elhagyhatta a kennelsort.


Két új védenccel is gazdagabbak lettünk: Lolka és Bolka, a két kis vizsla-tacskó keverék megérkezett, s ideiglenes befogadóknál várják a gazdijelölteket.

Lolka és Bolka
 
A tacskó fajtamentés elveszített a héten egy igazán jó ideiglenes befogadót, de nyert egy tökéletes gazdit az öreg tacskóhölgy, Izsu számára, aki innentől teljes jogú családtagként folytathatja. Mivel tolongás nem volt érte, s mivel tudjuk, hogy a mostani helyénél jobbat valójában nem is találhattunk volna, őszintén örülünk Izsu boldogságának, s köszönjük a befogadást!
 
 
Házikó, az amputált lábú szálkás szőrű tacskó egy cel-eb mellé került ideiglenesbe, jelenleg Demény mellett tanulja a lakásban élés szabályait, s közben szerencsére tájékoztatja viselt dolgairól a világot is. A volt gazdája ellen az állatvédők feljelentést tettek - a kutya sérült lábát nem kezeltette - de szerencsére a jogi státusza rendezett, az eredeti gazda tulajdonjoga megszűnt, amikor a gyepmesteri telepre leadta őt.
 
 
Ha már lábas kutyák, akkor Csekkről is essen szó. Ő az a tacskó keverék kan, akit nagyon komoly sérülésekkel szedtek össze az út mellett nagyjából abban a térségben, ahonnan Házikó is származik. Ő már a gyógyulás útjára lépett, a héten kikerülhettek végre a vasak is, így most már csak az ivartalanítása lesz hátra, s természetesen egy tökéletes, elkötelezett és szerető gazdi. Az hiányzik még.
 

 A pápai állatvédőktől került hozzánk Traubi, a láncon tartott szálkás szőrű tacskó szuka, akit átmeneti befogadóhelyeink egyikén helyeztünk el. Ha minden igaz, akkor nem sokáig lesz velünk, mert máris komoly érdeklődés mutatkozik erre a tündéri kiskutyára. Mi megértjük!
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése