2015. július 29., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 29. héten?

A parvó fertőzés sajnos továbbra sem engedett kegyetlenségéből, s a héten az Építés babák közül elszólította Ételt, Életet, Érzetet, Ércet, Éppent és Éjjelt. Az egész helyzetet reménytelennek érezzük, olyan kiszámíthatatlan, felfoghatatlan az egész, de tény: létezik egy új típusú parvóvírus, amely ellen az oltások mit sem jelentenek, a babaszervezeteket pedig annyira legyengíti, hogy az esélyük a túlélésre szinte semmi.


Nem az elveszített életek helyére, de tény: két új kutyával lettünk gazdagabbak a héten. Hosszabb szervezés után végre eljöhetett az Illatos útról Bibir, a közepesen hosszú forma, nagyon idős, emlődaganattal operált, de nagyon élni akaró keverék szuka, akit átmeneti szálláshelyeink egyike fogadott, s a szükséges vizsgálatok után gazdára vár.


Az egyik állatorvosunk pedig talált egy társasági kutya keveréket, így Hableány, a tündéri kis habcsók szuka gazdára vár.


A tacskó fajtamentésnél a héten több kutyánk ment szívféreg-tesztre, s ilyenkor azért mindig ott van az a gyomorgörcs, mert kb. minden tizedik teszteltünk "ajándékoz meg" minket egy pozitív teszttel, ami azt jelenti, hogy az adott kutya szívférges. Érkezett már hozzánk ebben érintett kutya Békésről, Egerből, Karcagról, Budapesről, gyakorlatilag az ország minden területéről, s bár mi már nagyjából érzékeljük, hogy melyik terület a fertőzöttebb, melyik a biztonságosabb, semmire nincs garancia. Szerencsére a debreceni Bástya és a füzesabonyi Mitzi mindketten egycsíkos, tehát negatív tesztet produkáltak, s szintén negatív lett Szerencse eredménye, ami azért különösen szuper, mert Szerencsét néhány hónapja szívféreg fertőzéssel kezeltük a lassú módszer szerint, és SIKERÜLT!

Ti már teszteltettétek a saját kutyáitokat? Gondoskodtok a szívféreg-fertőzés megelőzéséről?

Bástya,Mitzi és Szerencse
Traubi, a pápai szálkás szőrű tacskó szuka a héten átesett az ivartalanításon, s amilyen hirtelen jött, olyan hirtelen távozott is, mert bár nem őt látogatták, de ő lett a szerelem első látásra, s gazdira is talált. Hamarosan Angliában folytatja majd az életét, mert gazdái arra veszik az irányt. Mi pedig várjuk majd a beszámolóit angliai kalandjairól is.


Vadfruttik egy talált, rövid szőrű tacskó keverék kan, akit nem akartak az utcán hagyni megtalálói, viszont elhelyezni sem tudták. Hivatalosan a nyári időszakban létszámstoppunk van, mert nagyon beragadtak a kutyák, de egyszerűen nem nagyon tudtunk mást tenni, mint segíteni. Vadfruttik most két hétig az eredeti gazdáját keresi, de utána örökbefogadható.

Hűha a másik, akit nem szabadott volna már bevállalni, de neki átvettük a láncostársát, Mitzit már korábban, illetve a láncos képei sem hagytak minket nyugodni, így megérkezett. Hűha egy kistermetű tacskó keverék szuka, aki most már szeretne egy jobb életet magának, mi pedig segíteni fogunk neki ebben.

A magyar vizsla fajtamentés előző héten örökbeadott védence, Dáró, amint kicsit enyhült a hőmérséklet, átesett az ivartalanításon, így mindenki megnyugodhat: nincs ivarosan örökbeadott védencünk az országban továbbra sem.


A két múlt héten érkezett vizsla-tacskó babából pedig Bolka gazdára is talált. Mondjuk nem csodálkozunk, hogy neki nem kellett sokáig várnia erre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése