2015. július 18., szombat

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 26. héten?

Talán egyre többen tudják, hogy Demény, Magyarország sztárvizslája futrinkás kutyaként indult. Ha valaki, ő biztosan nem felejti el soha, s rendezvényein is helyet ad a csapatunknak. A II. Deményista Pikniken is ott voltunk, ahol a pénzbeli adományok mellett száraztáppal és konzervekkel, valamint Bence bácsi számára porcerősítővel ajándékoztak meg minket támogatóink. Köszönjük a lehetőséget!


A pátkai Vizsla Túrán ismét nagyon sok adományt kaptunk, amit szeretnénk szívből megköszönni. Az összegyűlt adományt önkénteseink ki is szállították a kennelsoron lévő kutyáink részére.

A magyar vizsla fajtamentésnél sajnos szomorú hír nyitotta a hetet: Szajna kutyánk meghalt.


Az élet persze nem állt meg. Németországba több kutyánk is elutazott a héten. A H4P-n keresztül Huncut, Pilkar és Izeusz mehetett, míg a ViN Furbo, Palma és Rajna számára teremtette meg a költözés lehetőségét. Szintén német állatpolgár lett Szimka és Gomez.

Huncut,Pilkar, Izeusz és Szimka
Furbo, Palma, Rajna & Gomez

Öreg vizsla keverékünk, Tódi megszabadult végre a szívférgektől, s mivel a labor és a szívultrahang sem mutattak problémát, a héten átesett az ivartalanításon, s a szemölcseitől is megszabadult. Emellett gazdijelöltes is lett.


Új kutyaként Norka érkezett. A fiatal szukát ideiglenes befogadónál helyeztük el.


A német dog fajtamentéshez megérkezett a gazdája által leadott Sherry Lady.


Nico a hétvégén gazdához költözött.


A héten az alap és tacskó csoportba tartozó, szívférges kutyáink gyógyszeres kezelésének ismétlését kellett intéznünk. Ez mostanra már hatalmas mennyiségű Doxycyclin beszerzését teszi szükségessé, mivel sajnos elég sokan érintettek. Az esélytelen keverékjeink közül Pötyke, Purpin és Abszolút azok, akik most egy kicsivel több, mint kéthetes antibiotikum kúrát kell, hogy végigcsináljanak, aztán megvárjuk a következő 30 napos Advocate csepp felhelyezését, majd azt követően egy-két hétre fogjuk őket újra tesztelni, hogy hátha valamelyikük már nem minősül többé szívférgesnek. Nagyon-nagyon kellenek a drukkok ehhez, de a támogatók is, akik segítenek előteremteni a rendszeres Advocate cseppek és gyógyszerek, kullancs elleni nyakörvek árát. Ha valaki akár csak egy csoki árával is, de hozzá tudna járulni ehhez, a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000
számlájára tehetik meg ALAP SZÍVFÉREG megjegyzéssel. Minden segítséget hálásan megköszönünk.

Pötyke, Purpin és Abszolút

A tacskó fajtamentésnél is többen érintettek sajnos a szívférgességben, közülük Réti és Szerencse már korábban végigszedték a gyógyszerüket, így náluk a következő kúra későbbre tolódik, de Poltergeist, Szonár és Azonnal ezen a héten kezdte meg a gyógyszeres kezelését. 

Poltergeist, Szonár & Azonnal

A héten újra gazdára talált Maga, a félős törpe tacskó szuka, aki most egy elkötelezett, türelmes, a problémát kezelni akaró és azt meg is értő családhoz  került. Reméljük, hogy hagynak neki időt arra, hogy szépen kinyíljon. Fontos viszont megemlíteni, hogy a törpe és kaninchen tacskók között előélettől függetlenül is sok a nagyon félénk, nehezebben megnyíló kutya, így aki ilyet szeretne a fajtamentéstől örökbefogadni, mindig számítson arra, hogy hosszú idő lesz, mire a gazda-kutya kapcsolat ki tud alakulni, s  a félelmek oldódnak valamelyest.


Raul, a basset-tacskó keverék kan a héten átesett az ivartalanításon, amit a szívféreg-teszt előzött meg: szerencsére negatív eredménnyel. Ha már altatásban volt, akkor kértünk neki egy nyaki röntgent, mivel gyanús volt számunkra, hogy a nyakához érve kap oda, illetve a nyakörv, póráz azok, amitől begorombul. A röntgen alapján a nyakával valóban gond van, amit okozhatott lánc vagy hurok, mindenesetre most fájdalomcsillapítót és gyulladáscsökkentőt kell szednie rá.


Kettő új kutyával is bővült a csoport, két fiatal-felnőtt szálkás szőrű tacskó kan érkezett. Egyiküket, Sörétet Gyálon találták, június közepén-végén, de az eredeti gazdája nem került elő. Még nálunk is az eredeti gazdit keresi, de hamarosan örökbefogadható lesz, ha senki nem tudja igazolni, hogy a kutya az övé. Sörét jelenleg a kennelsor lakója.


Házikó számára az egri állatvédők kértek segítséget. A korábbi sérülés miatt kacska mellsőlábú kutyát a gyöngyösi gyepmesteri telepen adta le a gazdája, onnan került az egriekhez, akiktől pedig hozzánk, a Primavet Állatkórházba. Sajnos a lába már menthetetlen volt, így amputálni kellett, illetve hogy ne terheljük a későbbiekben a gerincét, a sebgyógyulás utánra találnunk kell majd valamilyen pótlást az érintett lábacska helyére...


A Napi Gazdaság újságírója járt nálunk a kennelsoron, hogy megismerje a tevékenységünket. Az ottlétét egy cikkben is megörökítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése