2016. június 8., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 22. héten?

A héten sok minden történt. Ilyenkor nehéz még azt is eldönteni, hogy honnan kezdjük a beszámolót. De kezdjük talán a rendezvényekkel. A héten volt olyan, ahol a bemutatkozásunkra nyílt lehetőség, ahol szemléletet formálhattunk, és minket is felkeresett egy cég önkéntes csapata.

Szombaton és vasárnap a CACIB kutyakiállításon vettünk részt. Rendezvényes csapatunk mindkét nap adományokat gyűjtött. Ugyan a rendezvényen nem volt sok látogató, mégis sikerült szép összegű adományt összegyűjteni a két nap alatt. Köszönjük a támogatóknak, hogy adományukkal támogatták védenceiket.

DSCN0058.JPG

Rugó ezen a héten a Lauder Javne Alapítványi Iskolát látogatta meg, ahol első osztályosokkal találkoztunk. Igazi mélyvíz volt, 60-70 gyerkőc figyelmét kellett lekötnünk, színpadon, hangosítással. Az előadás sikeres volt, amit rajzokkal és Weöres Sándor Kutyatár c. versével köszöntek meg a kisiskolások. Köszönet az iskolának, különösképpen W. Sári tanárnőnek, aki meghívott minket – másnap írta, hogy még délután is a Futrinka és Rugi volt a téma az iskolában



Szombaton a Citi Magyarország önkéntes dolgozói látogattak el tárnoki kennelsorunkra. Bár az idő nem volt kegyes hozzájuk azért hősiesen sétálni vitték kedvenceinket.

Hatalmas tárgyi adománnyal érkeztek, melynek értéke közel 500.000,-Ft. Több mindent is hoztak nekünk, többek között Scalibor nyakörveket, melyek fontosak védenceink szívférgessék elleni védekezésben is, valamint több kg tápot, játékokat, jutalomfalatokat kaptunk. Nagyon köszönjük nekik.



Vizsla fajtamentő csoportunk a héten gőzerővel készült német partnerszervezetünk fogadására, de a gondozásunkban lévő védenceink és az érkezőink körül is bőven akadtak tennivalóink, a hétvégére nagyon felpörögtek az eseményeink.

Úgy volt, hogy az E-család egyik fiúcskája, Ervin talán gazdisodik, de sajnos nem így lett. Erről viszont sem ő, sem a befogadói nem tehetnek, az allergiájuk felülírta a terveinket. Ervin egy nagyon rutinos ideiglenes befogadónkhoz került, vizslabarátaitól rengeteget tanul, sokat játszanak, nekünk pedig fel kell kutatnunk számára egy végleges családot.

ervin.jpg

Ervin testvére, Etnisz sokkal szerencsésebbnek mondhatja magát, a hét közepén kirepült a gondozásunkból végleges családjához, ahol mostantól Meril néven éli tovább gondtalan életét.

tnisz.jpg

A héten több védencünk is átesett az ivartalanításon: Lizó, Ronina, Szeuz, Filkó és Csocsó.



A sárospataki kutyák története bejárta már az internetet, vizsla fajtamentő csoportunkhoz Fanta érkezett. Hosszú lesz az út, mire az egészségi állapota és a lelke is helyreáll.

13339435_1193921290627048_8962964257062394970_n

Lesifüles korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba, mert a gyerekük túlzott macerálását nem viselte el. Az eddigi tapasztalataink alapján Lesifülest egy visszahúzódó és imádnivaló kutyának ismertük meg, akiben az agressziónak nyoma sincs.

13335908_1133232070051279_8753308141845503963_n

Lidi a győri állatvédőktől került a gondozásunkba alig néhány napja, de nem kellett sokáig várnia, látogatói azonnal beleszerettek, majd hivatalosan is gazdis kutya lett egy remek család oldalán.

13267930_1041577725918577_2193135740703553765_n.jpg

Fitt Lady korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba rutinos ideiglenes befogadónkhoz. Jelentős túlsúllyal rendelkezik, ezért sok mozgásra és diétára kellett fognunk, s befogadójának sok munkája lesz vele, a kutyákkal való kommunikációján még van mit csiszolni.

FittLady

Örömmel adtuk hírül, hogy a még baba korában a gondozásunkba kerülő Szende hosszú várakozás után végre végleges családra talált, de az örömünk korai volt. Örökbefogadói jelezték, hogy szeretnénk őt visszaadni, így még aznap meg kellett szerveznünk, hogy korábbi panziós helyére visszaköltözhessen. Szende számára ismét gazdát keresünk, egy sokkal kitartóbbat, aki fel tudja mérni, hogy mivel jár egy még szocializálásra váró kutya nevelése.

szende.jpg

Német partnerszervezetünk, a Hands4Paws Helfende Hände für Jagdhunde in not e.V. kétnapos látogatóban járt nálunk. Több gazdikereső védencünkkel találkoztak, a bérelt kennelsorunkra is ellátogattak, rengeteg adományt, tápot, nyakörvet, pórázt, játékot, jutalomfalatot, élősködők elleni spot-ont és nyakörvet ajándékoztak védenceink számára.



A két Lottihoz, Lotte-hoz és Luiser-hez megtalálói kértek segítséget, miután azonosító chippel nem rendelkeztek és eredeti tulajdonosaik sem jelentkeztek értük hetek óta.



A keceli gyepmesteri telepről került a gondozásunkba Juna, a félénk vizslalány.



Korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba Fodorka, egy családi panzióban került elhelyezésre.


Schönitől folyamatos szökései miatt váltak meg tulajdonosai, egy ilyen szökés alkalmával szerezte a fejét ért sérülést. A gondozásunkba került és egy családi panziós befogadónknál került elhelyezésre.

13322210_1265233986850262_7175343434597701105_n.jpg

A német dog fajtamentő csoport 2 új kutyával lett gazdagabb, egyikük egy már tervezett, várólistás kutya, másikuk egy azonnali segítségre váró kutya.

Henrik, a 2 éves, foltos német dog kan szombaton érkezett gazdától. Nagyon szép, okos kutya, de nagyon sok tanulnivalója van még. Tapasztalt gazdit keres, aki vállalja a kutyaiskolát, rendszeres foglalkozást vele!

13342970_1041750145879509_951632024352428539_n

Woki egy 6 éves, fekete német dog kan. Ő pénteken késő délután érkezett meg szintén családból. Még egy picit meg van szeppenve, ismerkedik a környezetével. Woki egy olyan családot keres magának, ahol nyugalomban, biztonságban és szeretetben töltheti napjait.



A tacskó fajtamentésnél nagy örömünkre a gazdisodók voltak főszerepben. A héten három kutyánk is gazdához költözhetett.

Musa visszaérkezése után nagy érdeklődésnek örvendett, hamarosan látogatókat fogadott, ami nagyon jól sikerült.
Így pénteken már gazdához is költözhetett.

musa_002.jpg

Maszat néni is szerencsésen gazdára talált, ráadásul Mokka az új társa is húgykőképződés miatt kezelt, így a gazdái rutinosak a betegség kezelésében és nagyon figyelnek mindkettőjükre.

maszat_002.jpg

Harmadik gazdisodónk a héten Gadget volt akinek egy szép macska lesz a társa, és kis gazdája már nagyon készült a fogadására. Sok séta, játék és foglalkozás vár rá új otthonában

gadget_010.jpg

Zsebpénz látogatókat fogadott a héten, a találkozás annyira jól sikerült, hogy gazdijelöltes lett a nap végére.

zsebi_002.jpg

A héten Manci néne érkezett a gondozásunkba, őt az elköltözött gazdák hagyták hátra egy háznál., Az öreg hölgy 13 éves, fogatlan, de egy fürdés után azonnal elfoglalta az őt megillető legjobb helyet a kanapén.

manci5.jpg

Az esélytelen keverékek csapata nem szokott igazán a fókuszba kerülni, éves szinten 80-100 kutya kerül a gondozásunkba, nehezebb esetek, így túl gyorsan nem pörögnek ki, sokáig várnak. A velük való foglalatosság kevésbé a híradásokba való, de embert próbáló feladat. Ez a hét viszont talán megint egy kicsit más volt.

A hetet belső átvétellel kezdtük. Az új vezető irányítása alatt megújuló tacskó fajtamentéstől került át a hátrányos helyzetű kutyáink közé 14 kutya és opcionálisan további két eb, akik gazdijelöltesek, de ha valami miatt lemondaná őket a leendő gazdi, akkor ők is csatlakoznak.

A régi-új mentvényeink a következő kutyák:

Csomorzsi, Gurtni, Kérdőjel, Zádor Kunca, Vagyon, Rémusz, Küllő, Azonnal, Monki néni, Marci, Szonár, Gimme, Poltergeist és Leto.



Az opciósok, ha a gazdisodásuk nem jönne össze: Csobodri és Szőregér.



A kutyákat június 1-től az alap csoport hirdeti, a költségeiket a két csoport augusztus végéig megfelezi, utána már 100%-ban hozzánk tartoznak. Velük viszont drámaian megugrott a létszámunk és a feladataink is, minden segítséget megköszönünk! A felelősség már most a miénk. Nem élünk vissza vele.

Ha csak ennyi történt volna, az is éppen elég lett volna, de ez a hét nem állt meg ennyi történésnél.

A sárospataki nyomortanyáról mentett Mandulás alom legkisebb tagja, Mizu feladta. Elment. Számára nem adatott meg a felcseperedés esélye, elvették tőle azok a felelőtlen emberek, akiknek a megfoganásukat kellett volna megakadályozniuk... Sajnáljuk.

mizu.jpg

A kisvárdai menhelyről érkezett egy fiatal keverék szukánk, egy tökéletes kutya, akit kezdő kutyásoknak is ajánlhatunk. Reméljük, hamar gazdára talál. Üdvözlünk a csapatban, Lecsólány!

lecso2.jpg

Nem mi lennénk, ha nem nyújtottunk volna segítő kezet egy 14 éves kutyának, Nérónak, aki a békési gyepmesteri telepre került gazdája halála után. A sors fintora, hogy gazdája életében támogatta a helyi állatvédelmet a lehetőségeihez mérten.

nero3.jpg

Roulette, a három éves jack russel szuka átesett a térdműtéten. Kiderült, hogy nem szalag, hanem idült ízületi gyulladás, ami már roncsolta a porcot is. Roulette porcerősítőt kell, hogy szedjen majd, de nyomtalanul ez már nem múlik el, ha nem is sok, de valamennyi nyoma marad.

roulette.jpg

Bio Bonbonnal nem jutott előbbre a befogadója, és nem volt jó hatással a testvérére, Bambuszra sem, így a héten átköltözött a tárnoki kennelsorra, ahol megpróbálunk kutyát faragni belőle. Ebben finom falatkákkal ti is segíthettek!

bonbon1_001.jpg

Bonbon átköltözésének volt egy előfeltétele, hogy szabaduljon fel egy kennel. Ez meg is történt, mert csodálatos Diszkó kutyánk hosszú várakozás után gazdára lelt. Legyél boldog, Diszkó!

diszko3_003.jpg

A Farsang alom utolsó babája is kirepült végre. Zilának sokat kellett várnia, de most eljött az ő ideje: egy Budapesten élő angol párhoz költözött.

zila1_003.jpg

Sógunt Tárnokon találták elhanyagolt állapotban, chipje nem volt, az eredeti gazda pedig nem került elő. Sógun a héten Kaposvárra tette át a székhelyét, gazdis!

sogun2_001.jpg

Két másik kutyánkat is látogatták, és egyelőre úgy tűnik, hogy gazdijelöltesek! Reméljük, hogy hamarosan majd hírt adhatunk majd a költözésükről. Kaland és Leto, legyen szerencsétek! Drukkolunk, drukkoljatok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése