2016. június 15., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 23. héten?

A fél világ a foci EB-t nézi, de nálunk továbbra sem állt meg az élet. Ezen a héten sem unatkoztunk, az egészen biztos.

A tacskó fajtamentéstől a héten három kutyánk is gazdához költözhetett.


Zsebpénz a Debrecenben talált nagy méretű szálkás szőrű tacskó keverék kan pénteken  költözött új otthonába egy nagyon kedves családhoz társa pedig  egy basset hound lesz.

zseb.jpg

Huja a 6 hónapos szálkás szőrű kis szuka, egy rutinos kecskeméti kutyás család tagjaként folytathatja az életét. Kicsit megszeppenve vette tudomásul a változást, de szerencsére hamar rájött, hogy a legjobb helyre került.

huja_004.jpg

Szőregér, a szerencsi út mellett talált szálkás szőrű keverék nagyon nagy utat tett meg. Az eleinte dobozban kucorgó kutyából igazi nagyvárosi fiú lett. Gazdája már nagyon várta érkezését, többek között rengeteg új játékkal, amiket Szőri mindjárt végig is próbált.

szori1_002.jpg

A héten Manci néne ivartalanításon esett át, és  a szemhéjából is kimetszettek egy kis daganatot, a műtét jól sikerült. Befogadójánál megkap mindent a mielőbbi gyógyulása érdekében.

manci_003.jpg

Új érkezőink is voltak a héten Larson és Tatoo, két fiatal szálkás szőrű tacskó keverék kan már ivartalanítva kerültek a gondozásunkba, ők már csak egy szerető családra várnak.




Rosét a szálkás szőrű tacskó szukát egy főúton találták, jelenleg 14 napig eredeti gazdáját keresi.





Vizsla fajtamentő csoportunknál a héten a kevésbé látványos, háttérben zajló szervezéseké volt a főszerep, de most sem unatkoztunk, akadt így is bőven tennivalónk.


Kalocsai Szilva korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba, egy családi panzióban került elhelyezésre.

13321810_1059918527412092_3296991768152718749_n.jpg

Muki mama a héten nagyon ránk ijesztett hirtelen jött rosszullétével, azonnal infúzióra kötötték nehogy kiszáradjon. A laboros vérvizsgálat eredménye alapján hasnyálmirigy-, máj- és bélgyulladás okozta, kórházba került, de szerencsére néhány nap után új erőre kapott, hazatérhetett a babáihoz és befogadójához.

13180881_1170822639623951_1864137436_n.jpg


Lotte és Luiser ivartalanítására a héten nem került sor, a rutin szívféreg teszt mindkettőjük esetében pozitív lett, így meg kell kezdenünk ennek kezelését.




Csücsök bácsit, az idős mix papát tulajdonosai költözésükkor hagyták hátra, az új tulajdonosok pedig nem tartottak rá igényt, így az altatás várt volna rá, a helyi állatvédők kérték a segítségünket. Esetében idegi vagy izomtónus problémákra gyanakszunk, ezért egy orvoslátogatást mindenképpen szerveznünk kell számára.




Tardára végre rámosolygott a szerencse és végleges családra talált. Egy szuper család oldalán folytatja tovább az életét, sok kirándulásban és kényeztetésben lesz része.

13084122_1157854940920721_1883445789_n.jpg


Kartal a hétvégén látogatót fogadott, de a találkozó sajnos nem volt sikeres, így továbbra is gazdikereső.




Esélytelenjeink csoportja a héten egy érzelmi hullámvasútra került, ilyenkor a legnehezebb helytállni... Igyekszünk.


Hogy lehet, hogy a sárospataki Manduláshegyi Állatotthon vezetője minden számára hozzáférhető fórumon magát mentegeti, kijelentve, hogy a segítők hamis fényben tüntetik őt fel, nála minden rendben van, mi pedig küzdünk, hogy az onnan mentett almok életben maradjanak, miközben a mamák bőrbetegsége átterjedt a kölykökre is...? A héten a Mandulás alomból elveszítettük Makkát, a fekete-cser szukát. Neki túl későn volt a szabadulás. Sajnáljuk.





A héten még érkeztek a várólistáról kutyáink, de mivel mostanra mind az éves tervet meghaladtuk, mind pedig a saját határainkat sikerült szétfeszíteni, most egy darabig a gazdihoz adásokra kell koncentrálnunk.


Derot, a 8 éves angol szettert a gazdája adta át. Az eredetileg olasz papírokkal rendelkező kant egyszer már lemondták, de a nyakukon ragadt a már nem kívánatos kutya. Dero egyből át is esett az ivartalanításon, és a lábadozás után el is költözik.


derro2.jpg


Az egri menhellyel jó viszonyt ápolunk, ígéretet tettünk arra, hogy a költözésük előtt néhány kutyát átveszünk tőlük. Akkor még szó sem volt a sárospataki helyzetről vagy a tacskó fajtamentéstől hozzánk átkerült kutyákról, de így sem szegtük az adott szavunkat. Három kutyát vettünk át, amivel biztosan segítettünk, hiszen az új egri menhely hatvanas számú férőhelyére több, mint 120 kutyát kell áttelepíteniük. Hozzánk a beragadt kutyák közül jött három csodálatos eb.


Szöcske egy 1,5 év körüli puli-foxi keverék szuka, aki egy nem kívánt alom tagjaként került be a menhelyre, ott is nőtt fel. Kedves, nyitott, megfelelni akaró kutya, aki mindenkivel jól kijön. Ideiglenes befogadót is keres!




Kismandela egyidős Szöcskével, ő is pici korában lett menhelyes, egy út mellett hagyták magára. Szintén a menhelyen nőtt fel, így a kutyákkal remek viszonyt ápol, de az emberekkel félénk, idő kell neki a nyitásra. Ideiglenes befogadót is keres!





Bátor egy 5-6 éves, közepes termetű, jólelkű kan kutya, akire kilövés várt volna. Nagyon régóta volt az egri menhely lakója, de mivel egy nagyon kedves, nyitott eb, mi reménykedünk a gyors gazdisodásában. Ideiglenes befogadót is keres!


bator_001.jpg


Állatorvosi körökből is volt jópár a héten, a rutinnak számító beavatkozásoktól a speciális vizsgálatokig.


Anada, a 6-8 hónap körüli szuka ivartalanításra ment. Sajnos még nincs rá komoly érdeklődő, de érte is el fog jönni az álomgazdi. Egészen biztosan.


anada2_001.jpg


Szintén ivartalanítás, de egy 14 éves kutyánál ez minden, csak nem egy hétköznapos beavatkozás. Néró ultrahang- és véreredményei lehetővé tették a műtétet, ő pedig rendben át is esett rajta.


IMG_5577.JPG


Monki szívféreg negatív, de a vérében microfilariákat láttak, így a biztonság kedvéért kértünk neki PCR vizsgálatot. Még nem érkezett meg az eredménye.


monki2_001.jpg

Belli is teszten járt, a Snap 4dx tesztje negatív lett, és mivel a Knott-tesztje is hasonló eredménnyel zárt, így esetében nem volt mire PCE-t csináltatni. Amúgy jobban van, kevesebbet köhög.


belli1_003.jpg


Két gazdisodás is jutott erre a hétre. Lindát, a Karácsony alom mamakutyáját az ideiglenes befogadója bukta be. Linda ezt egy cseppet sem bánta, már most egyértelmű a kapocs közöttük.





A másik gazdisodó Leto, a spitz-tacskó. Ő a 13. kerületben kezd új életet. A héten megérkezett a bőrkaparék eredménye is, a fülén lévő foltot penészgomba okozta.


l3.JPG

A héten a keverékek csoportjának Facebook oldala is elérte a 8.000 lájkot. Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése