2016. november 13., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 44. héten?

Bár a hét mindenkinek az óraátállítás utáni bágyadtságban telt, mégsem állhattunk meg egy pillanatra sem. Rengeteg ügyet bonyolítottunk most is, voltak érkezők és szerencsére gazdisodók is.

Vizsla fajtamentő csoportunknál ismét egy nagyon aktív hetet tudhattunk magunk mögött, rengeteg minden történt, jó és kevésbé felemelő hírek is akadtak.

A legjobb egyértelműen Megnyerő gazdisodása volt, aki egy korábbi, sikertelen gazdisodás után tért vissza a gondozásunkba és a héten ismét gazdára talált, reméljük ez alkalommal tényleg a véglegesre.


A hét másik szerencsés gazdisodója Lebegő volt, a múlt heti találkozó nagyon jól sikerült, látogatói szerették volna őt véglegesen a családjukban tudni.

14581576_1362760757076433_8431636610734853497_n.jpg
Edmund apónak végbél daganata van, a helyzetet nehezíti, hogy szívféreg tesztje pozitív, így esetében egy műtét és az azzal járó altatás fokozott kockázatot jelent. A műtétre a jövő hét folyamán kerül sor.


Kolompos nagyon élvezte első fizioterápiáját, kezelése mágnes-ággyal is kiegészült, teljesen ellazult és átaludta a masszázst.

14991920_1399564623402086_5482695086717623996_n.jpg
Ábelt korábbi tulajdonosai az utcára szerették volna tenni, az egri állatvédők kérték a segítségünket az elhelyezésében. Abban a szerencsés helyzetben van, hogy azonnal ideiglenes befogadóhoz költözhetett, segítségükkel megtanulhatja a nagyvárosi lét és a lakásban élés mibenlétét.


A jövő hét folyamán két védencünk egészen biztosan végleges családokhoz fog költözni.
Fénybe a Tárnoki Okosok felvezetője szeretett bele és jelezte, hogy szeretné maga mellett tudni véglegesen.

feny4.jpg
Paleo Plútó korábbi örökbefogadónknál fog végleges családra lelni.

14900576_1277966095577875_3736365183448769163_n.jpg
Eber légzőszervi nehézségei miatt került a gondozásunkba korábbi tulajdonosától. Az okok kiderítéséhez röntgenfelvételekre volt szükség. Először az orráról készült kettő, amiből kiderült, hogy jobbra ferdül az orra és az állkapcsa, ezért nem kap rendesen levegőt és szörcsög. Készült oldalról és háton fekve is, a szegycsontban van egy enyhe ferdülés és a bal oldali tüdő nem telítődött ki teljesen, ami szabad szemmel is jól látható, ahogy nőni fog ezek a deformitások egyre látványosabbak lesznek.

14606385_1437586239589960_7285846889148394988_n.jpg
Két csodálatos drótos német vizslánk, Maximilian és Matifu visszatértek a gondozásunkba rövidke gazdis lét után. Nem értjük emberek miért lepődnek meg azon, hogy a német vizsláknak igényük van a folyamatos foglalkozásra testileg és mentálisan is. Fajtájukból adódóan következetes nevelésre, sok mozgásra van szükségük, és még így is szinte lefáraszthatatlanok. Újult erővel, de töretlen lelkesedéssel keresünk számukra felelősségteljes, aktív, fajtájukhoz értő családokat.

Daikiri családi panziós befogadójától ideiglenes befogadóhoz költözött, ami hatalmas segítség csoportunk számára, hiszen az elhelyezéséért fizetett költséget mostantól más védencünkre fordíthatjuk. Daikiri továbbra is keresi végleges családját!

14732216_1385542114804337_1836112843112578790_n.jpg
Boldog Betyár és FaFahéj rutin szívféreg tesztje negatív lett, átestek az ivartalanításon. Készen állnak a gazdisodásra, ehhez azonban meg kell találnunk számukra a végleges családokat.


A német dog fajtamentésnél a héten összecsomagolt egyik védencünk, hogy megkezdje gazdis életét, a helye azonban nem maradt sokáig üres.

Az a bizonyos szerencsés, aki költözködött pedig  Róza volt, a 3 éves merle lányka. Kölyökkorában tőlünk fogadták örökbe, azonban pár hónapja visszakerült a gondozásunkba. A héten ismét felragyogott a szerencse csillaga, új családjánál még egy kis játszótársa is akad. Reméljük most már tényleg végleges otthonát lelte meg ez a szépség. Sok boldogságot Róza!

roza_001.jpg

Pénteken megérkezett a gondozásunkba Mirka családból, akik költözés miatt kényszerültek megválni tőle. Fiatal, egyelőre még félős, de kedves lányka, akinek a szemét sajnos idővel biztosan műteni kell.


A hét másik érkezője Sanja volt, a gyönyörű és félénk német dog lány, akit a Noé Állatotthon Alapítványtól vettünk át. Köszönjük nekik a segítséget!


A tacskó fajtamentésnél a héten kampányt indítottunk nyugdíjasainkért.

Sajnos egyre több 10 éven felüli kutya érkezik a gondozásunkba, és valljuk be, értük nincs nagy kapkodás.
Sokan úgy gondolják néhány évre nem fogadnak be egy kutyát, ők több időt szeretnének velük tölteni.
Pedig az idős kutyák csodálatosak, igazán minden kezdő kutyásnak azt ajánlanánk, hogy idős kutyát fogadjon örökbe, aki mellett megtanulhatja milyen egy négylábú társ, és mit jelent kutyát tartani.
Kampányunk célja az, hogy idős kutyáink olyan ideiglenes befogadókhoz kerüljenek, családi környezetbe, ahol gazdára találásukig maradhatnak.

Reméljük sikeres lesz ez a kezdeményezésünk és korosabb kutyáink már családban tölthetik a ünnepeket. Jelentkezz, ha magadhoz vennél egy jó barátot!


Nyugdíjasaink közül a héten gazdához költözhetett Bomó, aki az ózdi gyepmesteri telepről került a gondozásunkba.
Két cica lett a társa, ez neki nem okozott gondot, már alakul a barátság.


A hét másik gazdisodója Izolda volt, a szálkás család utolsó tagja.
A fordulat az volt, hogy lánya Likőr mellé ment társnak.  Néhány hét eltelt az utolsó találkozásuk óta.
Nagy boldogság  és játék volt a megérkezése után.


A héten gazdijelöltes lett Fondor, aki az elmúlt héten gerinc műtéten esett át, és egyre jobban érzi magát.


Tobozka, a 11 éves magára hagyott és altatásra szánt tacskó keverék szuka is gazdijelöltes. Még vár rá egy műtét, utána szerető gazdi várja.


A Katona családból két kölyök, Baka és Tizedes is gazdijelöltes lett, hamarosan gazdához költöznek.



Az esélytelen keverékek csoportlétszáma ismét egy kutyával csökkent, a héten Zomé hagyott minket el, hogy megkezdje gazdis életét Ausztriában. Zomé februárban került hozzánk a kölykeivel, és bár több örökbefogadó napunkon részt vett, mégis sok időt kellett várnia az igazira. Most révbe ért.

69-zome.jpg

Ideiglenes befogadói úgy döntöttek, hogy egy újabb rászoruló számára teremtik meg a családban élés átmeneti lehetőségét, ezzel is segítve azt, hogy a lakásban élés szabályait ismerő kutyát hirdethessünk, amellyel az örökbeadási esélyei az adott kutyának jelentősen megemelkednek. A szerencsés kiválasztott Bors lett, akinek már kocogtak a fogai a kennelsoron, annyira fázott. Reméljük, hogy megismerve a családiasabb arcát, lesz valaki, aki örökbefogadási szándékkal kopogtat majd érte.


Osztrák partnerszervezetünk több kutyánk hirdetésében segít, és időről időre sikerül néhány idősebb kutyánk számára is szerető otthont találniuk. Még nem merjük elkiabálni, de úgy néz ki, hogy hamarosan két kutyánk is új életet kezdhet a segítségükkel. Az egyik Marci, aki társkutyaként érkezett, és a tacskó fajtamentéstől vettük át szervezeten belül a vezetőváltáskor. A másik a Bio család anyakutyája, Böbe, aki ezzel az esetleges költözésével talán a Bio kutyákon ülő átkot is megtörhetné, és örökbe tudnánk adni néhányat még közülük. Jó lenne, ha így lehetne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése