2016. november 27., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 46. héten?

Ugyan még csak a novembert tapossuk, de mi már nagyban készülünk az idei karácsonyi összejövetelünkre, ahova szeretettel várunk minden kedves támogatónkat és négylábúikat december 4-én 12 órától 17-ig a Fat Mama Eatery-ben. Megint lesz sütis pultunk, ahol a sütik után befolyt adományt kutyáink ellátására fordítjuk, ehhez várjuk a lelkes sütögetők finomságait!


Korábbi évekhez hasonlóan idén is kiválasztottunk egy emberes egyesületet, akiknek munkáját szeretnénk támogatni. Idén a Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekeket szeretnénk meglepni egy-egy egyéni csomaggal. A kislányoknak legyen benne valami csajos cucc, a kisfiúknak fiús és emellett csoki, gyümölcs, tartós nassolni-valók.
A személyes ajándékokon kívül, amikre még nagy szükségük van az otthon lakóinak, azok a következők: lepedő, törölköző, konyharuha, asztalterítő, hajszárító, iskolaszerek, vérnyomásmérő, édességek, kozmetikumok, konyhai eszközök.
Adományaitokat Budapest több pontján gyűjtjük az Otthon számára, az info@futrinkautca.hu e-mailben tudunk egyeztetni az átvételről.
De lehetőségetek lesz leadni adományotokat részükre december 4-i karácsonyi rendezvényünkön is!


Vizsla fajtamentő csoportunk egyik legrégebbi gazdikeresője a héten hosszú idő után végleges családra talált, de voltak érkezőink, és több orvosi kört bonyolítottunk.

Edgar a héten rutin orvosi vizsgálaton járt. Sajnos a szívféreg tesztje pozitív lett, így a szív- és bőrféreg elleni kezelését meg kell kezdenünk az általunk alkalmazott lassabb, de biztonságos módszerrel.

Liza Minelli szívféreg tesztje szerencsére negatív lett, átesett az ivartalanításon. Készen áll, hogy a jövő héten gazdához költözzön, leendő családja már nagyon várja.

2.jpg
Szegfűszeg tavaly augusztusban került a gondozásunkba öt babájával együtt egy vidéki gyepmesteri telepről, saját gyermekeivel együtt felnevelt öt árván maradt babát is. Keveréksége és szívférgessége miatt nem volt rá érdeklődés, de azután sem, hogy több hónapnyi kezelés után végre negatív lett a tesztje. Egyike volt a legrégebbi gazdi keresőinknek, de ez már csak múlt idő, Szegfűszeg a héten végleges családra lelt hosszú várakozás után.

Csingusz érkezéskori szívféreg tesztje pozitív lett, a héten pedig ismétlő teszten járt, ami ez alkalommal is pozitív lett, így tovább folytatjuk kezelését.

csingusz_001.jpg

Pálinka szépen beilleszkedett ideiglenes befogadójánál, a héten véglegesítette státuszát és hivatalosan is gazdis kutya lett.

14725510_1362910003728175_2718141417731490514_n.jpg
Két vizsla nagyon régóta várt már a segítségünkre, de eddig nem sikerült megoldanunk a felszállításukat hiába osztottuk többször is felhívásukat. Önkénteseink vasárnap útnak indultak értük, a debreceni gyepmesteri telepről került a gondozásunkba, Kaila, a drótszőrű német vizsla lány.

Sánta Pajtás a nyíregyházi állatvédőktől került a gondozásunkba, aki korábbi balesetét követően a műtét ellenére sem használja sérült lábát. Kezelése helyben nem volt lehetséges, amit most mielőbb meg kell kezdenünk ahhoz, hogy esélye legyen újra négy lábon járni.

Csillag és Csodás panziós befogadót váltott, de továbbra is keresik végleges családjaikat.

Boldog Betyár szövettanának eredménye megérkezett: szerencsére negatív lett. Most már semmi sem áll útjába, hogy a jövő hét folyamán végleges gazdáihoz költözhessen.

Zétényért nagyon izgultunk hétvégén, mert az egyébként is sovány kutya nem akart enni, ezért befogadója rögtön állatorvoshoz rohant vele. Kapott injekciót, gyógyszereket, gyógykonzerveket, vettek tőle vért, vizeletet egy újabb laborvizsgálathoz, és biopsziára is elküldték. Az eredményekre még várnunk kell, de vasárnap este már magától lefetyelt fel pár falatot.


Az alap csoport matrónája, Belli, az Illatos útról mentett staffordshire terrier néni fogkőleszedésen járt, szerencsére jól viselte a beavatkozást, és így a gyulladt ínye sem okoz már több problémát számára. Belli továbbra is várja az igazit, egy olyan gazdit, akit nem zavar, hogy ő már nem hall és lát rendesen, és hogy krónikus asztmája miatt viszonylag sokat köhög, ezen pedig sajnos semmivel nem lehet segíteni.

belli9.jpg

Bio Böbe nyakáról egy daganatot távolítottak el, ennek a szövettani eredménye a héten megérkezett, szerencsére jóindulatú volt a csomó. Az örömünk leírhatatlan, nagyon izgultunk, hogy mi okozhatott hirtelen akkora kitüremkedést Böbe nyakán.


A német dog fajtamentésnél a héten ideiglenes befogadóhoz költözött Sanja, a nemrég érkezett fiatal dog lányka. Most már családi környezetben folytathatja a gazdikeresést, ami nagyon sokat jelent számára. Reméljük hamarosan rá is rátalál az álomgazdi.
Sanjáról érdeklődni a nemetdogsos@gmail.com email címen lehet!




Ez a hét csodálatos volt számunkra, hiszen Dolly, a 15 éves tacskó hölgy gazdihoz költözött. Sajnos az idős kutyákat nehéz örökbe adni, ami érthetetlen számunkra, mivel egyszerűen tökéletesek, a szeretet számunkra a legfontosabb és ezt meg is hálálják.
Dollyt egy fiatal hölgy fogadta örökbe, és nagyon gyakran ír a hogy létükről. Dolly egyre jobban van, nagyokat sétál, utána jókat alszik és a pelenka használata is elmaradt már.
Reméljük még sokáig élvezheti a gazdis életet.


A héten kér érkezőnk volt:
Tricikli, a hosszú idő óta utcán élő tacskó keverék szuka, akinek vonat vágta le az egyik lábát és többször is voltak kölykei. Sajnos félőssége miatt sokáig nem tudták megfogni, de végül sikeres volt az akció, és kiderült róla, hogy egy nagyon kedves barátságos kutya. A héten egy hosszú autózás után megérkezett, néhány napig meg volt ijedve, de most már ismét kedves, és rájött, hogy szeretik. Már csak egy szerető gazdi hiányzik az életéből.


Pöcök, az 5 éves barna törpe tacskó szuka előéletéról sajnos nins infónk, az utóbbi 3 évet gazdinál töltötte, de az extra félős, de domináns kislány ideje nem túl boldogan telt. Most keressük számára azt a gazdit, aki megad neki mindent, de határozott lesz vele.


A héten többen is gazdijelöltesek lettek:
Rexus, az 5 éves szálkás szőrű tacskó keverék kan

rexus1_003.jpg

Suzuka, a 9 éves tacskó keverék hölgy.


Bandu és Ribiszke, a félős, de kedves párosunk.

ribi-bandu_001.jpg

KisKarak, a visszatérőnk.


karak3.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése