2016. november 19., szombat

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 45. héten?

A mindenszentek utáni első teljes hét is aktívan telt mindenkinek. Szerencsére sok gazdisodásról számolhatunk be, de mint mindig, most sem csak ennyi történt.


Vizsla fajtamentő csoportunknál a hét a tervek szerint orvosi vizsgálatokról és boldog gazdisodásokról szólt volna, de a hét végére szomorú híreket kaptunk.

Zétény állapotában eddig nem sikerült elérnünk látványos javulást, bármivel is próbálkozunk nem hízik. Éppen ezért vizeletvizsgálatra küldtük, az eredmény pedig letaglózó: kimutatta, hogy egy ritka parazita van a vizeletében. A capillaria féreg csigák és földigiliszták fogyasztásával kerül a szervezetbe, és amíg vándorol addig tönkreteszi a szerveket és leggyakrabban a tüdőben áll meg. A kezelését illetően még konzultálunk állatorvosainkkal.

Bengó az orvosi macerákkal járó dolgokat nehezen viseli, de sokat változott a viselkedése, így elérkezett az idő, hogy átessen az ivartalanításon. Sajnos ideiglenes vagy végleges befogadó híján a kennelsorra kellett visszatérnie, a lábadozást jól viseli. Most már tényleg készen állna a gazdisodásra, az álomcsaládot viszont még fel kell számára kutatnunk.

Fény rutin szívféreg tesztje negatív lett, így átesett az ivartalanításon. A műtét után nem a kennelsoron kell lábadoznia, helyette végleges gazdához költözött, aki egyáltalán nem volt ismeretlen számára, Tárnoki Okosok felvezetője szeretett bele.

Edmund apó végbél daganata miatt komoly műtéten esett át szívférgessége okán azonban a műtét és az altatás nagyon kockázatos volt. Az operáció során szerencsére minden rendben ment, de a lábadozás nagyon nehéz időszak lesz Edmund apó életében.

14370055_1265891973450350_7244467806407938006_n.jpg
Ábel rutin szívféreg tesztje negatív lett, így átesett az ivartalanításon. Készen áll, hogy végleges gazdához költözhessen, ehhez azonban még meg kell számára találnunk a tökéletes családot.

Nyáron szomorú hírt kaptunk egy korábbi védencünk, Puma gazdájától, szokásos sétájuk során megállt a szíve és már nem tudtak rajta segíteni. Puma pótolhatatlan, örökké kiemelt helyet fog elfoglalni gazdája szívében, aki úgy érezte elérkezett az idő, hogy esélyt adjon egy rászoruló védencünknek. A szerencsés kiválasztott Paleo Plútó, akinek sok szeretetben és mozgásban lesz része.

14910535_1277955365578948_4949983099818532663_n.jpg
Külföldi partnerszervezeteink segítségével szombaton hat védencünk indult útnak új otthona felé.
Kisherceg, akit korábbi tulajdonosa adott le a váci állatvédőkhöz társával.

14517670_1413693758640857_7334721307216416843_n.jpg

Mogyoró Matyi, aki korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba költözés miatt.

14721752_1192070620838871_2746476779348539099_n.jpg

Helka és Hubi, akik együtt érkeztek a gondozásunkba és együtt is találtak végleges otthonra.


És végezetül a legnagyobb örömhír: Szőlősi Töki, aki több mint egy éve várt már a gondozásunkban erre a pillanatra.

toki2.jpg
A héten két érkezőnk volt, a kisújszállási állatvédők kérték a segítségünket, a gondozásunkban az Edgar és a Habókos neveket kapták.

Valentát 2014-ben fogadta tőlünk örökbe gazdája. Bájos, tökéletes és problémamentes kutya, éppen ezért súlytott le bennünket, mikor visszakerült a gondozásunkba. A héten azonban szerető családhoz költözött, reméljük ez alkalommal már tényleg véglegeshez.

Vizslafotozas__53A8913_FB.jpg
A hét zárásaként két szomorú dolog történt, amikre egyáltalán nem számítottunk.
Örömmel szerettünk volna hírül adni, hogy MaMarci végleges családra talált, de az örömünk nem tartott sokáig. Alig egy nap után vissza is került a gondozásunkba, így Mamarci továbbra is keresi álomcsaládját.

14495450_1273996049306609_440265120842547016_n.jpg
Jodát, a tündéri és bájos drótos vizsla lányt 2015-ben fogadta tőlünk örökbe gazdája. Hideg zuhanyként ért bennünket a hír, hogy lemond róla. Vasárnap vissza is került a gondozásunkba, hogy ne érje nagy törés a lelkét egykori kutyapanziós befogadóinál került elhelyezésre.

Vizslafotozas_9935_FB.jpg

A német dog fajtamentéshez még egy újonc érkezett, Sherlock.
A nagyon kedves, de rettentő félős 1,5 év körüli kutyafiú teljesen oltatlanul érkezett hozzánk, így még karantén idejét tölti. Első oltását megkapta, s a szívféreg teszten túl van. Szerencsére negatív lett az eredmény!
Sherlockról érdeklődni a nemetdogsos@gmail.com címen lehet!



Esélytelen keverékeink csoportja igazi csodaörökbeadásokat tudhat a háta mögött a héten, hiszen két, régóta gazdára váró veteránt sikerült végleges családokban elhelyezni.

Monki nénit, az Illatos útról mentett tacskó keverék szukát egy, az egyesület alakulását követően aktív szerepet játszott segítőnk fogadta örökbe. Mi biztosak vagyunk abban, hogy Monki néni nagyon jól fogja érezni magát új otthonában.

monki2_masolata.jpg

Marci tacskó keverék társával érkezett pontosan egy évvel ezelőtt, de míg a társa meglelte új gazdiját, addig Marcin senkinek sem akadt meg a szeme, egészen mostanáig. Osztrák partnerünk, az AC Austria talált számára szerető otthont, ahová ideiglenes befogadója, ha fájó szívvel is, de elengedte. Legyél boldog, Marci, nagyon megérdemled!

marci1_008.jpg

A jó hírek mellett sajnos rossz dolog is történt. Küllő nagyon rosszul lett, a neurológiai vizsgálat pedig egyértelműen nyaki érintettséget jelzett, de a gerincsérvet egyértelműen kizárta. A gond felderítéséhez egy speciális vizsgálatban egyeztünk meg Küllő számára azzal, hogyha valami operálandó dolog derülne ki, egy altatáson belül műtsék is meg, mert a szívférgei miatt amúgy is kockázatos az altatása, ráadásul a dupla altatás elvehetné tőle a decemberi, olasz professzor által végzendő, katéteres szívféreg ritkítás lehetőségét, amelyre összegyűjtöttük a fedezetet. Megdöbbenésünkre az érintett kórház nem a megegyezett vizsgálatot végezte el a megkérdezésünk nélkül, ráadásul sikerült a gerincsérvre koncentrálniuk, pedig ha már a telefonbeszélgetésnél nem figyeltek, a kutya magával vitt szakorvosi leleteiből láthatták volna, hogy azt már egy hozzáértő kollégájuk kizárta... Kidobott pénz és a kutya felesleges veszélyeztetése, ami megbocsáthatatlan... Küllő továbbra sincs jól, de kerestünk neki megbízható kezelőorvost. A drukkok minden mennyiségben jól jönnek!


A tacskó fajtamentépsnél héten kampányt indítottunk nyugdíjasainkért.
Sajnos egyre több 10 éven felüli kutya érkezik a gondozásunkba, és valljuk be értük nincs nagy kapkodás.
Sokan úgy gondolják, néhány évre nem fogadnak be egy kutyát, ők több időt szeretnének velük tölteni.
Pedig az idős kutyák csodálatosak, igazán minden kezdő kutyásnak azt ajánlanánk, hogy idős kutyát fogadjon örökbe, aki mellett megtanulhatja milyen egy négylábú társ és mit jelent kutyát tartani.
Kampányunk célja az, hogy idős kutyáink olyan ideiglenes befogadókhoz kerüljenek, családi környezetbe, ahol gazdára találásukig maradhatnak.

Reméljük sikeres lesz ez a kezdeményezésünk, és korosabb kutyáink már családban tölthetik a ünnepeket. Jelentkezz, ha magadhoz vennél egy jó barátot!


Nyugdíjasaink közül a héten gazdához költözhetett Bomó, aki az ózdi gyepmesteri telepről került a gondozásunkba.
Két cica lett a társa, ez neki nem okozott gondot, már alakul a barátság.

bomo2_002.jpg

A hét másik gazdisodója Izolda volt, a szálkás család utolsó tagja.
A fordulat az volt, hogy lánya Likőr mellé ment társnak.  Néhány hét eltelt az utolsó találkozásuk óta.
Nagy boldogság  és játék volt a megérkezése után.

likor-izi2.jpg

A héten gazdijelöltes lett Fondor, aki az elmúlt héten gerinc műtéten esett át, és egyre jobban érzi magát.


Tobozka, a 11 éves magára hagyott és altatásra szánt tacskó keverék szuka is gazdijelöltes. Még vár rá egy műtét, utána szerető gazdi várja.


A Katona családból két kölyök, Baka és Tizedes is gazdijelöltes lett, hamarosan gazdához költöznek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése