2013. szeptember 4., szerda

2013. 34. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 34. héten?


Ennek a hétnek keretet ad a jó és a rossz gazda, mert míg a szerető, lelkes gazdákkal öröm az egyeztetés, addig egy-egy rossz gazda igazán megkeseríti az ember életét.

A héten a gondozásunkba került egy idős tacskó keverék kan, aki nálunk a Repkény nevet kapta, s akinek sürgősen komoly műtétre volt szüksége, mert a lába csúnyán sérült, valószínűleg egy autóbalesetben. Bár nagyon ritkán fordul elő az ilyen, de az idős kutya eredeti gazdái előkerültek, s bár a komoly műtét költségét nem tudták magukra vállalni, de a kutyát azonnal, amikor arra lehetőség nyílt, hazavitték, immáron nem csak megoperálva, hanem egyedi azonosító chippel is ellátva. Sokan elfelejtik vagy nem veszik komolyan, de kötelező az egyedi azonosító chip minden kutya számára, akkor is, ha a kutya csak a kertben él, akkor is, ha már idős, minden esetben!

r4

Herczeg Kenese nem volt olyan szerencsés, hogy jelentkezzen érte az eredeti gazdája. A félénk tacskó keverék kant Balatonkeneséről gyűjtöttük be, ahol rettegve őrizte azt a helyet, ahol valószínűleg kitették őt. A nagyon félős kutya egy igazán kicsi szeretet hatására gyönyörűen feloldódott. Hisszük, hogy tökéletes családi kutya válik majd belőle, csak valakinek meg kell látnia benne azt a szépet, amit eddig mások nem vettek észre. Herczeg Kenese ideiglenes befogadót is keres!

kenese

Csita, a félénk tacskó keverék szuka a héten gazdához költözött. Nagyon-nagyon örültünk neki, hiszen eddig nem kapott lehetőséget, még csak érdeklődő sem volt rá, de amikor ezt a beszámolót írjuk, már tudjuk, hogy sajnos nem sokáig tartott a gazdis élet...

DSC04156

Az alap tevékenységi csoporttól végre repült ki néhány kutya, már nagyon nagy szükség volt rá! Persze vannak olyan kutyáink, akikről azt hinnénk, hogy reptében gazdisodnak, aztán hosszú hónapok után végre rájuk talál az igazi... Így történt ez a két fiatal és félénk jack russel terrierrel is, Marvinnal és Gripával, akik egy helyre költözhettek. Reméljük, hogy hamar sikerül beilleszkedniük, mindenesetre igazán szerencsések, mert nagyon jó családot fogtak ki maguknak.


A hét a félénk kutyák hete volt, mert egy másik kis zizegőst is sikerült gazdához költöztetni Szmörcsike személyében, aki már nagyon régóta várakozott ideiglenes befogadónál. A kisasszony hamar beilleszkedett, s már be is köszönt a kanapé tetejéről. Az új családja is nagyon szereti őt, naponta többször sétálnak a környéken, s Szmörcsi napról napra egyre jobban élvezi.


Lujzi, a bullmasztiff szuka átesett az ivartalanításon, de sajnos nagyon rosszul ébredt, így volt némi izgalom a beavatkozás alatt és azt követően is. Mostanra már jól van szerencsére, de nagyon szeretne végre ő is egy igazi gazdit magának, de még senki nem érdeklődött róla soha...

PICT0591
Az alap tevékenységi csoportnál létszámstop van, de a kennelsorhoz közel talált Plum, a serdülő fekete szuka önként csatlakozott. Az elhelyezése sajnos nem biztonsággal megoldott egyelőre, így sürgősen ideiglenes befogadót keresünk számára.

plum

A magyar vizsla fajtamentés egy igazi cukisággal bővült a héten Chaya személyében. Ajándék kutya volt, egy idős néninek, aki felelősen tudta, hogy nem lenne rá ideje, főleg, hogy kórházi ápolás is várt rá. Családja felelőtlenül egy élő állatot ajándékozott neki, 6 hetesen Chaya élete első gazdás napjait egy kennelben, takaró, fedél nélkül töltötte. Meghirdették az oltások, chip nélküli kiskutyát, akire rengeteg jelölt jelentkezett, de amikor kiderült, hogy el is kell érte menni...így végül a mi segítségünkre volt szükség. Egyik állandó segítőnk gondolkozás nélkül azonnal autóba pattant és már úton is voltak a kis töpszliért. Ideiglenes befogadónál várja a végleges szerető gazdát.

Chaya 048

Vadász látogatókat fogadott a héten, ígéreteseket...további látogatások és közös séták vannak tervben.

vaddosz

A gondozásunkba került a talált, 5 éves vizslaszuka, akiről eredeti gazdái lemondtak. MiraBelltől 4 éve váltak meg gazdái, akitől időközben az is megvált, akinek ők elajándékozták. Tehát MiraBell eddig kézről kézre járt, soványan, bolhásan bandukolt Érden, ahol egy állatorvosi rendelőben megőrizték, amíg első gazdái érte mentek, akik a segítségünket kérték. MiraBellt családi panzióban helyeztük el.

fotó

A gazdája adta le nálunk Friscot, a másfél éves magyar vizsla kant, akit egy bentlakásos panziós helyünkön helyeztünk el. A gazdi aláírta a lemondó nyilatkozatot arra való tekintettel, hogy a kutyát megfelelően ellátni nem tudta. Aztán kezdődtek a problémák, merthogy megjelent a férj, aki miatt végül már rendőrt kellett hívnunk...

fotó (4)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése