2014. szeptember 3., szerda

Mi történt a Futrinka egyesületnél a 33. héten?

Amikor valami nagyon jó, csodaszámba menő dolog történik, akkor mindig van egy rossz hír, ami nem teszi lehetővé, hogy felhőtlenül örüljünk, pedig a héten egy idős védencünk gazdisodása minden okot megadott erre. Balu több, mint öt évet húzott le egy vidéki menhelyen, onnan került a gondozásunkba. A morgós, fél szemére vak öreg medve szép lassan megszelídült, s élvezettel fogadott minden figyelmet, valószínűleg az utóbbi időszaki kennellét már megszokássá vált, ami viszont nálunk újat jelentett számára: a sok-sok foglalkozás. Valószínűleg nem ébredt volna benne hiány, ha így ér véget az élete, de a sors sokkal kegyesebb volt hozzá, mert egy német család beleszeretett, s egyedüli kutyaként fogadták őt örökbe macskájuk mellé. (Balu meglepő módon a kutyákkal nem jön ki, viszont a macskákat bírja.) A nagy utazás előtt még egy kozmetika is várt Balura, hogy sármosan és jólfésülten hagyhassa maga mögött országunkat, ahol senkinek nem kellett... Máshol viszont igen!


Szintén gazdára talált Bizu, a sziámi lányka, akit a családja adott a gondozásunkba, s aki az első héten annyira meg volt rémülve, hogy mindenkinek nekiment. Egy régi sziámis családba tette át a székhelyét egy 22 (!!!) éves másik macska mellé.


Boggy a megtalálója patronálásával került a gondozásunkba, s egyből ideiglenes befogadóhoz is került. A fiatal-felnőtt keverék lánykát kölykeivel együtt találták hónapokkal korábban, a kölyköket elhelyezte egy állatvédő szervezet, de a mamakutyát nem. Mi igyekszünk neki megtalálni azt a családot, ahol ő kiteljesedhet majd. Az első lépés a futrinkás kutyás létben a szívféreg teszt volt, szerencsére Boggy nem érintett a fertőzésben.


Szintén nem szívféreg pozitív Párna, a miskolci gyepmesteri telepről mentett, tündéri kutyalány, így a héten átesett az ivartalanításon, majd meg is kezdődött a kálváriája, mert már másnap rosszul lett, így visszakerült a rendelőbe, ahol operálták.


Sajnos elveszítettük Wattát, a basset hölgyet, akinek a keringése omlott össze, s bár küzdöttek érte az orvosok, már nem lehetett megmenteni az életét.


Bingó, az érdi keverék kan eredeti gazdája nem került elő, s karanténideje is letelt, így mostantól a kennelsoron fogadja rajongóit, mert hát nem titok, abból van neki jópár.


A tacskó fajtamentés vegyes hetet zárt, ebben a legnagyobb idegeskedést Gombócka újabb daganatműtétje okozta, mert az egyik hirtelen növekedésnek indult, majd kifakadt. Nem volt halasztható a beavatkozás, s csak reméltük, hogy Gombócka szépen bírja majd. A 14 éven túli kutya ismét bizonyított: a hatalmas fájdalmak és az óriási varrat ellenére nagyon szépen viselte a beavatkozást, s mostanra újra a régi. Már az is csoda, hogy a szívféreg fertőzésből kigyógyult, hogy az első daganat-eltávolítást, majd a súlyos epilepsziás rohamokat túlélte. Sokan elengedték volna már, de ők nem tudják, amit mi: Gombócka még nem akar elmenni, számára nem lenne kegyes a halál, hiszen most kezdődött végre valami jó az életében.


Műtétből bőven kijutott a hétre, de a már megszokott ivartalanítások bonyolódtak szépen. Átesett a beavatkozáson Borlay, a rövid szőrű törpe tacskó kan, aki aztán a hétvégén gazdához is költözött.


Szintén megoperáltattuk Panthert, a szemszárazsággal küzdő kaninchen szukát, aki szintén családba került, így már ő is gazdás kutya.


Janke, a fekete-cser rövid szőrű törpe tacskó szuka is kés alá feküdt, mert őt is gazdi várja, így nem szeretnénk, ha a beavatkozás  hiánya lenne az, ami miatt hosszasabban várakoznia kell.


Kapirga, a rövid szőrű, különleges színű törpe tacskó lányka is ivartalanítódott, majd opcióval ideiglenes befogadóhoz költözött, s ha jók a megérzéseink, újra elveszítünk egy ideiglenes befogadót, de nyerünk egy jó gazdát.


Cunika egy különleges szépségű, hosszú szőrű törpe tacskó szuka, aki szintén megoperálódott, így már őt sem akadályozhatja meg semmi abban, hogy valakinek a szeretett kis kedvencévé váljon.


A tárnoki kennelsorról ketten utaztak el azért, hogy elveszítsék koronaékszereiket. Tükör és Vilinger is jól viselték a beavatkozást, mind a ketten szépen ébredtek, s bár nem dobta fel őket a tölcsérviselés-lehetősége, de ügyesen vették az első tölcséres napok akadályait is. Mind a ketten gazdát vagy legalább ideiglenes befogadót keresnek.

Tükör egy kb. három éves szálkás szőrű tacskó keverék kan, akit altatás elől mentettünk a miskolci gyepmesteri telepről. Nagyon barátságos, minden más kutyával jól kijön. Szökésre való hajlamossága miatt csak lakásba adjuk örökbe.


Vilinger egy rövid szőrű, törpe tacskó (keverék?) kan, aki szintén miskolci gyepmesteri telepi származék, de mi nem onnan mentettük, hanem a telep elhagyását követően már a második gazdájától, aki nem viselte el tovább Vilinger hepciás természetét.


A tacskó csoport keverékeinek csapatát erősítette Truváj, akit az egri gyepmesteri telepről mentettek, de aztán a nagy megmentés végeredménye az lett, hogy nem maradhatott, s a segítségünket kérték. Truváj egy kedves, barátságos keverék kan, aki nagyon örülne akár egy elkötelezett ideiglenes befogadónak is.


A gondozásunkba került Talán, a fekete keverék szuka, akit egy autóból dobtak ki, s az eredeti gazdája nem jelentkezett. Talán egy tündéri, gyönyörű megjelenésű, barátságos kutyalány, akit most átmeneti befogadónál helyeztünk el.


Három szálkás szőrű tacskó is befutott, mind a hárman gazdától érkeztek. Katniss, a különleges színű, öt év körüli szálkás szuka a sérve miatt landolt nálunk, mert a műtéti beavatkozást a gazdája nem tudta megfinanszírozni.


Hester egy szálkás szőrű kaninchen szuka, szintén különleges színnel. Ő demodex fertőzés miatt kellett, hogy elhagyja korábbi otthonát. A kezelése megkezdődött neki is, s amint lehet átesik az ivartalanításon is, hiszen kaninchen tacskóra a gazdis várólistán is van potenciális gazdijelöltünk.


Hua, a szálkás szőrű törpe tacskó szuka opcióval került ideiglenes befogadóihoz, s az ő esetében is nehéz elképzelni, hogy vissza tudnák őt adni, de még rá is vár egy ivartalanítás, addig nem akarunk semmit elkiabálni.
 

A hét szuper gazdisodása az ASKA telepéről elhozott tacskó keveréké, Jumurdzsáké, aki fél szeme és keveréksége ellenére hamar hátrahagyta a tárnoki kennelsort, hogy Veszprémben kezdjen új életet. 


A magyar vizsla fajtamentéstől kirepült Barátfüle, aki érkezésekor egy problémás, más kutyák társaságában feszült, kifejezetten domináns-agresszív kutya volt, de az emberekkel soha nem volt gondja, őket feltétel nélkül szerette. A tárnoki kennelsoron kapott elhelyezést, s a személyére szabott foglalkozásoknak köszönhetően lassan elsajátította a megfelelő kutyakommunikációt, s szuka kutyákkal már biztonsággal együtt sétáltathatóvá vált. A hozzá hosszú heteken át kijáró sétáltatói döntöttek az örökbefogadása mellett, s nekünk sem volt ellenvetésünk.


Egy volt problémás elmegy, s érkezik egy új, ez nagyjából mindig így van. Nem meglepő módon egy újabb kan kutya landolt nálunk, aki már a gazdáját is terrorban tartotta. Speciális elhelyezésben részesült egy hozzá értő panzióshoz, meglátjuk, hogy hogyan változik a rá szabott figyelem hatására Mr. Samu viselkedése.


Reverz szinte pont egy éve került gondozásunkba. Túl van egy sikertelen örökbefogadáson, de most reméljük, révbe ért: újra családba költözött, akik nagyon szeretik és elfogadják őt.
 

Trisztán, az erdőben kikötött magyar vizsla fiú is úgy tűnik révbe ért és egy nagy boldog család tagja lehet már, ahol négy gyerek és két labrador várta őt már izgatottan és tanítja meg neki, hogy milyen is az igazi vizsla lét.


Tótfalusi Aladárt gazdája adta le a gondozásunkban és valószínűleg sokunk számára emlékezetes marad, ahogy egy gödörben kucorogva várta az álomgazdi jelentkezését. Szerencsére neki sem kellett sokáig várni, mert a héten elutazhatott Németországba.


Uborka és Rozsdás a két gyönyörű magyar vizsla fiú szinte egyszerre került gondozásunkba, így oltási és ivartalanítási programjukat is együtt kezdték meg. Mind a kettőjük microfilária tesztje negatív lett így szerencsére már semmi akadálya nem volt az ivartalanításnak .Most már mind a ketten tölcsérrel a fejükön rohangálnak.


Lunetta, az erdőben talált vizslamix-testvérek egyike a héten gazdához költözött. Már nagyon várták őt. A család kitartását az is mutatta, hogy kétszer is lementek Kecskemétre meglátogatni őt ideiglenes befogadójánál, hogy örök éltre szóló kapcsolatot tudjanak kialakítani Lunettával. Lunettát ivartalanítási kötelezettséggel adtuk örökbe, mint minden 1 év alatti kölyökkutyánkat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése