2014. szeptember 16., kedd

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 35. héten?

Van nekünk egy fotós támogatónk, aki az elmúlt hónapokban több akciót is indított annak érdekében, hogy gazdára váró védenceinkről stúdió környezetben készülhessenek megható, éles és a profi világítás, szuper fényképminőség és az egyszínű háttér miatt későbbi reklámanyagainkban is felhasználható képek. Ezen a héten a német dog fajtamentés védencei keresték fel a www.vauvau.hu stúdióját. Nagyon köszönjük ezt a lehetőséget is, Csanád!


A német dog fajtamentés a héten két 5 hónapos dog-babával bővült. Mindenkit ideiglenes befogadóknál sikerült elhelyezni, amiért nagyon hálásak vagyunk, hiszen egy dog kölyök nem apró feladat és kihívás. Név szerint ők Hogan és Logan.


Esélytelen keverékeinknél Párna, a miskolci gyepmesteri telepről mentett tündéri kutyalány kálváriája folytatódott. Végre eljutott egy másik állatorvoshoz, aki azonnal megállapította, hogy a belső varrat hiánya miatt Párnának komoly sérve van, s az eltelt idő miatt valószínűleg több bélkitapadás is keletkezett. Párna egy sürgősségi műtéten esett át, s sajnos az orvos gyanúja beigazolódott, így több belet kellett lefejteni a hasfalról, illetve a belek saját magukkal is összetapadtak. A kritikus első 24 óra után talán fellélegezhetünk, hogy minden jól alakul innentől, mindenesetre Párna panziós elhelyezést kapott, nem hoztuk vissza a kennelsorra, mert amellett, hogy az állatorvoshoz is közel kell lennie, szeretnénk már végre valami pozitív élménnyel is megajándékozni. 


 Téboly és Mánia, a két fiatalabb spániel szuka a héten átesett az ivartalanításon. Érkezésük után a hirtelen jött jólétben tüzelni kezdtek, ezért kellett ilyen sokáig várni arra, hogy operálhatóak legyenek. Mánia a műtétet követően össze is csomagolt, mert egy új élet várt már rá, gazdához költözött.


Új kutya is érkezett azonban az esélytelen csoporthoz Beni, a 9 éves gordon szetter kan személyében, aki egy válás következményeként maradt árván. A költözés napján még nem igazán a tökéletes gentleman arcát mutatta, a fürdetés, bolhátlanítás ötletére harapott is, de talán megtalálhatja nálunk lelki békéjét újra.


Tapír, aki a siklósi menhely közvetítésével, gazdától került gondozásunkba , ez a gyönyörű,német drótos vizsla kan. Hétvégén opciós ideiglenes befogadóhoz költözött, vagyis már csak az ivartalanítás választja el a hivatalos gazdisodástól. De a műtétet már boldogan új családja körében várja.


Matutka a Szigetbecsén talált combcsont töréses 4 hónapos vizsla lány,már a héten átesett a műtéten és székhelyét a kórházból átette az egyik legrutinosabb ideiglenes befogadónkhoz, ahol minden adva van a kötelező 3 hét nyugalmi időhöz és a gyors gyógyuláshoz.




A hétvégén két védencünk is elutazott Németországba, ahol már nagyon várták őket a befogadó családok. Ginna, a 2 év körüli vizsla lány, aki alig töltött 2 hónapot a gondozásunkban, bár addig is remekül szórakozott egy kutyapanzióban és még a vízzel is közelebbi barátságba került,illetve Pari a 3 év körüli magyar vizsla lány, aki gazdája külföldre költözése miatt került a gondozásunkba  és az ideiglenes befogadójánál töltött idő alatt sokat tanult és mókázott falka társaival. Lányok legyetek nagyon boldogok !


A tacskó fajtamentésnél a hét a gazdisodásról szólt, ami nem is baj, mert az elmúlt hetekben nagyon felszaporodott a létszám, s mivel nagyon kevesen vagyunk, akik a tacskók körüli ügyeket intézzük - általánosságban is kevesen vagyunk a kutyák körüli dolgokra összegyesületi szinten, ez sajnos nem különleges helyzet a tacskók esetében - így mindegyikünkre hatalmas teher hárult már azzal is, hogy egyáltalán próbáltuk koordinálni az állatorvosi látogatásokat, információkat, fotózásokat, hirdetéseket, s közben meg kellett válaszolni az érdeklődő e-maileket is.

A legnagyobb hír, hogy Mérges gazdis kutya lett. Igaz, hogy nem itthon, hanem Németországban talált rá az új családja, de elmondhatatlan, hogy mennyire megérdemelte ez a nagy utat bejárt kiskutya azt, hogy nyugodt, szerető környezetbe kerülhessen. Az ASKA telepén még a sátán maga volt, hiszen  őrjöngött, csípett, harapott, senkit nem engedett a közelébe, oltani csak a befogó hurok segítségével tudták. Szerencsére a rutinunk miatt nem volt gond az elhozatala sem, de aztán meg kellett oldani, hogy Mérges elkezdjen nyitni az emberek felé, s ez napról napra egyre jobban ment, mostanra pedig egy csóválós, barátságos, nyitott kutya vált belőle.


Nem kevésbé örömteli hír, hogy csirkegyilkos Gizi rendkívül gyorsan kirepült a gondozásunkból, ő a nyugati országrészben lakik ezután egy csirkéket nem tartó családban, akik nagyon örülnek, hogy ők fogadhatták örökbe ezt a nem nyomuló, érzékeny lelkű kutyalányt.


Talán nem nagy meglepetés, de Hester, a szálkás szőrű kaninchen tacskó lány sincs már a gazdára várók között, mert a tökéletes gazdi rátalált. Ő a III. kerületben fog élni ezután egy másik tacskó oldalán.


Cunika, a hosszú szőrű tacskó szuka is új otthonra lelt, egy sikeres személyes találkozó után már nem volt visszaút, de ez borítékolható is volt, hiszen Cunika egy bájos teremtés, ráadásul gyönyörű.


 A csepeli kobzásból származó tacskó babák közül egy újabb költözhetett opciós ideiglenes befogadóhoz, Csikó. Különösen örülünk annak, hogy befogadó családba kerülhetett, hiszen mint ahogy arról nyilvános felületeinken hírt adtunk: a rendőrség megszüntette az eljárást, s a bűnjelként tartott kutyák visszaadását rendelte el, mely ellen az ügyet kezelő Állatvédőrség panasszal élt. Erről a befogadókat is tájékoztattuk, s továbbra is reménykedünk, hogy ezek a kutyák már nem kell, hogy egy kutyakereskedő kezébe kerüljenek vissza.


Csepel még mindig várja azt  a szigorú feltételeknek megfelelő családot, aki kész érte harcba vinni a szívét, ha esetleg olyan fordulatot venne az ügy, ami nem a kutyáknak kedvező.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése