2015. október 12., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 39. héten?

Mostanra már semmi kétség nem fér hozzá, beköszöntött az ősz. Sajnos az esős napokat a kennelsori kutyáink sem jól viselik, de a hideg éjszakák jelentik a legnagyobb kihívást. Téliesítenünk kell, nem kérdés! Ki is gondoltunk egy napot, 2015. október 18.-át, csatlakozzatok hozzánk ti is! Részletek, bejelentkezés e-mailben az info@futrinkautca.hu e-mail címen!

A héten négy vizsla védenc került a gondozásunkba. A drótos vizsla, János vitéz korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba.


Detti is korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba.


Frozinát a fiatal magyar vizsla szukát Biatorbágyon találták, chipje nincs, így a következő 14 napban az eredeti gazdáját keressük.


Milost, a fiatal magyar vizsla kant Atkáron találták, de folyamatos szökései miatt nem maradhatott megtalálójánál tovább. Nem rendelkezik chippel, így az ő esetében is a következő 14 napban az eredeti gazdáját keressük.


Három védencünk is állatorvosnál járt a héten, Benitez rutin szívféreg tesztje negatív lett, így áteshetett az ivartalanításon. Szerencsére minden rendben ment, s most már készen áll a gazdisodásra.


Almádi Dorka rutin szívféreg tesztje negatív lett. 


Jánkó, a félvak vizsla baba, szemészeti vizsgálaton járt, mely során kiderült, hogy feltehetően a gyulladás még akkor érte a szemét, amikor nyílni kezdett, emiatt nem fejlődhetett tovább, így valamivel kisebb maradt, mint egészséges szeme. Nincsenek fájdalmai, ezért nem indokolt a műtét, s ezzel a szeme világát már egyébként sem lehetne visszahozni.


A német dog fajtamentéshez a héten három kutya érkezett: Sheldon, a kék dog kan, illetve Jojo és Moby, a két süket kölyök.

Sheldon, Jojo &Moby

Szerencsére lett egy gazdisunk is Vadar személyében.

 
A tacskó fajtamentésnél a héten a keverékek kerültek előtérbe.

A bajai gyepmesteri telepről került hozzánk Márvány, a fiatal tacskó keverèk szuka, aki egy negatív szívféreg-teszt után át is esett az ivartalanításon, most pedig szeretne gyorsan gazdira találni.


A gyöngyösi gyepmester telepen folyamatos a teltház, de mostanra teljesen túltelítődtek, így megjelent az altatás veszélye is. Segítettünk, s a védenceink csapata bővült a "fejpályaudvar fruskákkal", jelesül Délivel, a zsemle színű, típusos tacskó keverék szukával, Keletivel, a selymes, fekete szőrű tündérkével és Nyugatival, az aprócska cukisággal. 

Déli , Keleti és Nyugati
 
A gazdisodóink között is volt a héten egy keverék, mert az extra kompatibilis, kezdő kutyásoknak is könnyen kezelhető egri lánykánk, Penna, gazdára talált.


A másik szerencsés költözőnk Hanta volt, a vörös-tiger tacskó szukánk, aki egy állatorvos lány kutyája lesz mostantól, mégpedig azé a lányé, aki korábban Peti, a kalocsai menhelyről elhozott, bénult tacskó gazdája volt korábban.



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése