2015. november 8., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 42. héten?

A Kutyatrening.hu csapata ismételten lehetőséget biztosít esélytelen keverékeinknek, tárnoki lakosainknak, hogy részt vehessenek egy kennelsori kutyaiskolán, ahol öt héten keresztül minden szombaton együtt okosodhassanak felvezetőikkel, akik szintén önkéntesek.


A tacskó fajtamentés igazán csodás hetet tudhat maga mögött, hiszen sikerült két beragadt védencünknek is gazdát találni. 

Satu nem volt extrém régóta nálunk, de ahhoz képest, hogy mennyire jó kutya, nem volt érte tolakodás. Ezen a héten végre csomagolhatott ő is.


Virsli a hét egyik meglepetése, mert az egykoron szőr nélkül, komoly demodex fertőzéssel hozzánk került keverék kanocska elhagyhatta ideiglenes befogadóját, s megkezdhette élete első igazi, gazdis időszakát.


Petúr szintén régóta várt már a gazdira, s bár ideiglenes befogadóinál remekül érezte magát, itt volt az ideje, hogy elköltözzön, s ebben osztrák partnerszervezetünk, az ACA Ausztria segített neki, s nem csak neki...

Merthogy a család két kutyát szeretett volna, s így Petúr mellé választottak egy esélytelen keveréket Ékszer személyében, aki így Petúr társalkodójaként szintén elutazhatott.


Esélytelenjeink közül Felicity King, a fehér kamaszka ment még gazdihoz, egy nagyon szerető család választotta őt társául.


Egy kutyával gazdagodtunk is, megérkezett Everest, az óriás bébi, akinek a mamája egy német dog, s a papája ismeretlen ugyan, de biztosan ő sem volt kicsi, szóval Everest sem lesz pöttöm.

A német dog fajtamentésnél Denali ideiglenes befogadóhoz költözött! Nagyon nagy segítség ez nekünk, és a kutyának is, mert nagyon sok mindent megtanulhat, amit a kennelsoron nem tudunk megmutatni neki. Reméljük, hogy talán most megtörik a jég, s többen is kedvet kapnak az ideiglenes befogadáshoz. A hideg tél közeledtével ez a kérés egyre aktuálisabb lesz minden védencünknél.


Ezen a héten vizsla fajtamentő csoportunk egy intenzív hetet tud maga mögött, voltak jó és rossz hírek is, de egyértelműen a költözések domináltak leginkább. Mr. Samu korábbi tulajdonosaitól nem véletlenül került a gondozásunkba több mint egy évvel ezelőtt. Egyetlen komoly probléma volt vele, az azonban egy olyan ördögi kör, amellyel a környezetében élők testi épségét is veszélyeztette már... Nem tartozott az egyszerű esetek közé, rettegett az erőszaktól, attól, ha valaki lefogja és korlátozza a szabadságát, legyen az egy nyakörv felhelyezése, vagy egy rutin orvosi vizsgálat, agresszívan lép fel, morog, vicsorog, harapni próbál. Hosszú utat tett meg, sokat változott az elmúlt időszakban, akiket ismert és elfogadott, nekik szinte már mindent megengedett. S végül külföldi partnerszervezetünk, a Vizsla is Not segítségével ő is esélyt kaphatott egy új családra, ami már nagyon-nagyon kijárt neki, igazán megérdemelte.


 
Éliás érkezésekor alig 17 kg-ot nyomott, szó szerint csont és bőr volt. Az alig 2 évesre becsült vizslafiúnak alig volt mit ennie és inni, egy aprócska ól volt az „otthona”, ahol a saját ürülékében élte az életét… Teste tele volt bolhákkal, mindenhol sebek borították, az éhezés miatt károsodott a mája, a fülei a rossz vérkeringés és a tartási körülményei miatt elkezdtek rohadni, s a legyengült immunrendszere miatt bőrgombás is volt. Most több mint egy hónap elteltével 27 kg, azaz az elmúlt időszakban 10 kg-ot hízott,  s mostanra készen áll a gazdisodásra is, a héten ő is útra kelt, hogy szerető családban folytathassa életét.


A hétvégén külföldi partnerszervezeteink segítségével útnak indultak új családjukhoz Éliás és Mr. Samu mellett Boróka, Sarolta, Biga, és Piszke
Boróka a B - babák harmadik tagjaként talált gazdára, Búzavirág és Babér mellett. Három testvére, Bóta, Baksa és Bekő azonban még gazdára várnak. 
Sarolta társával, Sebessel az ajkai állatvédőktől érkezett a gondozásunkba, Sebes is gazdijelöltes, hamarosan ő is költözik családjához. 
Biga és Piszke története szinte kísértetiesen hasonlított egymásra, és majdnem napra pontosan együtt is kerültek a gondozásunkba. Bigát korábbi tulajdonosai a tűző napon a nemiszervénél fogva egy karóhoz kötözték egy madzaggal. 
Piszke a hajdúböszörményi Pacsi Menhelyről érkezett a gondozásunkba, egyedül hagyták egy udvaron, láncra verve, a lánc mély sebeseket vágott a nyakán, szerencsére az ő sérülései voltak maradandóak. 

Boróka és Piszke
Sarolta és Biga


A héten több orvosi kört is bonyolítottunk, P. Füles, Csibész és Dórika a rutinnak számító szívféreg szűrés után átestek az ivartalanítási műtéten.

P. Füles, Csibész és Dórika

Sebes is állatorvosnál járt a héten, az ivartalanítási varratai kerültek kiszedésre.


Milos szívféreg-tesztje is negatív lett, átesett az ivartalanításon, majd a műtét után már melegben lábadozhatott. Gazdához költözött, ahol nagyon várták már őt.


Zemlin április óta várta a gondozásunkban, hogy rátaláljon az álomgazdi, s a héten az ő életében is bekövetkezett, Zemlin gazdához költözött.


A három M-baba közül, akik súlyos bőrbetegséggel kerültek a gondozásunkba, ketten már szerető családra találtak, mely számukra nem okozott nagy változást, ideiglenes befogadóik döntöttek az örökbefogadásuk mellett. S a héten a harmadik baba, Maggie is gazdisodott, az ő ideiglenes befogadói is az örökbefogadása mellett döntöttek.


János vitéz, a drótos magyar vizsla korábbi gazdájától került a gondozásunkba, s a héten szerető családra talált.


Szimba átmeneti befogadójától ideiglenes befogadóhoz költözött, hogy itt várja gazdára találását.


Két érkezőnk is akadt a héten Peggy és Casper személyében, a két kis csöppséget vidéken találták, csak sejteni tudjuk, hogy egy nem kívánt szaporulat „feleslegei” lehettek.  Parvo vírussal fertőzöttek, s tudjuk, hogy még az immunizált kölykökre is hatalmas veszélyt jelent, a túlélés esélye még akkor is igen alacsony. De Casper és Peggy immunizálatlanok, még oltásokkal sem rendelkeznek, így csak bízni tudunk abban, hogy stramm kis szervezetük legyűri a vírust. Érkezésünk napján rögtön megkapták a parvo elleni szérumot, majd annak ismétlését, innentől pedig tényleg csak a drukkok segíthetnek. 


Károly bácsi nagy riadalmat okozott a héten, szokásos délutáni sétájuk alkalmával elveszett, szerencsére már másnap újra befogadójánál tudhattuk, szerencsére épségben.


A hétre két szomorú hír is jutott. Róza mamit el kellett engednünk…


Vajda, a gerinctrauma miatt lebénult német vizsla nem maradhat tovább jelenlegi helyén, visszakerül a gondozásunkba.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése