2015. november 1., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 41. héten?


Minden évben, így idén is lehetőséget kaptunk arra, hogy bemutathassuk Egyesületünket a komáromi CACIB-on. Az időjárás nem kedvezett nekünk, de így is többen felkeresték a sátrunkat. Köszönjük!


A Kutyatrening.hu által szervezett Tárnoki Okosok kennelsori kutyaiskola is folytatódott, de ezen a héten kicsit más csapat iskolázódhatott, hiszen voltak gazdisodásaink, ami jó hír.


A héten három védenc érkezett a magyar vizsla fajtamentő csoportunk gondozásunkba. Wizzy, a nagy, szeleburdi, békés vizslafiú korábbi tulajdonosától érkezett hozzánk.



Csoki korábbi tulajdonosától került a gondozásunkba, rendszeresen szökött, s ilyenkor a környék állatállományát ritkította, a szomszédok a kilövésével fenyegetőztek. A költözés okozta változásokat nehezebben viselte, de kezd rájönni, hogy itt senki sem akarja bántani, és nem kényszerítjük semmire, s így már zökkenőmentesebben telnek vele a mindennapok. 


Handa, a fiatal vizsla lány is korábbi tulajdonosaitól került a gondozásunkba a héten.


Zemlin a héten látogatókat fogadott, a látogatás pedig több, mint jól sikerült, úgy futott oda, és ugrott csóválva a gazdijelölt ölébe, mintha mindig is őt várta volna. Zemlin tehát gazdijelöltes, hamarosan új családjába költözik.


Lu, a vak vizslafiú a héten erős fájdalom jeleit mutatta, amitől viselkedése is bizonytalanná vált, ezért megfigyelésre egy állatkórházban helyeztük el. Két fogát kihúzták, az ivartalanításon is átesett, és a szemészeti vizsgálatra is sor került. Ami biztos, hogy a szemein lévő hályog okozta károsodás mértékét tekintve látásképtelen marad örökre… Egyelőre nem indokolt, hogy eltávolítsák a szemgolyókat, de előbb-utóbb erre is sor kerülhet, ha emelkedik a szemében a belső szemnyomás, ezzel számolnia kell majd leendő gazdájának. A változások miatt elég zaklatott, nehezen vette az akadályokat, ideiglenes és végleges befogadót is keresünk számára, aki kutyás tapasztalatokkal rendelkezik, és kezelni tudja a vakságából fakadó bizonytalanságát, s megismerteti vele a számára nem látható világot. Jelentkezni a magyarvizslasos@gmail.com e-mail címen tudtok.


Prakker körül nagy volt a riadalom, ideiglenes befogadója rögtön orvoshoz sietett vele, folyamatosan kapja a gyógyszereket, szerencsére már sokkal jobban van, és a gyógysimogatásokat is kapja befogadója kisfiától.


Gigerlit egy komoly szalagszakadással operáltattunk meg, jelenleg a kórházban él, de ha találnánk számára ideiglenes befogadót, elhagyhatná azt. A lakásban élés szabályait még meg kell tanulnia, de nagyon jó természetű kutya. Ha bárki biztosítani tudná számára a nyugodt otthont, s vállalni tudná azt is, hogy fizioterápiára jár vele, írjon nekünk a magyarvizslasos@gmail.com e-mail címünkre.

A tacskó fajtamentéshez egy hete érkezett szálkás szőrű törpe tacskó hármasból a héten mindenkit negatívra teszteltünk szívférgességre, így áteshettek az ivartalanításon, s szerencsére mind a hárman ki is repültek: különböző családokban gazdisodtak.

Intarzia, Epeda és Ottomán

Márvány és Sprotni a héten Tárnokra kerültek át, innen talán gyorsabban gazdára, de legalább ideiglenes befogadóra lelnek.

Márvány & Sprotni

A gyöngyösi gyepmesteri telepről érkezett három tacskó keverék szuka is átestek a héten az ivartalanításon, előtte náluk is megbizonyosodtunk arról, hogy nem szívférgesek.

Nyugati, Déli és Keleti

Sheldonnak nem sok időt kellett eltöltenie a kennelsoron, hamar beleszeretett egy kedves család, ahova már be is illeszkedett.


Helyére azonban azonnal gondozásba vettünk egy foltos szuka dogot, Foltos Erint, akit gazdája adott gondozásunkba, tulajdonjogának lemondásával.


Az esélytelenek csoportjában ritkán van gazdieső, de ez a hét ez arról szólt leginkább, hogy félős csapatunk egyes tagjai szépen elhagytak bennünket.

A legnagyobb öröm Pisze gazdisodása volt. A fekete kutyalánynak még soha nem volt gazdája, de volt örökbefogadóink Tiara gazdái őt választották új társukul.


Rafkós, a drótszőrű jack russel kanocskánk is kirepült, egy szerető és türelmes család szeretett bele.


Anubiszt, a sukorói evezősbajnokság után talált félős kanocskát Svájcban fogadták be, oda kellett eljutnia, hogy számára is megkezdődhessen a boldog élet.

A megüresedett kennelek egyikébe beköltözött Mackó testvér, a félős jack russel terrier kan, aki gazdára vár.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése