2015. november 26., csütörtök

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 45. héten?

Örök igazság, hogy a támogatóink segítsége nélkül nem tudunk mi sem segíteni, s itt sokszor nem pénzről, hanem ideiglenes befogadásról vagy fuvarsegítségről, rehabilitációs segítőként való közreműködésről van szó. S most megint ilyesmit kérünk, mert máshogy nem tudjuk őket megmenteni. Egy kutyacsalád él egy instabil ember udvarán, akiknek egy állatorvosunk igyekszik segíteni, de elhelyezni ő sem tudja őket. Egyben a teljes alom szocializálatlan sihedert mi sem tudjuk megmenteni, de egyesével segítünk. Így, aki az éppen aktuálisan a gondozásunkban lévő alomtagot örökbefogadja, helyet teremt egy következőnek, de ha valaki ideiglenes befogadóként kapcsolódna be, az is sokat jelentene.

Biobodza mázlista volt, mert megérkezett, és egyben gazdisodott is. Innentől Budapesten, a 9. kerületben él majd lakáskutyaként.


Biobodza gyors gazdisodása teret nyitott Biobarka érkezésének, aki egy 4-5 hónap körüli kanocska. Nem sokat tud a világról, de nagyon jó lelkű, megfelelni akaró kutya. 


S bár ilyet nem szoktunk csinálni, de bemutatjuk Bio Batyut is, aki még a kertben él két másik testvérével, s csak akkor tud csatlakozni a futrinkás csapathoz, ha lesz helye. Tudjátok, vagy Biobarka gazdisodásával, vagy azért, mert valaki ideiglenesen befogadja.


A hét a Bio Banda nélkül is intenzív volt az esélytelenjeink csoportjának. Gazdájuk halála után kerültek bajba a közepes termetű, szőrmók szukák, akik most a tárnoki kennelsoron várják, hogy valaki beléjűk szeressen. A héten mindketten átestek az ivartalanításon, s egyikük sem szívférges, szóval készen állnának gazdihoz költözni.
 
 
SárgaMackó és VadasMaci
 
Felhő is átesett az ivartalanításon, s bár kuvasz keverékként nem a családi kutyát látják benne az emberek, mi hisszük, hogy valaki bele fog szeretni, s otthonába fogadja őt.


Molly, az idős ír szetter szuka a héten Németországban talált otthonra. Együttműködő partnerünk, a Setterburg segítette Molly megfelelő elhelyezését.


A hajdúböszörményi Pacsi Menhely a helyi gyepmesteri telepről vette át Brigit, s hívták fel rá a mi figyelmünket. Bár teltházzal működünk, a képet látva nem csoda, hogy nem tudtunk rá nemet mondani. Brigi korát kb. 5 évesre becsüljük, rettenetesen sovány, ezért az elsődleges feladatunk most, hogy hízzon, szépen kikerekedjen, szerencsére jó étvággyal eszik. 


Mindig szomorú, amikor egy korábbi védencünk visszakerül a gondozásunkba, most sincs ez máshogy, Pátkát 2010-ben fogadták örökbe, s most családi okok miatt hosszas egyeztetés után visszakerült a gondozásunkba. Pátkával együtt társa, Smiley is a gondozásunkba került, őt ugyan családja nem tőlünk fogadta örökbe, Pátka érkezése után került hozzájuk, de mivel társkutyát sem hagyunk hátra, s ő is segítségre szorult, ezért őt is átvettük.

Pátka és Smiley

P. Dórika társaival gazdájuk halálát követően került a gondozásunkba. Dórika becsült kora 12 évesre tehető, ezért is nagy boldogság nekünk, hogy tegnap gazdához költözött! Új családja már nagyon várta őt, egy weimari vizsla lesz a társa, és nagy-nagy szeretetben fog élni.



A héten Gyeni, a győri menhelyről érkező vizslafiú szívféreg tesztje negatív lett, így áteshetett az ivartalanításon.

 
A német dog fajtamentéshez a héten kutya került, az egyiket csak most adtuk örökbe, de vissza is jött (Sába),  a másikat a hajdúszoboszlói menhelyről vettük át, ő az Ozmin nevet kapta, és sajnos szívféreg pozitív.

Sába és Ozmin
 
Lordi átesett a héten az ivartalanításon.


Erin pedg szerencsére gazdához költözhetett.


Csalódni nagyon rossz dolog, ha állatvédő társunkban csalódunk, az hatványozottan fáj. Manyika pedig majdnem rá is ment arra, hogy örökbefogadták, mert az autók közül, sérülten szedték össze, s hívtak minket az át nem regisztrált chipje alapján. Manyika szépen kijött a sokkból, a most újra gazdára vár.


A hét Manyika mellett is a veteránok mentéséről szólt, pedig már nem szabadna... Felborultak a korcsoporti arányok, s mivel az idős kutyák beragadnak, s sokszor az állapotfelmérésük is költségesebb, nem tudunk új kutyákat fogadni egy idő után...

Remust és társát egy udvarban hagyták magukra, de sajnos a tacskó keverék szuka ismeretlen okból meghalt. Remust sikerült megmenteni, most igyekszünk megerősíteni őt. Nagyon ki volt fagyva és sovány. Kan kutyákkal nem jön ki jól, de szukákkal barátságos. Ideiglenes befogadót is keresünk számára.


Csobodri és Csomorzsi gazdája teljesen összeomlott pszichésen, intézetbe került, a kutyák pedig hátramaradtak. Nincsenek jó állapotban, Csobodri ráadásul vak. Számára sikerült ideiglenes befogadót találnunk, de Csomorzsinak, veterán szuka társának még mindig befogadóhelyet keresünk.

Csobodri és Csomorzsi
 
Nem lehetne talpon maradni, ha nem számolhatnánk be gazdisodásokról is, ráadásul két beragadt, régóta gazdára váró kutyánk költözött el.

Lénia gyakorlatilag nálunk cseperedett fel, de most végre eljött érte egy fiatal pár személyében a tökéletes gazdi.


Kenu sem volt sokkal szerencsésebb eddig, de reméljük, hogy most tényleg sikerült véglegesen elhelyezkednie. Nagyon izgulunk érte, hiszen szuper kutya, aki csak jót érdemel.


Idén is lesz karácsonyi gyűjtésünk, most a Hős utcai gettó gyermekeinek hasznos időtöltést ajánló Kontúr Egyesületen keresztül segítenénk 180 gyermeknek egy-egy mikuláscsomaggal. Ha csak egyet is fel tud valaki ajánlani, tegye meg, sokat jelentene. A csomagok maximális értéke 2.000 Ft, egyformán adhatónak kell lenniük fiúknak és lányoknak, s tartalmazniuk kell a csokoládé mellett gyümölcsöt és valami apró, tartós dolgot is, mint egy toll, notesz vagy kulcstartó.


November utolsó hétvégéjén miénk lesz a Szimpla Kert, mert mi főzhetünk a Közös Lábos programon, de lesz sütivásár is. Gyertek majd el velünk és így értünk enni!


 


1 megjegyzés:

  1. Köszönjük a beszámolót. Volt itt szomorú, de örömteli hír is. Minden kutttynak jó egészséget és szívvel-lélekkel szerető, jó gazdit kívánok.

    VálaszTörlés