2015. november 13., péntek

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 43. héten?


Ha egy kutya a gondozásunkban hal meg, az mindannyiunkat nagyon megvisel. Különösen akkor, ha úgy érezzük, hogy az állat halála elkerülhető lett volna akkor, ha... Ha a külföldre költöző gazda nem két nap alatt akarta volna megoldani a tacskópárja elhelyezését, s nem adta volna oda az első menhelyre ellenőrizetlenül... Ha a befogadó menhely állatvédőként viselkedett volna, s nem arra koncentrál, hogy a fiatalabb csoki szukát a menhelyvezető hazamentse, s egyedül hagyja a hideg kennelben a korábban lakásban élt, idős kant. Pont ahogy a hétköznapi emberek, akik nem állatvédők, így lehetnek önzők. Cupi nem a menhely jóvoltából került először orvoshoz, hanem egy segítőnek esett meg rajta a szíve. Mire hozzánk került, teljesen fel volt vizesedve a szíve miatt, s mindemellett csonttá fogyott. Megpróbáltuk. Adatott neki néhány nyugodt, melegben töltött nap, aztán úgy döntött: túl sok ez neki. Feladta. Mi pedig itt maradtunk a kérdéseinkkel, a szomorúságunkkal.

 
Szerencsére a héten is történtek olyan dolgok is, amelyek megerősítenek minket a hitünkben. Manyika, az idős tacskó szuka a héten átesett az ivartalanításon, s itthon talált szerető gazdira. Hihetetlen, ugye? Mi nagyon örülünk Manyika boldogságának. 

 
Derivál, a tacskó baba is gazdisodott, bükki lakos lett. Nagyon sokan jelentkeztek érte, de a többségüket nem lehetett komolyan venni... Ha valaki kutyát szeretne, olvassa el az örökbefogadási feltételeinket, s írjon bemutatkozó levelet. Aki nem ért egyet az ivartalanítással, ne nálunk kopogtasson.

 
Pécsről jelentkezett egy szuper család Igenigenre, s a személyes találkozó is remekül sikerült, így Igenigen csomagolt. Hittétek volna, hogy csak pár napjába telt, hogy felköltözzön a kanapéra?

 
Az ivartalanítási műtéteink mindig úgy történnek, hogy előtte szívféregre is szűrjük a kutyákat. A héten mellettünk volt a szerencse, mert mindenki negatív tesztet produkált.

Biléta, a fiatal szuka többször volt az utcán, volt gazdája pedig lemondott róla szerencsére. A héten át is eshetett az ivartalanításon, mert már... De az egy másik hét története lesz.


Lütyő szintén megoperálódott, de rá nincs egyelőre komoly érdeklődő, pedig nagyon jó kutya. Első kutyás gazdiknak is ajánljuk, mert szobatiszta, a lakásban szépen viselkedik. 


Vizslás csoportunkhoz Kócos Peti az ajkai állatvédőktől érkezett a gondozásunkba, átmenetileg az Egyesület bérelt kennelsorán került elhelyezésre, ezért ideiglenes befogadót is keresünk számára. Érkezése előtt ivartalanították őt, a sebe nem szépen gyógyul, a varratok egy felgyülemlett gócot okoztak az altáján, állatorvosi vizsgálaton is járt vele, figyelni kell, hogy felszívódik-e véglegesen, vagy orvosi beavatkozás szükséges. A bőre sebessége miatt vetettünk tőle bőrkaparékot, hogy láthassuk, mi okozza.


Károly bácsi a héten profi fotózáson járt ideiglenes befogadójával, a Vizslabolt 2016-os Nagy Vizslanaptárában tiszteletbeli helyet foglal el, Egyesületünket fogja képviselni, s csodaszép fotók készültek róla.


A német dog fajtamentő csoportnál a héten csoda történt: Old Pici gazdihoz költözött! Old Pici több, mint 1 éve várta, hogy rátaláljon az igazi, szerető családja, aki gondoskodni fog róla élet végéig. És végre ez is eljött. Nagyon sok boldogságot kívánunk Pici!


A fiatal dog lánykánk, Denali ideiglenes befogadóhoz költözött. Alkalma lesz megtanulni mindent a városi- és lakáskutya életről is. Ami valljuk be rá is fér, mert elég ficánka, tanulatlan a kisasszony még. Vikinek köszönjük az ideiglenes befogadást!


És még egy rendkívüli esemény is történt, lett egy cicánk. Lombit kutyasétáltatás közben találtuk az erdőben. Szegény apróság, csurom vizesen, remegve, nyávogva szaladt utánunk. Nem hagytuk őt sem magára, így került Egyesületünk gondozásába, mint tiszteletbeli dog. Ideiglenes és végleges befogadót is keres!
 
 
A Tárnoki Okosok is folytatódott, védenceink egyre ügyesebbek, s nagyon sokat jelent számukra a személyre szabott foglalkozás. Köszönjük a Kutyatrening.hu csapatának és a segítőinknek is!
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése