2015. november 15., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 44. héten?

A 44. héten ismét egy mozgalmas hetet tudhat maga mögött vizslás csoportunk, Vajda, a kerekesszékes német vizslafiú visszakerült a gondozásunkba, átmenetileg egy korábbi védencünk, Jimbo és társa vették őt a mancsai alá, majd egy szuper család vállalta a hazafuvarozását, emellett pedig az ideiglenes befogadását is itthon. Szerencsére az utat, és a változásokat is jól viselte, jó étvággyal eszik, az ideiglenes befogadóinál egy percig sem unatkozik, magyar vizslák társaságában tölti a mindennapjait, játszik, labdázik, tőle megszokott módon élvezi az életet. A következő héten orvosi vizsgálatok várnak rá, s az elhasználódott kerekesszékét is pótolnunk kell.


Tótvázsonyi Guszti erősen demodexes állapotban került a gondozásunkba, még csak 1,5 éves, de sajnos többször kiújuló kínzó-viszkető betegsége miatt eddig sok önfeledten boldog napja nem lehetett. Kezelését megkezdtük, s bízunk a teljes és tartós gyógyulásában.


Zseb a győri állatvédőktől érkezett a gondozásunkba.


Titusz ismételt szívféreg tesztje a lassabb, de biztosabb kezelést alkalmazva negatív lett! Áteshetett az ivartalanítási műtéten is, így most már csak egy gazdi választja el attól, hogy szerető családba költözhessen.


Wizzy szívféreg tesztje is negatív lett, így ő is áteshetett az ivartalanításon, s most már ő is készen áll a gazdisodásra.


Színes a hétvégén nagyon rosszul lett, az orvosi vizsgálat alapján bélgyulladás okozta, önkéntesünk rohant vele az állatorvoshoz, folyamatos kórházi megfigyelést kapott. De apró kis szervezete másnapra feladta a küzdelmet...


Az Sz-babák közül ketten, Szőlő és Szüret szerető családra találtak.

Szőlő és Szüret

Ezen a héten Solymári Bátor, a hatalmas termetű, de nagyon sovány vizslafiú is szerető családra talált, gazdája már nagyon várta őt.


Kollyt költözés után hagyták hátra korábbi tulajdonosai, s az altatás várt volna rá, ha a szomszédai nem kérnek tőlünk segítséget. Az ő életében is elérkezett a nagy nap, s gazdihoz költözött.

 
A tacskó fajtamentésnél kezdenek nagyon felborulni az arányok, sajnos a héten is gazdagodtunk egy veteránnal Őszapó személyében, akit Budapesten találtak, de az eredeti gazda nem került elő.


Idős kutyáink közül nem adtunk örökbe a héten, de azért szerencsére van lehetőségünk gazdisodásokról is számot adni. Elsőként Biléta költözött el, egy másik fekete-cser tacskó mellett, egy vidéki városban folytatja az életét gazdis kutyaként.


Egy másik fekete-cser lányka is elköszönt tőlünk, Szalvéta Ausztriáig utazott, mert ott talált rá az új családja. A szükséges ellenőrzéseket partnerszervezetünk, az AC Austria végezte.


Meglepetés gazdisodónk Bundás, akibe sétáltatói szerettek bele visszavonhatatlanul, s aki így villámgyorsan a kennelből a kanapén találhatta magát.


Sütőtök, a másik kennelsori szálkás kanunk azonban még gazdára vár. Hogy ehhez már minden téren készen is álljon, a héten átesett az ivartalanításon is.


A német dogoknál a héten a két fehér, süket kutyagyerek gazdához költözött, a németországi partnerszervezetünknek köszönhetően! Egyikük már egy korábbi védencünk társa lesz.

Jojo és Moby

Denali rövid idő alatt gazdis lett! Ideiglenes befogadója nagyon sok mindent megtanított neki, így sokkal könnyebb lesz a beilleszkedés új, szerető családjába. Sok boldogságot Denali!


 
Esélytelenjeinknél teljesen elmacskásodunk... Sajnálatos, ha egy alapvetően kutyamentő csapatnak is be kell segítenie cicafronton, de vannak esetek, amikor nem tehetünk mást.

Mit-mitke, a nyolc hónap körüli vörös kandúr az egyik befogadónk udvarára költözött be s mivel ott a kutyák miatt nincs biztonságban, így felelős gazdit keresünk számára, ahol szobacica lehet.


A másik macskánk a héten Luci, a két éves félperzsa kandúr, aki egy kilakoltatás után maradt árván. Gazdái, egy enyhe értelmi sérült anya és fiú gyermeke nem tudták fizetni a lakás rezsijét, s egyik napról a másikra utcára kerültek, az állataikról pedig lemondatták őket. Luci egy kisebb termetű, tetszetős külsejű kézhez szokott cica, aki most még egyelőre inkább bújkál, mint barátkozik, de lesz ez jobb is.Ő is benti tartással fogadható örökbe.


A bársonytalpúak mellett egy régi és két új ebbel lettünk gazdagabbak. Vidar, a német dog - vizsla keverék kan szeparációs szorongása miatt újra a gondozásunkban van, jelenleg a kennelsoron várja a sétáltatókat, érdeklődőket. Reméljük, hogy egyszer számára is megtaláljuk azt a családot, ahol nyugalomra találhat.


Liktort és Luttort egy telepre dobták be. A két három hónap körüli, rövid lábú keverék kanocska igazán különleges megjelenésű, felnőtt életükben sem lesznek kis-közepesnél nagyobbak. Benti tartással és ivartalanítási kötelezettséggel adjuk őket örökbe, de addig is elmélázunk azon, hogy mi késztet valakit arra, hogy egy jellemzően őrkutya által biztosított telepre védtelen kutyakölyköket dobjon. Mit gondolhat az ilyen ember?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése