2013. augusztus 5., hétfő

2013. 29. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 29. héten?

Izgalmas hetünk volt, legalábbis nem tekinthető átlagosnak az, ha az ember németországi partnerszervezetének vezetőit kísérgeti Budapest környékén tanyákat nézegetve. Persze ez nem azt jelenti, hogy "kapunk egy tanyát", mert sajnos nem, viszont legalább már elkezdtük nézegetni, hogy milyen lehetőségek lennének, ráadásul az ottani szervezet vezetője is tervezi, hogy Magyarországra költözik, s szívesen élne a leendő Futrinka Tanya szomszédságában... Meglátjuk. Mindenesetre mi nagyon szép helyeken jártunk, hihetetlen kincsei vannak ennek az országnak, ha eddig nem tudtátok volna.




A Jagdgefahrten e.V. vezetői nem jöttek üres kézzel, sok-sok tápot hoztak nekünk, illetve plédeket a kutyák alá, szállítóboxot a fuvarok bonyolításához és egyéb, a kutyák körül hasznos dolgokat. Nem csak ők gyűjtöttek nekünk, hanem az azóta már Németországban élő egykori elnökünk és párja is megleptek minket egy hatalmas adag prémium táppal, így védenceink számára a minőségi szárazeledel jópár hétig biztosított. Nagyon szépen köszönjük!










A tanyanézés mellett ezen a héten került sor a következő évi határidőnaplóink alapját képező, profi kutyafényképek elkészítésére is a VauVau Stúdió felajánlásában, amelyért nem lehetünk elég hálásak, hiszen a csodás képek jelentősen növelik védenceink gazdára találási esélyeit is, illetve remek alapot biztosítanak ahhoz, hogy a következő évi támogatói ajándéknaplónk is magas minőségben állhasson rendelkezésre. Természetesen a fotózásra el is kellett jutnia a kutyáknak, ami nem ment volna a segítségetek nélkül!

DSC_0690 copy

A fotózáson készült képek itt tekinthetők meg:
A német dog fajtamentés részéről a héten elutazott Worka. Németországi partnerszervezetünk segítségével keresi most már álomcsaládját mindenki kedvence, Worka. Igaz, hogy nem így terveztük, hisz gondoltuk, hogy egy fiatal, egészséges és gyönyörű dognak könnyen találunk itthon is gazdit, de nem így történt. Szinte senki nem érdeklődött Workáról, hiába vártunk heteket. Mivel Worka minden kutyával jól kijön - ami alapfeltétel az utazáshoz, ezért döntöttünk végül a külföldi gazdikeresés mellett. Sok boldogságot Worka!

Worka 008

Az alap tevékenységi csoportnál eljött az idő az "újraoltásokhoz", ilyenkor szembesülünk azzal, hogy mennyi védencünk van már velünk több, mint egy éve... Természetesen róluk sem feledkezünk meg, az ő védettségük is elengedhetetlen számunkra, hiszen érzelmileg nagyon erősen kötődünk hozzájuk. Ki ne gondolna jó szívvel Zoéra, Vadócra vagy Vilikére...? Mivel néhányan időközben a korosodó korszakukba értek, így ellenőrzésként vérképeket is készíttettünk páruknál, illetve sajnos kiderült az is, hogy Flokinak valószínűleg egy jóindulatú daganat növekszik az arcán. Őt mielőbb szeretnénk megoperáltatni, de annyira jó lenne, ha családban lábadozhatna... Hihetetlen, hogy ezt a puha, idős kutyát senki nem akarja megszánni, s nem lesz álmai otthona élete utolsó időszakára... Az állatorvosi kör kifizetéséhez viszont nem állt rendelkezésre elég fedezet a csoport elkülönített kasszájában, így kérjük, hogy aki be tud szállni akár 500 Ft-tal, tegye meg. Az adományokat a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számlájára várjuk, a megjegyzés rovatban tüntessétek fel, hogy "ALAP". Köszönjük!

flokesz
Az alap tevékenységi csoport most már bőven-bőven a teljesítőképessége határain túl van, így nincs több érkező kutya, és most egy jó ideig olyan sincs, hogy "csak akkor, ha", mert nincs ha, nem lehet ha, túl sokan vagyunk. A héten egy kutya azért érkezett, egy ideiglenes befogadónk kért a szomszédja viharfélő és szökős kutyájának segítséget. Zokni egy félénk, de barátságos, ragaszkodni akaró közepes termetű keverék kan, akinek nagyon nagy szüksége lenne egy szerető családra, hogy megtanulhasson mindent, ami eddigi életéből kimaradt. Ideiglenes befogadót is keres.

Zokni 013

Két nagyjából egy idős cicalányunk is termett, őket valójában még terveznünk sem kellett, mert mind a ketten beeső macskák. Enter egy kb. nyolc hetes, egészségesnek tűnő kis vagabond, aki már az érkezése napján ideiglenes befogadóhoz költözhetett.

enter 1

Egy másik billentyű a klaviatúráról, Esc, az Egyesület elnöke elé téved lovaglása során, így került hozzánk. Ő már nem volt olyan jó bőrben, mint Enter, s sajnos nem is sikerült neki azonnal ideiglenes befogadót találnunk, így pár napot egy szállítódobozban volt kénytelen eltölteni hasmenéssel, csipásan, de aztán egy vizslás átmeneti otthonunk megszánta őt, így most már Esc is családban töltheti mindennapjait. Játékos, barátságos, kutyákkal is összeszoktatott tünemény, aki az oltási programja folytatási, illetve ivartalanítási kötelezettséggel fogadható örökbe.

esc

A tacskó fajtamentés sem unatkozott a héten. Kettő tökéletes kutyát adtunk örökbe, s három nem annyira tökéletes új védenccel lettünk gazdagabbak, de reméljük, hogy hamarosan rájuk is rájuk mosolyog a szerencse.

Ceruza, mint már írtuk, az ivartalanítását követően végleges családba költözött.

Léna ceruza

Heves is gazdára lelt, ő egy hosszabb utat kellett, hogy megtegyen, mert örökbefogadói Észak-Magyarországon élnek. Ők is jó példája annak, hogy a Futrinka Egyesület az egész ország területén ad örökbe, de annak is, hogy örökbeadási szabályaink nem változnak akkor sem, ha több száz kilométert kell autózni ahhoz, hogy személyesen ellenőrizhessük: megfelelő körülmények közé kerül egy-egy védencünk. Viszont a benzint nekünk sem adják ingyen, és bár az örökbefogadás teljes mértékben díjmentes, tehát nincs kötelezően fizetendő összeg egy-egy védencünk családba helyezésekor, de az eljutás költségeinek biztosításában nagyon megköszönjük, ha az örökbefogadók is beszállnak.

PICT0233

Heves fuvarja visszaúton is kihasználásra került, merthogy egy régebb óta a várólistán lévő, problémás szálkás szőrű tacskó, TwinBob vette át a helyét az autóban. TwinBob három év körüli, karakán kutya, aki eddig egy kertbe nőtt, mint a dudva, igazán sok, a személyiségére szabott foglalkozást nem kapott, az egóját sem csorbította soha semmi, így most kell megtanulnia, hogy az emberek állnak a hierarchia élénk, s nem hátrány, ha ezt elfogadja. TwinBob csodálatos küllemű, nagyon szerethető karakterű kutya, de hozzáértő gazdát igényel. Mivel őt csak a kennelsoron sikerült elhelyezni, ideiglenes befogadó jelentkezésének is örülnénk.

Twinbob 018

Szintén a hét termése Petra, a hat éves szálkás szőrű törpe tacskó szuka, akit a gazdája adott a gondozásunkba, mert már nem tudta biztosítani tovább Petra biztonságos tartását, a kutya ugyanis vak. Reméljük, hogy lesz majd valaki, akit ez a fogyatékossága nem zavar, s aki a tökéletes társat látja majd meg benne.

p5

A harmadik új érkezőnknek az ajkai gyepmesteri telepet üzemeltető állatvédők kértek segítséget. Csigát, a két hónap körüli tacskó keverék szukát rendkívül rossz állapotban találták, s mivel azonnal állatorvosi ellátásra szorult, amit ők sajnos nem tudtak biztosítani, így a kutya átvétele nem volt kérdés. Köszönjük Laurának, hogy szólt, illetve azt is, hogy amint sikerült megszerveznünk a helyet, autóba ugrott, s elhozta a kiskutyát az állatorvosunkhoz.

image-1374400578650-V

A magyar vizsla fajtamentésnél a hét híre, hogy Moxira, a problémásként érkezett magyar vizsla kanra jelentkezett egy kutyatréner, aki ideiglenes befogadóként kívánt vele megismerkedni és foglalkozni. Ez éppen kapóra jött nekünk, mert a panziós hely jelezte, hogy náluk már tökéletesen problémamentes a kutya, így jó lenne őt más környezetben is kipróbálni, hogy egyszer Moxi is örökbeadhatóvá váljon. Az első hírek tökéletesek, a kutya az új helyen is működik, így reménykedünk abban, hogy valaki meglátja benne azt az érzékeny társat, akivel érdemes megosztania az életét.


Dönciért, a lendületes magyar vizsla kanért a gazdái jöttek el Németországból, miután partnerszervezetünk elvégezte az előzetes ellenőrzéseket. Szerencsére Dönci nem okozott meglepetést, pont úgy viselkedett, ahogy az a vizslások nagy könyvében meg van írva, úgyhogy egy perc alatt a mancsa köré csavarta az érkezőket.

IMG_3926

Németországi partnerünk látogatása nem csak a tanyanézést és a sok-sok adományt jelentette, hanem egy szerelmet is, amelynek eredményeként a mi kis hiperaktív, hang nélküli magyar vizsla babánk, Majna is elhagyott minket, hogy egy új életet kóstolhasson meg egy másik országban.

fénykép

Egy új védenccel lettünk többen a héten, Nyurgát, a magyar vizsla keverék kant vettük gondozásba. Ezt a meggyötört, nagyon sovány és félénk kanocskát úgy találták, de a megtalálója megtartani nem tudta. Nyurga jelenleg a kennelsorunk lakója és 14 napig kizárólag az eredeti gazdájához kerülhetne vissza, ha jelentkezne. Ha az eredeti gazda nem tartja magát érdemesnek egy ilyen tündéri, aktív és rajongó kutya további szeretetére, akkor Nyurga új gazdát keres. Ideiglenes befogadó jelentkezésének is örülnénk, hiszen Nyurgát csak a kennelsorunkon tudtuk elhelyezni.

Nyurga 009

Végezetül pedig egy záró gondolat arról, hogy miért nincs "foglalt kutya". Sok örökbefogadni szándékozó úgy gondolja, hogy a meglátogatott, kinézett kutyát azonnal lestoppolja, s az Egyesület onnantól örülve a jó szerencsének, hogy a kutyára van egy érdeklődő, szolgalelkűen tartja hosszú-hosszú heteken, akár hónapokon át. Kutyát nem foglalunk, maximum csak arra a nagyon rövid időre, amíg a költöztetését megszervezzük a leendő családhoz. Olyan viszont nem fordulhat elő, hogy valaki a most megkedvelt kutyát majd csak az iskolakezdés után venné magához, mert addig inkább nyaralna. Természetesen, ha akkor még örökbefogadható a kutya, akkor minden feltétel ellenőrzése mellett van esély az örökbefogadásra, de ha közben jelentkezik valaki, aki döntést tud hozni, s a nyaralást esetlegesen elhalasztja vagy felelősen magával viszi az ebet, esetleg már eleve a nyaralás utánra hagyta a kutyakeresés izgalmait, akkor nincs akadálya annak, hogy a később érkező legyen a végleges gazdi, sőt! A lefoglalni tervezett kutyák többségénél ráadásul - tapasztalat szerint - a fűt-fát ígérő jelöltek végül szépen csendesen eltűnne. A kutya pedig marad a kennelben, s gazdára vár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése