2013. augusztus 14., szerda

2013. 32. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 32. héten?


A nagy nyári melegnek talán soha nem lesz vége, ami a nyaralók számára remek hír, de a hátramaradókra nagyon sok feladat hárul: mivel az örökbefogadások ráadásul állnak, így a kutyáink létszáma folyamatosan emelkedik... Nem jó ez így, de védenceinknek ezekben az időkben is a maximumot kell kapniuk, ez az egyetlen, ami nem lehet kérdés.

Volt is mit tennünk ismét, sok-sok izgalom és tennivaló tette izgalmassá a hetet. Érzelmileg a legmegterhelőbb Vendel, a német vizsla siheder súlyos betegsége volt, nem tudhattuk, hogy megéri-e a másnapot ez a dabasi fiú, aki ráadásul egyelőre még az eredeti gazdáját keresi, mint talált kutya, így nem tudhattuk azt sem, hogy valaha életében kapott-e oltást vagy valamiféle védettséggel rendelkezik-e. Az állapota alapján mindenre volt gyanú, a második naptól már állatkórházi ellátást igényelt. Kiegészítő kezelését a Vitahelp Központ biztosította, nekik és azoknak, akik megoldották, hogy oda eljusson, külön köszönettel tartozunk. Szerencsére Vendel a hétvégére már jobban lett, el is hagyhatta a kórházat, miután sikerült lebontani a reluxát, így ideiglenes befogadónál tölti innentől mindennapjait.

DSCF8731.JPG

Az sem volt könnyű, amikor a frissen örökbefogadott Melk vizsla keverékünkről az első pozitív hírek után már egyre érzékenyebb felhangú beköszönések jöttek: a gyomrunkban már éreztük, hogy visszajön, s erre a hétvégén sor is került. Melk egy félénk, félős kutya, akinek minden változás feldolgozásához idő kell, itt erre nem volt lehetősége, s mivel támadta a számára nem megbízhatónak minősülő embereket, így a család nem akart kockáztatni. Melk szerencsésnek mondhatja magát, mert németországi partnerszervezetünk viszont azonnal akcióba lépett, így Melk a következő hétvégén már elutazhat egy ottani befogadó családhoz, a köztes időre pedig sikerült ideiglenes befogadónál elhelyeznünk őt.

DSCF8736.JPG

Az 5-ös fogatunk híres lovakról kapta nevét, mint Imperiál, Kincsem, Mákvirág, Overdose és Kemál.
Egyelőre erősödnek, oltási programjukat megkezdték és partnerszevezetünk segítségével szűrjük a gazdijelölteket.


photo (2)

Konda már egy ideje gazdijelöltes, annak az állatkórháznak egy fiatal orvosa szeretett bele, ahol karantén idejét töltötte. Ivartalanítása után alig várta, hogy örökbefogadó családjához költözhessen.

DSCF7046.JPG

Papa Legbának a kórházban már nem jó, nagy segítségünk lenne egy ideiglenes befogadó, aki szeretne és tudna egy ilyen szeretetéhes, kedves szép lassan erősödő németvizsla öregurat, akinek fizikoterápiás kezelésére már több felajánlás is érkezett, csak épp a helye hiányzik, ahol igazán rehabilitálódhat, maga mögött hagyva eddigi életét! Kérlek, hogy osszátok, segítsetek neki mielőbb családot találni.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=633786903307159&set=a.124877220864799.17590.115946075091247&type=1&theater

Az alap tevékenységi csoport egy igazi kis csodát tudhat magáénak, hiszen senki nem számított rá, hogy Plottert, a vak keverék kant alig pár hónap leforgása alatt gazdánál tudhatjuk, de ez történt. Plotter olyan szépen beilleszkedett ideiglenes befogadói családjába, hogy marad: megtartják ezt a foltos szépséget.

15

A korábban az Illatos útról mentett kutyáink közül ketten átköltöztek a tárnoki kennelsorra, így most már lesznek róluk jó képek, s a sétáltatóknak is lesz alkalmuk megismerni őket, ami nagyban hozzájárul a gazdikeresési esélyeikhez.
Gamandor egy nagy testű kan kutya, aki még nem mindig hiszi el, hogy az érintés csak jó lehet, így azokban a helyzetekben, amikor nem érzi magát biztonságban, oda-odamorog, de soha nem jut tovább ennél szerencsére. Nagyon szép kiállású, emberközpontú, barátságos kutya, aki ha kell, a területét is megvédi majd.

Gamandor 003

Basildon egy lökött kamasz, aki mindenre figyel, s emiatt valójában nem figyel semmire, illetve meg is van illetődve a helyszínváltozástól, de hamar be fog szokni. Élénk, játékos, barátságos és gyönyörű. Ő is gazdára vár, de ideiglenes befogadó jelentkezésének is nagyon örülnénk.

Basildon 008


Úgy volt, hogy Tütü is tárnoki lakos lesz, de ő nem így akarta, mert tüzelni kezdett, addig viszont nem jöhet a kennelsorra, kicsit még várnunk kell. Természetesen közben azért reménykedünk, hogy valaki majd pont egy ilyen szájalós, az ismeretlenekre megelőzésként morgós, de bántani senkit nem bántó kutyalányt szeretne maga mellett tudni véglegesen vagy akár átmenetileg is.

003k tütü

A tacskó fajtamentéshez egy kutya érkezett a héten, bár a várólistán többen is vannak, akiknek ideiglenes befogadókat keresnénk, hiszen addig nem nagyon tudunk mit tenni, amíg valaki nem ajánlja fel átmenetileg az otthonát, hogy egy-egy várakozó tacskónak így adja meg az esélyt a megmenekülésre. Batult, a kölyök tacskó keveréket a gazdája adta a gondozásunkba, mert a kölyökkel való foglalkozás túlnőtt a lehetőségein. Batul megkezdte az oltási programját, majd ideiglenes befogadóhoz költözött, de nem tölthetett el ott sem túl sok időt, mivel az egyik korábbi örökbefogadónk szívét teljesen elrabolták a képei, így ő a hétvégén gazdára is lelt, természetesen ivartalanítási kötelezettséggel.

P1040532

Jade már régebb óta gazdijelöltes, de mivel ivarosan nem adunk gazdához kutyát, Jade pedig az érkezését követően szinte azonnal tüzelni kezdett, így várakozni volt kénytelen ő is, illetve az őt örökbefogadó család is, de a héten már sor kerülhetett az ivartalanítási műtétre, így Jade-nek sem kellett tovább nálunk maradnia, gazdisodhatott.

002

Kurkuma is hasonló cipőben járt, a tüzelése miatt panziózott egy hónappal tovább, pedig már őt is nagyon várták. A héten őt is megműttettük, s az ébredése után már meg is kezdhette az új életét. Első útja a gazdi hobbijának, munkájának megismerése volt, de Kurkuma jól vette az akadályt, a lovakat sem tekintette ellenségnek.

11

A tacskó fajtamentés baráti köre a hétvégén megtartotta második tacskós találkozóját 28 kutya és a gazdáik részvételével. Számunkra sokat jelent minden ilyen találkozó, hiszen a mai világban minden a gépekről szól, az emberek dolgoznak, rohannak, nincs idejük egymásra. Az időjárás is megtisztelt bennünket, megérkezett a kellemes, élvezhető, friss levegő simogató szellővel. Külön örömöt jelentett, hogy nem csak régi mentvényeinkkel találkozhattunk, hanem most már olyanok is csatlakoztak hozzánk, akik kíváncsiak voltak ránk, szerettek volna találkozni, és egy kötetlen, kellemes, kutyás délutánt eltölteni velünk. Egyre többen érdeklődnek ezeken a találkozókon a tevékenységünk iránt, és többen önkéntesként való csatlakozási szándékukat is jelezték. A 28 kutyából 26 tacskó volt: minden méret, fajta és szőrtípus képviseltette magát. Hatalmas hancúrozások, rohangálások jellemezték a délutánt egyetlen komoly összezörrenés nélkül, mindenki megtalálta a megfelelő játszótársat magának, a csöndesebb, visszahúzódóbb kutyák inkább egy-egy gazdi ölében élvezték a simogatásokat. Hivatalos része is volt az összejövetelnek, ugyanis itt került sor Batul örökbefogadására, bár ő maga még nem vehetett részt a programban. Az összejövetelről rengeteg fotó készült, melyeket itt lehet megtekinteni:  


Az idén még mindenképpen szeretnénk az időjárás függvényében egy-két további ilyen találkozót tartani, ahová szeretettel várjuk az érdeklődőket. A pontos időpontot jelezni fogjuk, hogy aki kedvet érez arra, hogy csatlakozzon a társasághoz, le ne maradjon róla. Mindenkinek köszönjük ezt a szép szombat délutánt a kutyáink nevében is, akik a fáradságtól otthon ájultan aludták végig az éjszakát.

Tacskó Traccs-party 083

Ahogy már a múlt heti beszámolóban is említettük, nyári szünet van - persze nem nálunk, de az érdeklődőknél, gazdijelölteknél mindenképp. Ezért ez a hét is a csendes hetek közé sorolható.

Megkerestek minket egy a Népligetben talált német dog szukával kapcsolatban, akinek a képét a német dogos facebook oldalunkon, még sosem látott tömeg látta és osztotta meg - ezúton is köszönjük Nektek! A kutya sorsa rendeződött szerencsére, ez esetben csak "online" mentési munkánk volt vele.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=541631412558054&set=a.125205320867334.31841.123500464371153&type=1&theater

Viszont tárnoki védencünk, Galina valószínű meghúzta a lábát. Szombat délután sántítani kezdett, és vasárnap délelőttre csak rosszabb lett sajnos. Kora délután robogtunk is az állatorvoshoz egy alapos kivizsgálásra. Galina nagyon szépen viselkedett, tökéletesen utazott az autóban, türelmesen kivárta míg sorra kerültünk és a vizsgálatokat is teljes nyugalommal tűrte. Az állatorvos megkérdezte, hogy fakír kutyát vittünk-e :)
Egyenlőre 5-7 napos Rimadyl kúrát tartunk, közben pedig figyeljük, hogy javul-e az a fránya sántikálás.

Galina 070

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése