2013. augusztus 6., kedd

2013. 30. hét


Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 30. héten?


Sokszor hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az élet örökké való, mindig lesz, soha nem múlik el. Aztán jön egy meleg nap, amit egy újabb meleg nap követ, s a hétvégén még vidáman bandukoló, idős kutya már nem tud magától felkelni, bezáródik számára a világ, s elbúcsúzni készül. S ilyenkor dönteni kell, ami soha nem könnyű, hiszen akár holnap még felállhatna, akár... De soha nem lenne fiatalabb, s ha nem állna fel holnap, sem holnapután, akkor egy kennelben mi lenne vele? Nem tehettük ezt meg, el kellett engednünk. Amikor elhoztuk az akkor még hírhedt gyepmesterek által irányított ajkai gyepmesteri telepről, azt sem reméltük, hogy a másnapot megéri. Hónapokat kapott nálunk: boldogságban, odafigyelés mellett, a finom étel és puha fekhely biztos tudatával, simogató kezekkel. Szák bácsi egy ikon lett még ezalatt a rövid idő alatt is. 
Hiányozni fog nagyon.



Nem álltak meg a rossz hírek Szák bácsinál, mert amellett, hogy több ígéretesnek tűnő gazdijelölt is visszalépett a héten - pedig olyan kutyáinkat látogatták, akiknek tényleg ezek az érdeklődések jelenthették volna az egyetlen esélyt a gazdisodásra - kiderült az is, hogy Ibolya néni, az Illatos útról mentett matróna Cushing-kóros, így most a kivizsgálások folytatódnak. A jó hír viszont, hogy Ibolya nénit szeretné magához venni egy németországi állatorvos hölgy, akinek az egyik idős szuka kutyája nem olyan régen távozott az élők sorából. Az egyeztetések megkezdődtek. Reménykedünk.



Jó hír is jutott azonban a hétre. Az extrém esélytelennek minősülő vak kutyánk, Plotter a héten ideiglenes befogadóhoz költözött, ahol egy másik kutya lett a társa, illetve ahol bemehet a házba is hűsölni, amit nagyon nagy örömmel fogadott. Ettől a váltástól továbbra is keresi a számára tökéletes, végleges családot, de a kutyapanzióhoz képest a családi környezet hatalmas előrelépést jelent számára.


Egy régóta gazdára váró kutyánk is elköltözött a héten, Boni, a tökéletes költözhetett Ausztriába osztrák partnerszervezetünk segítségével egy rutinos családba, ahol a másik, problémás kutya mellé kerestek kiegyensúlyozott, de aktív és gyorsan tanuló társat. Mintha Bonira szabták volna ezt a leírást, s a kutya tudta is, hogy mit jelent a személyes találkozó, hiszen álomkutyaként viselkedett.


A tacskó fajtamentésnél Petra, a vak szálkás szőrű törpe tacskó szuka másik ideiglenes befogadóhoz költözött, de továbbra is keressük számára azt a családot, akit nem rettent el az örökbefogadástól az a tény, hogy Petra nem lát. Ideális lenne, ha a családban lenne másik kutya, hiszen ez Petra számára nagyobb biztonságot ad.


Csiga, a két hónap körüli tacskó keverék szuka elhagyhatta a kórházat, s innentől átmeneti otthonban lábadozik, ami egészen biztosan sokat fog jelenteni a demodexből való felépülésében, hiszen a kiegyensúlyozott, szerető környezet sokszor többet ér a gyógyszereknél, kezeléseknél. 


Sajnos egy korábbi védencünk, Hibrid, a tacskó ősökkel is rendelkező keverék kan, akit az Állatvédőrség mentett, majd adott át a gondozásunkba, visszakerült hozzánk, mert a családban nem jött ki jól a kisgyermekkel. Nem nagyon volt kockáztatni valónk, hiszen az ilyen helyzetekben a gyerekek nagyon sérülékenyek, de a kutyák lelkének sem kedveznek ezek a helyzetek, így Hibrid, bármennyire is volt ez nehéz döntés, visszakerült a gondozásunkba, s új gazdát keres.

Hibrid 329

Hibrid családja viszont tökéletes, s nagyon szerettek volna egy olyan kutyát, aki el tudja fogadni az ő kis szerető közösségüket, így az előzetes egyeztetések alapján Parkára, a tacskó ősökkel is rendelkező keverék szukára esett a választásuk, aki meg is kezdte boldog, gazdis életét náluk.


A nagyecsedi tacskó keverék babák utolsó tagja, Boka is végleges, szerető otthonába költözött a héten, de őt az ideiglenes befogadói nem engedték messzire, ott maradt a házukban, egy ott lakó pár fogadta őt magához. Igazán nem mondhatja senki, hogy senki nem fogja rajta tartani a szemét ezen az apróságon.



A "Futunk, hogy segíthessünk" maroknyi önkénteseiből álló csapata szombaton jótékonysági futása során érintette tárnoki kennelsorunkat, és meglátogatták az ott lakó védenceiket. Ezúton is köszönjük nekik, hogy eszükbe jutottunk, hogy gondoltak ránk és kutyáinkra. Köszönjük! 
https://www.facebook.com/futunkhsegithessunk 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése