2013. augusztus 8., csütörtök

2013. 31. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 31. héten?

Ez a hét egyértelműen a vizslák hete volt, de sajnos nem annyira a gazdisodások, mint az érkezések területén. A nyári "pangás" mindenhol érezteti hatását, minden állatvédő szervezet a lehetőségei határára ért, az örökbefogadásokban beállt szünet miatt bárhol ki lehet tenni a "Megtelt!" táblát, így van ez nálunk is, de fajtamentő szervezetként azért nehezebb nemet mondani, főleg, ha az adott kutya ténylegesen azonnali ellátására szorul.

Így került hozzánk a paksi menhelyről Suba, a rövid szőrű magyar vizsla kan, aki a menhelyvezető elmondása szerint a befogása során sérült meg egy lövedék által, ez okozza a furcsa mozgását. A kivizsgálások során a lövedéket tényleg megtaláltuk, de sajnos mást is: diszpláziát, egybe csúszott csigolyákat. Ezek mellett a szőrhiányos területek léte már csak apróság, de természetesen nem hanyagolhatunk el semmit. Suba ideiglenes befogadóhoz került, a vizsgálatait megkezdtük, de messze még a vége, így mindenkit kérünk, hogy drukkoljon ennek a fiatal vizsla fiúnak!

s

A paksi menhelyről még egy kutyánk érkezett - a tacskó fajtamentő csoportunk által átvenni tervezett idős, szálkás szőrű tacskó szukát nem adták ki sajnos, így csak remélni merjük, hogy valaki megmenti, s boldog életet biztosít számára - egy drótszőrű német vizsla személyében, aki a Till nevet kapta, s szintén ideiglenes befogadóhoz került.

német vizsi paksi menhely

Német vizslákban erős volt a hét, mert Tillen kívül még ketten futottak be hozzánk, az egyikük egy talált kutya, Vendel, aki viszont sajnos nagyon-nagyon beteg, így neki is erősen kell a drukk, hogy kiderüljön, hogy mi okozza a problémákat, s összeszedhesse magát. Ő is ideiglenes befogadónál lakik, aki minden gondoskodást megad ahhoz, hogy segíthessünk ezen a sihederen.

fénykép (2)

Hogy életkorilag minden korosztályt lefedjünk a németes vonalon a szolnoki állatvédők kérésére átvettünk egy hajléktalanoknál élő, idősebb kutyát is, aki nálunk a Papa Legba nevet kapta, s egyelőre állatkórházban van. A hajléktalanok láncon tartották őt, egy nagyon rövid láncon, így a kutya már felállni sem tudott, a hátsó lábait nem használta.

papa legba

Azért nem elfeledve, hogy fajtamentésünk elsődlegesen a magyar vizslák bajba jutott egyedeit igyekszik menteni, a szolnoki állatvédők segítségével megérkezett a gondozásunkba Bogrács, egy fiatal-felnőtt magyar vizsla kan is. Ő egyelőre úgy tűnik, hogy egészséges, még a megfigyelési időszakát tölti.

photo (5)

Az érkezők mellett egy magyar vizsla kanunk átesett az ivartalanításon, Helikon volt az, aki a nyári nagy meleget erre a beavatkozásra fordíthatta, de szerencsére mostanra már jobban van.

2013-07-12_22-59-18_536

Millyért, az álomvizsláért leendő külföldi gazdái jöttek el személyesen a német partnerünk által elvégzett előzetes kontrollt követően, így Milly mostanra már boldog, gazdis kutya.

DSCF8127.JPG

tarnok_drotosvizsi_02




A kennelsorunkról is elköltözött egy félénk magyar vizsla keverék, Melk személyében, aki sokunk szívébe lopta be magát a nálunk töltött idő alatt, hiszen a korábban kizárólag egy kennel rácsait látott kutya gyönyörűen kinyílt, s elkezdte élvezni a szeretetben gazdag odafigyelést, játszott, sétált, kedveskedett. Egy budapesti család jelenti számára mostantól az új otthont, Melkünk révbe ért!






Ezen a héten a német dog fajtamentés háza táján viszont nem volt nagy sürgés-forgás. Érezni a nyári szünetet, sokan nyaralnak, kevesebb az érdeklődő a kutyáinkra. Egy nagyon jó hírt mégis tudunk mondani, hisz Idoru gazdihoz költözött! Szerencsés volt a Nagyfiú, nem kellett sokat várnia, érkezése után egy hónappal már költözött is új családjához. Az első hírek szerint jól érzi magát, szaglászik, sétál egész nap a kertben, sok még a felfedezésre váró terület, és folyton a gazdik nyomában van, simogatást követelve. Sok boldogságot, Idoru!

Idoru 024

Az alap tevékenységi csoporthoz az oroszlányi gyepmesteri telepről érkezett Rilla, a szaporítók által kihasznált, több egészségügyi problémával küzdő basset hound szuka, akinek a kivizsgálásai megkezdődtek. Egyelőre a kennelsoron nyert elhelyezést, de reményeink szerint hamarosan tovább költözhet.

r

Az oroszlányi gyepmesteri telepről a tacskó fajtamentés is mentett a héten, egy tacskó ősökkel is rendelkező keverék kant, akit az eredeti gazdája adott le a telepen, mert neki már nem volt rá szüksége. A fiatal kutya teljesen összetört, a félelemtől hatalmasra tágult szeméről készült videó pedig összetörte a szívünket... Buzgó megérkezett, majd egy hét, a kennelsorunkon töltött rehabilitációt követően a hétvégén ideiglenes befogadóhoz költözött. Természetesen továbbra is gazdára vár.

vbuzgó

A szolnoki állatvédők segítségével egy szálkás szőrű tacskó szukával is gazdagabbak lettünk a héten, az egy év körüli Tászli ideiglenes befogadóhoz költözött, s mivel sajnos tüzel, így egyelőre csak az oltási programját tudja megkezdeni, az ivartalanításával, s így az örökbeadásával is, várnunk kell.

t5

Nagyon meleg az idő, kérjük, hogy mindenki figyeljen kedvenceire. Mi is igyekszünk mindenhol a megfelelő körülményeket biztosítani, a kennelsorunkon rendszeresen hűsítjük a kutyákat, locsoljuk a betont.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése