2015. április 9., csütörtök

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 11. héten?

A héten lehetőséget kaptunk arra, hogy a március 15-i ünnepségek egyik helyszínén, a Várban jelen lehessünk védenceinkkel. Nagyon köszönjük a rengeteg támogatónak, gazdinak, ideiglenes befogadónak, segítőnek, hogy jelen voltak, hiszen ők, azaz Ti adjátok nekünk az erőt a napi tevékenységünkhöz.


A tacskó fajtamentéstől Gülüke sajnos kórházba került, mert nem evett, és folyamatosan pisilt. Sajnos az állapota kritikus, nem tudjuk, hogy megmarad-e ez az öreg jószág. Ideiglenes befogadói minden nap látogatják őt, ez sokat jelent neki is.


Ezen  a héten is sok sparhelt lábú védenccel lettünk gazdagabbak... Sokan azt hiszik, hogy ez a dolgunk, de kevesen vagyunk, s mindannyian munka és család mellett, a szabadidőnkben igyekszünk megfelelni a kihívásoknak, s ez most már iszonyatosan sok! Sétáltatók, ideiglenes befogadók és fuvarosok kellenének. Ha van egy kis szabadidőtök, akkor gyertek, segítsetek!

Rumbabát, a fiatal felnőtt szálkás tacskó szukát Tahitótfaluban találták. A szőre alapján kinti kutya lehetett, chipje nem volt. Március végéig az eredeti gazdáját keresi, ha az nem kerül elő, új gazdit keres.


Nektárka szintén talált kutya, Vajta közelében kóborolt. Most ideiglenes befogadónál várja, hogy vagy előkerüljön az eredeti gazdája vagy valaki beleszeressen, s a gazdija akarjon lenni.


Ez a hét sem telt el gazdák által leadott kutyák nélkül, s talán sosem lesz már olyan, hogy valaki ne akarjon egykori kedvencétől szabadulni... Őszintén nehéz ezt megérteni.

Iszrommal, a fiatal felnőtt tacskó kannal idős gazdája nem bírt már, ezért került hozzánk. Elsőre látszott, hogy a kutya nincs a helyén, mert teljes fogsorával vicsorgott. Rutinos befogadóhoz került, ahol majd szépen a helyére kerül a falkasorrendben. A tacskó nem való rutintalan vagy idős embereknek, főleg nem egy rövid szőrű, fekete-cser kan...


A battonyai gyepmesteri telepről jött hozzánk Korc, a fiatal felnőtt szálkás szőrű tacskó (keverék) kan. Félénk, de barátságos kutya, valaki jól fog vele járni, de egyelőre izgulunk, hogy nehogy ő is szívférges legyen, mint az utóbbi időben onnan mentett kutyáink.


Kenu folytatta a fekete-cser érkezők sorát. Őt az egri menhelyről adták át nekünk. Kenu egy tacskó-jagd terrier keverék kan, de egyelőre egyáltalán nem terrieres: alázatos, barátságos, más kutyákkal sem kötekedő jószág.


Szintén az egri menhely telt házát enyhítendő érkezett hozzánk Kajak, a vörös tacskó keverék kan. Ő is egy tündéri kutya, valaki nagyon jó társra lel majd személyében.


Egy hirdetési portálon akadtunk rá HappyMeal, a szálkás szőrű tacskó keverék kan kiskutya hirdetésére. Véletlen alom tagja, de ez senkit nem mentesít... Mikor lesz már az állattartás felelősség? Soha nem parazitamentesítették, oltást nem kapott, chipje nincs. Mindent mi kezdünk nála, de reméljük, hogy a gazda folytatja majd.
 

A héten is folytattuk az ivartalanítási műtéteket, több kutyánk esett át a beavatkozáson. Nagyon fontosnak tartjuk, így egyetlen kutyát sem adunk örökbe máshogy, viszont a műtéteket csak adományokból tudjuk finanszírozni, így minden hozzájárulást, adományt megköszönünk.

A karcagi gyepmesteri telepről hozzánk került árvák, Tanka és Néna rendben átestek az ivartalanításon, így most már akár gazdisodnának is.
 
 
Matchbox is átesett az ivartalanításon, s neki nem is kellett sokat várakoznia, hogy gazdira leljen. A héten ki is repült.


Szofi is megoperálásra került, s akkor még azt hittük, hogy a vérzékenysége volt az egyetlen dolog, ami miatt aggódhattunk, de másnap kórházba került, mert társa,  Fruzsi majdnem megölte. Csupa zúzódás, harapott seb a nyaka... Leírhatatlanul boldogok lennénk, ha ez a kedves, koros tacskó hölgy végre új otthonra lelne, egyedüli kutyaként.


A héten a baba csapatunkból repültek ki többen, ami nagy öröm, hiszen így ők családban, a saját családjukban cseperedhetnek majd fel.

A Csúnya-családból a két kislány csomagolhatott. Makramé egy pár egyetlen kutyája lett.


Subrika egy családba költözött, s most már Cukinak hívják.


A Csúnya családból így most már csak a legnagyob kan, Kelim, aki még így is csak maximum közepes termetűre nő, várja végleges gazdiját.


A Dobozos-gyerekek utolsó tagja, Salgó is kirepült. Végre ez a helyes kis kanocska is gazdára talált. Mi nagyon örülünk neki.


A héten végre otthonra lelt a Yukka-gyerekek utolsó tagja, Yoga. Egy korábbi örökbefogadónk vette magához egy másik tacskója mellé. Drukkolunk, hogy minden rendben legyen a kis pechessel.


Az esélytelenjeink csoportja igazán jó hetet zárt, s ezt sajnos igen ritkán mondhatjuk el, így nem győzünk örömködni. Reméljük, hogy osztoztok az örömünkben. Hogy miért?

Gazdára lelt az egykori törpeterrorista, aki időközben szépen rehabilitálódott, s már mindenkivel barátságosan viselkedett: Lénan. Számára osztrák partnerszervezetünk találta meg végleges otthonát, Bécsbe költözött.


Vakolat, a vak spicc keverék kanunkért is egy osztrák család érkezett, s szerelem volt első látásra, így ez a fekete, fogyatékkal élő pöttöm kanapé kutyává vált. A gazdik adományokkal is megörvendeztettek minket: a kennelsori lakosok örömmel fogadták a jutalomfalatkákat, tápot és plédeket is.


Jázmin a komlói állatvédőktől érkezett hozzánk, s sajnos kiderült, hogy szívférges. De ez már a múlt: háromszorosan megerősítésre került, hogy sikerült megszabadulnia tőlük a kezelések hatására.


Sajnos a szívférgesség létszám állandó, úgy tűnik... Folklór ivartalanításra ment volna, de szinte alig ért a vére a tesztre, egyből pozitív lett, s mikroszkóp alatt is jól látható volt a lárvák tánca... Hát, akkor kezelésre fel!


A héten ismét hírt adhatunk a német dog fajtamentéstől is. Árész, a kennelsoron elhelyezett, nagyon barátságos német dog kanunk átesett az ivartalanításon.


Logant, a babaként hozzánk került német dog kant több hónapnyi együttélés után az ideiglenes befogadói véglegesítették.


A magyar vizsla fajtamentéstől ezen a héten gazdához költözött Bumbi, a sok kevésbé jól alakult esemény részeseként már megismert vizsla lány. Reméljük, hogy innentől csak pozitív kalandokban lesz része.


A hétre több érkező is jutott, mind a magyar vizslák, mind a németesebb mixeik képviseltették magukat a beérkező csapatban.

Konica érkezése egyből állatorvosi köröket is eredményezett, mert a kutya állapota alapján erős volt a kullancsfertőzés, babézia gyanúja.


Csibuk gazdától érkezett hozzánk. Míg alakulásunkkor jellemzően gyepmesteri telepekről mentettük a vizslákat, addig mostanra védenceink meghatározó része gazdától érkezik. Mi mindannyian tartunk kutyát, illetve a gondozásunkba kerülő kutyákhoz is kötődünk, így nehezen dolgozzuk fel, hogy az emberek többsége mennyire gond nélkül lemond a sajátjáról.


Teddy, a korosodó magyar vizsla kan is befutott, de nála sajnos hamar ki is derült, hogy valami nincs teljesen rendben. Ha egy kutya összeesik, majd feláll, s megy tovább, mintha semmi nem történt volna, egyértelmű jel.


Zongát a füzesgyarmati gyepmesteri telepről vettük át, s szerencsésnek mondhatja magát, mert ideiglenes befogadóhoz költözhetett.


Kávé, a német vizsla szuka zárta az érkezők sorát a héten. Reméljük, hogy az új érkezők hamar gazdára lelnek majd.
 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése