2015. április 20., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 14. héten?


www.kutyatrening.hu csapata által szervezett kutyaiskola második oktatási alkalmához ért a képzés, amikor már a kutya-ember párok is sokkal összeszokottabban vonultak fel a kifutóra, hogy a trénerek által adott feladatokat teljesítsék. Erre az alkalomra új fotósokat is köszönthettünk, így ezen a héten sem maradtak el a szép fotók.

Esélytelen keverékeink közül opciós ideiglenes befogadóhoz költözhetett Cseresznye, a jack russel terrier szuka, reméljük, hogy minden jól alakul, s véglegesedhet a mostani helyén, hiszen nagyon sokat várt már így is arra, hogy gazdára találjon...
 
Úgy volt, hogy Bangócs ezen a héten Németországba utazik, de a sors útjai kifürkészhetetlenek: a szállító autó meghibásodása miatt a fuvar elhalasztódott. De nem törlődött. Szerencsére.

Lett egy új kutyánk is a kisvárdai menhelyről Pöcsös Béla személyében, aki robotos mozgása mellett azért is érdemelte ki a jelzőt, mert sajnos pénisz-előreesése miatt elég látványos szegény, emiatt senki nem akarja őt örökbe fogadni, pedig egy kicsi és kedves kutya. A merev mozgás mögött egy genetikai probléma áll, ami nem operálható, de őt valójában nem zavarja.


A tacskó fajtamentéstől ezen a héten több kutya ment gazdához, ami már nagyon kellett, mert most nagyon sok az egy időben gondozásban lévő tacskó csoportosok száma. Tanka és Néna együtt érkeztek a karcagi gyepmesteri telepről, ahová gazdájuk halála után kerültek, s egy héten mentek gazdához, de nem egy helyre.
Néna egy fiatal párhoz került, ahol nagyon hamar beilleszkedett.

Tanka egy hölgy és a macskái mellett találta meg végleges otthonát, s szerencsére ő is jól vette az akadályokat.

Azon, hogy HappyMeal is gazdisodhatott, nem lepődtünk meg. Fiatal, helyes kiskutya, akire többen is igényt tartottak volna, de azért sikerült kiválasztanunk a számára megfelelő családot, s így lesznek felnőtt és gyermek családtagjai is.

Karcsú is elköltözött, végre eljött ennek a napjai is, pedig gyakorlatilag a gondozásba vételét követően foglalttá tettük, de akkor még tüzelt, így nem adhattuk gazdához, aztán pedig meg kellett várnunk a varratszedést, de ezen a héten gazdás lett, s szerencsére nem okozott számára törést az, hogy egy új családban folytatta az életét.

Egy kaninchen tacskó elvileg nagyobb érdeklődésre tarthat számot, de Fülke bebizonyította, hogy ez nincs így, hogyha az adott kutya korosabb. Mindenesetre Fülke számára is eljött a gazdisodás napja, Ausztriából szerettek bele, s partnerszervezetünk, az ACA segítségével költözhetett új otthonába.

Természetesen ez a hét sem múlhatott el új érkezők nélkül. Vinyl, a bőrbeteg szálkás tacskó kan a gyömrői menhelyről vettük át, ahová gazdája adta le őt ilyen állapotban. Jelenleg Vinyl kórházban van, várjuk a bőrkaparék eredményét, hogy tudjuk: költözhet-e másik kutya mellé.

Egy másik állatvédő szervezet kért segítséget a fiatal szálkás szőrű tacskó kan, Berény számára, aki meg is érkezett a gondozásunkba, s megkezdet a hiányzó oltásainak a pótlását.

Nagyon sok kutya van a gondozásunkban, s folyamatosan, napi szinten keresnek meg minket újabb és újabb kérésekkel, de sajnos egyre kevésbé tudunk ezeknek a kéréseknek eleget tenni, mert jelenleg nem tudunk fizikailag több kutyát sehová eltenni, s ez a több kutya áramlik be, mint amennyit képesek vagyunk örökbe adni - pedig mi még szerencsés helyzetben is vagyunk az osztrák és német partnerszervezeteink segítsége mellett, hiszen ők is adnak örökbe kutyáinkat - szemlélet nem lesz finanszírozható hosszú távon. És akkor még nem is említettük a mi legyen a szívférges kutyáink örökbeadásával kérdést...

A német dog fajtamentésnél Árész szerencsésen túlesett a második szem műtétjén is. Most ismét 14 napig szigorúan hordania kell az óriás védőgallérját, amiben tovább apríthatja a környezetét a teljes gyógyulásig.


A magyar vizsla fajtamentő csoportunknál is elég sűrű volt a hét. Három fiú és egy kislány érkezett a gondozásunkba de szerencsére a gazdisodások száma ezen a héten magasabb volt.
Először érkezett két kan vizsla a Gyömrői Kutyamentsvár Állatotthon Alapítványtól. Nálunk a Zemlin és Zémun nevet kapták. Rutinos ideiglenes befogadóhoz kerültek ezért biztosan hamar összeszedik magukat. De most még le vannak soványodva, ezért naponta többször, kis adagokban kapnak enni, kaptak vitaminokat és immunerősítőket, gyógyszereket, meleg kabátokat, hogy mielőbb megerősödhessenek! Szerencsére az állapotukhoz képest élénkek, szépen esznek és már a hangjukat is hallatják 


Zénum

Balikó a 6 év körüli magyar vizsla kan a bajai gyepmesteri telepről érkezett a gondozásunkba és a tárnoki kennel sorunkra költözött. Az orvosi vizsgálatokat szó nélkül tűrte, nagyon szépen viselkedett. Más kutyákkal való viszonya nem agresszív, inkább távolságtartó, még bizonytalan. Az eddigi tapasztalataink alapján Balikó egy kissé még félénk, de könnyen kezelhető, hihetetlenül kedves és barátságos vizslafiú, aki nagyon igényli a simogatást, lételeme a hízelgés.


Végül, de nem utolsó sorban megérkezett Nara a 1,5 év körüli magyar vizsla lány. Családjától került a gondozásunkba és egyből ideiglenes befogadóhoz költözhetett, ahol egy másik vizsla lány társa lett. Szépen utazik az autóban, az orvosnál is minden macerát szó nélkül tűrt, az emlői gyulladtak, amire gyógyszert szed, illetve egy korábbi sérülés miatt implantátum található az egyik lábában. Nara egy igazi kanapé vizsla, az ágyat is rögtön megtalálta, kölyökkutyaként lelkesedik minden újdonságért, nagyon szeretetéhes, és hálás a simogatásért. Nagyon okos, étellel jól motiválható, könnyen behívható, de sok tanulnivalója van még. Szobatiszta, szeret lopkodni és egy álomszuszék, közben hangosan horkol. A kutyákkal jól kijön, inkább megadja magát, a játékban bátor és kezdeményező.


Két kutyáink is lakhelyet váltott a héten. Teddy a rosszul létei miatt a tárnoki kennel sorról költözött ideiglenes befogadóhoz. Kivizsgálása még folyamatban van és bízunk benne hamarosan kiderül, hogy mi okozza az összeeséseket és ziháló levegővételt.


Másik költözőnk Uborka alias Ubi, aki a Dog Garden panzióból költözhetett ideiglenes befogadóhoz, ahol nyugodtabb körülmények között folyik a szocializációja.


 A héten három kutyánk is gazdisodott. Zonga a 8 hónap körüli vizsla lány, aki a Füzesgyarmati menhelyről került a gondozásunkba, majd ideiglenes befogadójánál, kitanulta a kertész szakma trükkjeit,a héten révbe ért és új családjához költözött, ahol egy korábbi futrinkás kutya társa lesz.


Váradi Döme a fiatal német vizsla fiú, aki a nagyváradi menhelyről került a gondozásunkba, olyan szerencsés volt, hogy egyből ideiglenes befogadóhoz költözött és egy hét után befogadói úgy döntöttek, hogy már nem engedik sehova és szeretnék örökbe fogadni.


Hessi a magyar vizsla lányka sorsa is hasonlóan alakult. Hessi a ceglédi menhelyről került a gondozásunkba, majd pár napot töltött ideiglenes befogadónál, amikor leendő családja beleszeretett és így Hessi gyorsan lakhelyet váltott és többet már nem kell költöznie. Igazi pesti lány, nagyvárosi vizsla lett belőle.


1 megjegyzés: