2015. április 28., kedd

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 15. héten?

Létszámstop van a keverékeknél, mégis érkeztek új kutyák... Túrkeve az ottani állatvédők segítségével menekülhetett meg abból az árokból, ahol egy autóbaleset után napokig üldögélt hatalmas fájdalmak között. Mi átvettük őt, s azonnal meg is operálták: a combcsontja törött el.


A karcagi állatvédők osztották meg egy kutya képét, aki egy rúdhoz volt kikötve egy rövid, bicikli belsőgumiból és egyéb hulladékból készült lánccal. Leírták, hogy a láncot lecserélték egy láncos pórázra, de nincs lehetőségük a kutyát elhelyezni, pedig ott, ahol van, folyamatosan veszélyben az élete... Nem lehetett nemet mondani, így megérkezett Purpin, aki egyben a szívférges kutyáink táborát is gyarapította... Egy újabb kezelendő kutyával lettünk gazdagabbak.


Egy tenyészet létszámcsökkentéséből jött hozzánk öt fajtatiszta jack russel terrier, közülük az egyik drótszőrű szuka, Connie Island már gazdijelöltes is lett, de a többiek - Leila hercegnő, Mackó testvér, Alain és Rafkós - még gazdára várnak, illetve ideiglenes befogadók jelentkezésének is örülnének.


Cseresznye, a nagyon félénk, rövid szőrű jack russel terrier szuka nagyon sokáig várt nálunk, mire gazdira talált, de ezen a héten erre is sor került. Cseresznye új életet kezdhetett egy szerető és türelmes család oldalán. 


Salmon, a középkorú angol szetter kan a héten átesett az ivartalanításon. Salmon májértékei nem lettek túl jók, így speciális, májvédő diétán van, illetve ezért vártunk a szokásosnál talán kicsit többet is az ivartalanításával.


Bangócs ugyan már az előző héten útra kelt volna, de akkor lerobbant a fuvarosok autója, viszont ezen a héten végre tényleg csomagolhatott, s elutazott Németországba, ahol új családja már nagyon várta őt. Bangócs, bár valószínűleg szaporítók kutyagyártó szukájaként élt korábban, hamar beilleszkedett az új helyen, a kedvenc helye a kanapé lett.


Úgy látszik, minden hétre jut egy majdnem gazdisodó, majdnem utazó kutyánk. A héten ugyanis Virslinek kellett volna elutaznia, de az őt örökbefogadni szándékozó osztrák hölgy balesetet szenvedett, és sajnos kórházba is került, így Virsli maradt.


Berényt a gazdája akarta leadni egy vidéki menhelyen, onnan került a gondozásunkba. Berény egy nagyon kedves, jó idegrendszerű, mindenkivel kompatibilis szálkás szőrű tacskó kan, aki a héten átesett az ivartalanításon is, úgyhogy hamarosan gazdához is költözhet.


A tacskó fajtamentés a héten egy új védenccel lett gazdagabb Gimme, a szálkás szőrű tacskó keverék szuka személyében, akit valaki egészen biztosan bántalmazott, mert az ember közelségétől hajlamos pánikba esni és harapni. Sajnos Gimméről kiderült, hogy a hatalmas, elhanyagolt szőr alatt sajnos gombás fertőzése van, így a kezelése megkezdődött.


Yoko, Yukka egyik kölyke ezen a héten ismét gazdára talált, reményeink szerint most már tényleg végleges otthonát sikerült felkutatnunk számára.


A magyar vizsla fajtamentéshez három új kutya érkezett a héten. Kabart Szolnokon találták, Vezse Füzesabonyból érkezett, Trini, a fekete, közepes termetű keverék szuka pedig Mátészalkáról.


Németországi partnerszervezeteink segítségével öt, régen beragadt mentvényünk kelhetett útra, hogy egy másik országban találhassák meg a boldogságot. Az első visszajelzések alapján erre minden esélyük meg is van. Az utazók között ott volt Csabai Pille, Tampa, Brownie, Pásztor bácsi és Aurél.

 
A héten már a harmadik alkalommal találkoztak a kennelsoron a felvezető önkéntesek beiskolázott kutyáinkkal, akik hétről hétre egyre nyitottabbak és ügyesebbek. Mindannyian nagyon igyekeznek megfelelni, s jól csinálni a feladatokat, hiszen azért jutalom jár, s bár imádják a finom falatokat is, de az emberek elismerése az, ami mindennél többet jelent számukra. Az iskolai foglalkozásokat a www.kutyatrening.hu csapata biztosítja kennelsori, gazdára váró védenceink számára. 


A héten is volt Vizslatúra, amelyen természetesen most is részt vettünk. A városlődi túrán közel 70.000.- forint adomány gyűlt össze, melyet a mentett vizslák orvosi költségeire fordítunk. Kaptunk adományba pár konzervet és kullancsnyakörvet is. Köszönjük szépen!
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése