2015. április 19., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 13. héten?



Időről időre érkeznek hozzánk céges csapatok, hogy a saját közösségüket a nálunk végzett társadalmi munkával erősítsék meg. Ezen a héten a CIB csapata járt a kennelsoron.


Pusztavacson került megrendezésre a 85. jubileumi Vizsla Túra. Fajtamentésünk - mint minden túrán -  itt is képviselte magát. Ezúton is köszönjük a szervezőknek, hogy segítik munkánkat a rendezvényeken való megjelenés lehetőségével.
Köszönjük a támogató gazdiknak, akik a túra során közel 103.500 forint adománnyal, táppal és plédekkel támogatták egyesületünket, védenceinket.

 
A magyar vizsla fajtamentő csoportunk védencei közül a héten gazdára talált Hessi és Pongrax, gazdijelöltes státuszba került Konica.
 

Hessi, Pongrax & Konica


Kettő új kutyánk érkezett a vizsla védencek közé, az egyik Késmárk, a magyar vizsla kan, a másik Salotta, egy vizsla keverék szuka.

Késmárk

Salotta

Több kutyánk ivartalanítására is sor került ezen a héten. A műtétet mindenki jól viselte. Az érintett kutyáink: Szajna, Rajna, Kávé és Zonga.

Szajna &Rajna
Kávé és Zonga

A tacskó fajtamentésnél ez a hét a balesetes, illetve rossz állapotú kutyákról szólt, egy nap nem telt el úgy, hogy ne kellett volna tüzet oltanunk. Az első ilyen beesőnk Fregoli, a rendkívül sovány szálkás szőrű tacskó kan volt, akinek a képe bejárta a Facebookot, mert valóban megdöbbentően sovány. Fregolit szerencsére sikerült ideiglenes befogadónál elhelyeznünk, s megkezdődhetett a fizikai felerősítése.


A második kutyát autóbaleset érte. Számára az egri állatvédők kértek tőlünk segítséget, miután a chipje alapján fellelt gazdája a sérült kutyát nem kérte már, köszönettel. Csekk azonnal állatkórházba került, ahol a medencéjét és a könyökét kellett megoperálni. Szerencsére a műtét után ideiglenes befogadóhoz költözhetett, ott lábadozik jelenleg. A vasakat a medencéjéből kb. 6 hónap múlva kell  majd eltávolítani.
 
 
Az állatvédőtársunk szeme láttára ütöttek el Szeged mellett egy rövid szőrű tacskó szukát, Nutit, aki szintén azonnal kórházba került, ahol a sokktalanítását követően áteshetett a szükséges medenceműtéten. A chipje alapján azonosíthatóvá vált a tulajdonosa, de telefonszám nem volt a chiphez regisztrálva. A család így is ránk talált, s a kórházból hazavitték Nutit a műtéti költségek megtérítése mellett. Reméljük, hogy ezerszer jobban vigyáznak erre a kutyára a jövőben, mert most nagyon nagy szerencséje volt.


A héten több kutyánk esett át az ivartalanításon, ami esetükben azt is jelentette, hogy mindannyiuknak negatív lett a szívféreg-tesztje. Sokszor megkérdezik tőlünk az érdeklődők, hogy egyik vagy másik kutyát nem adnánk-e oda mégis ivarosan, s a válaszunk mindig a nem, mert soha, még véletlenül sem szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy felesleges almok szülessenek, s hogy valaki valamelyik egykori védencünkből hasznot akarjon húzni.
Az ivartalanítódó szukák csapata ezen a héten Csipitből, Nektárkából, Karcsúból és Rumbabából állt.

Csipit, Nektárka
Karcsú és Rumbaba

Az ivartalanítódó kanok csapatát Iszrom, Korc, Kajak és Kenu erősítette.

Iszrom és Korc
Kajak , Kenu


Az, hogy Rumbaba nem maradt sokáig a gondozásunkban, nem meglepetés. A fiatal, fajtatisztának tűnő kutyákért mindig nagyobb az érdeklődők tömege, mint a kevésbé szerencsés, korosabb vagy keverék társaikért. Rumbaba egy törpe schnauzer mellé költözött egy ceglédi családhoz.


A hét nagy meglepetése, hogy Lady13 is gazdára lelt, egy szerető család választotta ezt az idős kutyát maga mellé, s bár az első napok beilleszkedés szempontjából nehezebben alakultak Ladynek, de lassan-lassan megtörik a jég.


Szintén meglepetés volt az esélytelen keverékek csapatából Koxi, a fiatal keverék kan gazdisodása. Nem azért, mert nem lett volna arra érdemes, hanem mert annyira nem volt rá érdeklődés. Mostantól pedig egy szerető, aktív család tagjaként folytathatja az életét.


Tébolyt, a félszemű spániel lányt egy osztrák család látogatta, s esetében is megtört az átok, ami eddig távol tartotta őt a gazdisodás lehetőségétől, mert beleszerettek, s örökbefogadták.


Sajnos új kutyánk is érkezett Foltos Kormi személyében, akit a gazdája halálát követően hátrahagytak egy háznál. Kormi ideiglenes befogadóhoz költözött, s igyekszünk számára is megtalálni a végleges otthonát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése