2015. április 16., csütörtök

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 12. héten?

A hét kevésbé a jó hírekről szólt. A tacskó fajtamentés idős és beteg védence, Gülüke sajnos átment a szivárványhídon. Élete utolsó napjaiban, ideiglenes befogadóinak köszönhetően gazdis kutyának érezhette magát.


Kettő sparheltlábú lelt gazdára. Puszil, a balassagyarmati foltos tacskó mix szuka egy másik tacskóforma eb mellé került, s szerencsére gond nélkül beilleszkedett.


Yukka is újra kirepült, s a súlyos szeparációs gondokkal küzdő szálkás tacskó szuka most emberére talált: új gazdái nem adják fel olyan könnyen, pedig Yukka igazán kreatív a károkozást illetően.


Három új tacskó védenccel gyarapodtunk a héten. Egyikükkel sem lesz könnyű dolgunk... Csipit egy súlyosan bántalmazott, megrugdalt, a szeme alatt sérült kutya a komlói gyepmesteri telepről. Sajnos a kezelése nem egyszerű, mert talán érthető okból, de harap.


A csongrádi gyepmesteri telepről kettő új védencünk érkezett. Sajnos mind a ketten szívféregre pozitív tesztet produkáltak...

Rétit, a kis termetű keverék szukát a gazdája adta le a telepen. Alkalmazkodó, barátságos, nem tolakodó jószág. Sajnos az emlődaganatai miatt a szívférgessége mellett is rövid időn belül műtétre szorul.


Poltergeist egy nagyobb termetű, erős csontozatú tacskó keverék kan, akit sz egyik bentlakásos panziós helyünkön helyeztünk el. Sajnos más kutyákkal ő jelenleg nem igazán jön ki.


A magyar vizsla fajtamentéshez egy anya és fia páros érkezett a héten: Huncut és Pilkar.

Huncut és Pilkar

A vizsla csoport gazdisai a héten Németországi partnerszervezetünk, a ViN segítségével utazhattak el. A szerencsések voltak: Asa, Bóbitás, Karr és Cora.

Asa,Bóbitás, Cora (fent) és Karr

A német dog fajtamentéshez egy süket német dog, Szofusz érkezett, Hektor pedig végre gazdára talált.

Szofusz és Hektor

Az esélytelen keverékek csoportjánál nagy odafigyelés mellett átesett az ivartalanításon a tatabányai gyepmesteri telepről átvett veterán szetter, Rocky.


A csapaton belüli külön összefogással, s személyes kapcsolatokat is bevonva az orvosi és panziós költségek előteremtésébe megérkezhetett a kennelsorra Abszolút, a füzesgyarmati gyepmesteri telep rettegő, altatásra váró keverék kanja. Sajnos az ő szívféreg-tesztje is pozitív lett, így hosszabb ideig igényli majd a figyelmünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése