2014. április 7., hétfő

2014. 12. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 12. héten?

Elkezdődött a IV. Tárnoki Okosok, ahol kennelsori védenceink öt héten át tanulnak önkéntesek segítségével a www.kutyatrening.hu csapatának jóvoltából. Nagyon sokat jelent védenceinknek ez a foglalkozás, hiszen amellett, hogy elsajátíthatják az alapokat, sok pozitív megerősítését kapnak, nem beszélve az egyénre szabott figyelemről. Az örökbefogadási esélyeik is jelentősen javulnak azáltal, hogy már valamit legalább tudnak. Az első órán egy díszvendég is képviseltette magát: Demény, a kötsög, a blogger vizsla, aki valaha szintén a mi védencünk volt. 

Még több fotó itt:


export-6217

A héten a magyar vizsla fajtamentő csoport gondozásába ismét egy "anyuka" került: Raffi a 10 éves vizsla szuka lányával, a magyar vizsla- labrador mix Zsályával együtt került. Családi panziós elhelyezést kaptak és egyelőre nagyon meg vannak szeppenve, úgy tűnik, nem sok törődésben és ingerben volt részük idáig: Raffi még a járólapon járással küzd az épületben, de Zsálya már játszana többi kutyával is, ha az anyukája nem szólna mindig rá... Bízunk benne, hogy hamarosan kinyílnak nálunk és sikerül mindkettejüket gondos gazdához juttatnunk.

Fenykep0717.jpg                                   Fenykep0710.jpg
FilFil, az Illatos útról mentett óriásunk ismét gazdakereső státuszba került, ráadásul önhibájából: Sajnos, hiába tesznek meg érte mindent gazdajelöltjei, akikről csak szuperlatívuszokban beszélhetünk, mégsem jön ki a már meglévő, exFutrinkás Tappancs kutyájukkal, így fájó szívvel, de le kell mondaniuk a végleges örökbefogadásról. Mindennek ellenére vannak olyan kitartóak, hogy ideiglenesként továbbra is maradhat náluk, amiért elmondhatatlanul hálásak vagyunk nekik. Filfil iskolába jár, okosodik, és rabolja a szíveket különleges küllemével és jellemével... Egyke kutyaként, erős, gondos kézben és a megfelelő aktivitás mellet egy igazi impozáns álomeb lenne belőle -- most csak félig az jelenlegi helyén. 

filfil.jpg

Sajnos, Békés, a szőke vikingvizsla sem maradhat opciós ideigleneseinél, mert az egyik befogadója allergiás a kutyaszőrre. Nekik is nagyon hálásak vagyunk, hogy ennek ellenére Békés gazdára találásig náluk maradhat, amire nem kell már sokat várnunk, hiszen érdeklődőnk van rá, és ő igazán jó kutya...

IMG_1168.JPG

A héten átesett az ivartalanításon Santos a német vizsla, akinek kitartó gazdajelöltjét még mindig nem sikerült elrettentenie igazi németes viselkedésével. Már csak a papírmunka van hátra! Móninak ezúton is hálás köszönet, hogy segített a német fiút orvoshoz fuvarozni.

santos4

Huno is átesett az ivartalanításon és úgy tűnik, annak ellenére, hogy a beszámolóba került három fiú közül egyedül ő nem opciós ideiglenesként indult eredetileg, a többiekkel ellentétben ő bizony maradhat jelenlegi helyén: ideiglenes befogadóját utolérte az ideiglenes befogadók rettegett végzete: nem csak ő , de saját kutyája is annyira megszerette a pártfogoltat, hogy már nem is szeretnék, ha más gazdához kerülne!

hunor1

A tacskó fajtamentés háza táján ismét felpezsdült az élet. A hét egy sürgős ideiglenes befogadó váltással kezdődött, Gerdának kellett elhagynia az első befogadót, mert a saját kutyájuk fertőző felsőlégúti fertőzést szedett össze. Szerencsére egy rutinos ideiglenes befogadónk vállalta őt addig, amíg németországi gazdái érte tudnak jönni.


greti17.jpg

Szintén sürgősséggel váltott ideiglenes befogadót Birtok, az öreg szálkás szőrű tacskó kan, mert első helyén nem tudták megoldani a nap közbeni sétáltatást, ő pedig a legkisebb mértékben sem bizonyult szobatisztának. Ekkor még azt gondoltuk, hogy szerencsésen megoldódtak a dolgai, hiszen egy idősebb, kertes házban élő hölgy mellé költözhetett, kijárással a kertbe, s egész napos felügyelettel...


1779671_555289094578141_1179965669_n[1]

Az egri állatvédők kértek segítséget egy szálkás szőrű tacskó kannak, akit úgy találtak Eger környékén, de az eredeti gazdája nem került elő, ők viszont csak az állatkórházi részen tudták elhelyezni. Megérkezett hozzánk Beckham, a 3 év körüli kan kutya, aki más kutyákkal nem igazán barátságos, de emberekkel jó viszont ápol. Ideiglenes befogadónál helyeztük el, s egyelőre az eredeti gazda jelentkezését várjuk, de ha ő nem jelentkezik, akkor Beckham örökbefogadható lesz.


beckham.jpg

Gazdától került gondozásunkba egy rövid szőrű törpe tacskó testvérpár Cool és JayZ. Számukra egyelőre még ideiglenes befogadót keresünk, hogy családi környezetben tudjanak szocializálódni.

JayZ a félénkebb, megalázkodóbb kutya kettőjük közül, ő nagyon türelmes gazdának ajánlható úgy, hogy az elején fokozottan számítani kell a szobatisztasági problémákra, illetve a félelmekből fakadó sétálási gondokra is.

jayz.jpg

Cool a bátrabb, dominánsabb kutya, őt kan kutya mellé egyáltalán nem javasoljuk, de a szocializáció hiányából fakadóan hozzá is jócskán kell türelem.

cool.jpg

A héten is voltak ivartalanítási beavatkozások. Elsőként Sünti, a fiatal szálkás tacskó szuka látogatta meg az állatorvost. Tüzelési időszak van, így félő volt, hogy ő is kedvet kap ehhez, s ilyenkor egy szuka kutya nyolc hétre kikerül a gazdikeresés folyamatából, illetve extrém terhelést jelent az esetlegesen környezetében lévő ivaros kanokra is. Tüzelő szukát végképp nem adunk örökbe, ez alapelv.


sunti

Gabriel, a fiatal-felnőtt rövid szőrű tacskó (keverék) kan is átesett a műtéten, így most már őt sem akadályozhatja meg semmi abban, hogy gazdára találjon. Reméljük, hogy hamarosan eljön érte az a család, aki éppen egy ilyen kutyát keres.


gabriel.jpg

A hétvégén négy kutyánk költözött új otthonába, de közülük három valójában nem váltott helyet, mert ideiglenes befogadóik döntöttek az örökbefogadásuk mellett. Különösen nagy örömet jelent Müge gazdisodása, mert a fiatal-felnőtt tacskó keverék szuka már nagyon sokat tapasztalt az életben, s félénksége miatt nem nagyon volt rá komoly érdeklődő sem.


IMAG2314

Glinda egy korábban örökbefogadott kutyánk mellett ragadt, de a két kutya között tökéletes az összhang, így nem is nagyon lehet csodálni a befogadók döntését.


glinda

Muki nem olyan régen érkezett, de hamar elrabolta befogadói szívét, így ő egy vérvizsgálat és fogkezelés után már véglegesítette is a státuszát náluk.


1795780_10201402652135023_2087249117_n


Labanc volt az egyetlen, aki tényleg új gazdához költözött, egy vidéken élő család szeretett kutyája lesz. Az első hírek szerint remekül beilleszkedett új helyén. Reméljük, hogy most már nem következik be semmi negatív változás az életében, s sajnáljuk, hogy kétszer is örökbe kellett adnunk ahhoz, hogy egyszer révbe érjen.


labanc_002.jpg

Az esélytelen keverékek között Lénant, a harapós törpikét látogatta egy elkötelezett ideiglenes befogadó jelölt. Annak örömére, hogy eljöttek meglátogatni, Lénan a tiltakozása ellenére kapott egy nyakörvet, illetve hámot is, hogy az első közös sétát megejthessék.


leni1.jpg

A német dog fajtamentés a héten egy új védenccel gazdagodott Dixy Dee személyében, aki egy felnőtt, fekete német dog szuka. Sajnos az már érkezésekor kiderült, hogy a szemét a későbbiekben szemhéj-problémák miatt műteni kell majd, illetve addig is, amíg erre sor kerül, le kell húzni róla a gyulladást. Dixy Dee egy félénk, nem tolakodó, de nagyon barátságos kutyalány, aki nagyon örülne annak, ha legalább ideiglenes befogadóhoz költözhetne, de gazdijelöltek jelentkezését is várja. 


Sajnos a hirtelen jött felmelegedés eredményeként a kennelsori kutyák egy hasmenéses fertőzéssel küzdenek. Rengeteg probiotikum és hasfogó gyógyszer (széntabletta, Bolus Adstringens) fogy, így arra kérünk minden támogatónkat, hogyha teheti, ajándékozzon meg minket ezen szerek valamelyikével. Mindenkit szeretettel látunk a kennelsoron sétáltatni - minden nap 10 és 15 óra között, az adományok ott át is adhatók, de ha valaki nem tud eljönni hozzánk, postai úton is elküldhető. A címet az info@futrinkautca.hu e-mail címen lehet elkérni. Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése