2014. április 7., hétfő

Április bolondjai...?

Sosem hittem volna, hogy ilyen jó kutya. Aztán pedig azt nem, hogy egy ilyen jó kutya ilyen sokáig nem talál rá az igazi gazdára, ha már első nekifutásra nem sikerült a megfelelő elhelyezkedés. Vigyori egy szuper kutya, aki szerencséjére mostanra már ideiglenes befogadónál várakozhat az igazira, aki valami miatt nem akar rátalálni, pedig... Egyszerűen nem tudom, hol kezdjem a méltatását, mert a magam részéről azzal, hogy tökéletesen szobatiszta, már önmagában meg lennék elégedve, de ő teljesen lakáskompatibilis, könnyen és gyorsan tanul, ragaszkodó, emberközpontú, figyelmes, s a macskákat sem bántja. Minden emberhez barátságos, legyen szó nőről vagy férfiről, kisgyermekről vagy idős emberről. Emellett pedig egy malac. Nem rejti véka alá sem a böfögést, sem a pukizást, látszik, hogy egy amolyan falusi, jólelkű, de egyszerű legény a maga csipkézett, s csálén álló füleivel. Minden más kutyákkal oké, kanokkal is, annak ellenére, hogy a testalkata (amorf kis jószág a félrövid lábaival, henger testével, elnagyolt nyakával, erős fejével, s pötty-méretű, szőrpompomban záródó farkával) terrier ősökre enged következtetni.

Imádja a vizet, a sarat pedig még inkább, a kirándulásokat, a sok-sok közös programot. Nyilvánvaló, hogy nem az Operába való, egyrészről nincs az a szmoking, ami jól állna neki, másrészről nem nagy büszkeség, ha az eb belebuffog a Pillangókisasszonyba, de családi kutyának tökéletes. Vigyori hat-hét év körüli, az előző gazdájától rossz tartási körülmények miatt vette el egy másik állatvédő szervezet, tőlük került hozzánk - egy évvel ezelőtt. S azóta még csak egy fél-érdemi érdeklődés sem volt rá. Hát hová tart ez a világ?

A másik áprilisi évismétlő Berhidai Lujza, a 7-8 év körüli fajtatiszta bullmasztiff szuka, aki a gazdájától került hozzánk. A nagyméretű kutyák esetében ez az életkor már magasnak számít, így különösen szomorú számunkra, hogy Lujzi egy értékes évet velünk töltött, ahelyett, hogy egy gazdit boldogítana. Lujzi egy emberekkel nagyon kedves, barátságos, tökéletesen megbízható, gyerekekkel is jófej, agilis hölgy, aki szépen sétál pórázon, s autózni is szeret és tud is. (Jó, mint minden masztiff, neki is folyik a nyála, de aki ilyen kutyát szeretne, tudja, hogy ez ezzel jár.) Hihetetlenül ragaszkodó, nagyon igényli a szeretetet, foglalkozást. A gazdi távollétében leginkább alszik, szobatiszta. Ami gond Lujzival, hogy bár korábban volt egy basset hound társa, mostanra sajnos nem fogad el maga mellett kutyát, így kizárólag egyedüli kutyának ajánljuk. Egyesületünk továbbra is minden kutyát benti tartással ad örökbe, így Lujziból sem szeretnénk kerti őrt, leginkább mert nem is alkalmas az őrző-védő feladatok ellátására. Ha valaki megszépítené ennek az óriásnak az utolsó idejét, jelentkezzen.

Mind a két, jelen blogban található kutya oltott, chipezett, parazitamentesített és ivartalanított. Érdeklődni az info@futrinkautca.hu e-mail címen lehet felőlük. Minden megosztást megköszönünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése