2014. április 7., hétfő

2014. 13. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 13. héten?


Izgalmas hét elé néztünk, hiszen kettő kiemelt rendezvényen is helyt kellett állnunk, az egyik Budapest szívében, az újranyíló Erzsébet téren került megrendezésre, a másik pedig a szokásos Vizslatúra volt, ahol a kezdetek óta jelen vagyunk. Segítséget kértünk a rendezvényen való megjelenéshez, szórólapozó, információs feladatokat ellátó önkénteseket kerestünk, s bár sokan jelentkeztek, de végül alig páran jöttek el. Ez sajnos nagyon szomorú számunkra, hiszen számítottunk rájuk, rátok, de reméljük, hogy a jövőben tényleg lesznek páran, akik szeretnék a rendezvényező csapatunkat erősíteni. Ha kedvet éreztek magatokban, s szeretnétek előre értesülni az előttünk álló eseményekről, írjatok az info@futrinkautca.hu e-mail címre. Kutyából viszont szerencsére sok volt, korábbi védenceink is felkerestek bennünket, s mi örömmel konstatáltuk, hogy jól vannak, szerető családban élnek. Gazdikeresőink közül is többen ott tudtak lenni, ami talán valamennyire növeli az esélyeiket arra, hogy valaki beléjük szeressen. Mindenkinek köszönjük, aki ott volt, a rendezvényen a jó hangulat, az elfáradt kutyák mellett közel 55.000.- Ft adományt gyűjtöttünk. 

Még több fotó itt:

IMG_0636.JPG


Magyar vizsla fajtamentő csoportunk ismét részt vett a Vizsla Túrán, amely ezúttal Magyarország közepén, Pusztavacson került megrendezésre. Sok korábban örökbeadott védencünkkel is találkozhattunk, aminek különösen örültünk! Köszönjük szépen mindenkinek a sok-sok kutyaeledelt, gyógyszert, labdát, valamint az adománygyűjtő urnánkban összegyűlt 21.000 Ft-ot, melyet védenceink ellátására fogunk fordítani. Maga a túra is igen jól sikerült, az időjárás is nekünk kedvezett!



A héten a magyar vizsla fajtamentő csoportunk elsősorban a már meglévő védencekre és a két rendezvényre koncentrált.
Több gazdajelölt találkozó is bonyolódott a háttérben, így ha minden jól megy, nem csak Csülök, de Nyurga védencünk is gazdajelöltes, aminek nagyon örülünk, hiszen már több mint egy éve várt a gondozásunkban, hogy valaki meglássa ebben a jó idegrendszerű, de kevésbé tetszetős küllemű vizslamix fiúban a csiszolatlan gyémántot.
Nyurga történetéről ITT: http://magyarvizslasos.blogspot.hu/2014/03/nyurga-egy-eve-var.html lehet olvasni.

nyurga7.jpg

Valentina, az Illatos útról kihozott vizsla-tacskó lady gazdához költözött a héten.

valentina

Azért vettünk át kutyát is a héten, Majlo, a fiatal kan vizsla már rég a várólistánkon szerepelt, miután külföldre költözés miatt a gondjainkra bízták gazdái. Elsőként egy átmeneti ideiglenes befogadóhoz került és bízunk benne, hogy ez szép, problémamentes, jól szocializált srác már talán a végleges otthonába is beköltözhet innen pár héten belül.

majlo latogatot fogad

A tacskó fajtamentés várólistájáról három kutya érkezett a gondozásunkba a héten. Minta egy három éves, félénk, de barátságos, nagyon szép küllemű törpe tacskó szuka, akit gazdája megváltozott körülményei miatt adott a gondozásunkba. Egyelőre számára még ideiglenes befogadót is keresünk, de hisszük, hogy ez a kis csoda nem vár majd túl sokáig a végleges család megjelenésére.

minta

Billus és Breki rövid szőrű tacskók, egy szuka és egy kan, mind a ketten nyolc hónaposak. Ők is gazdától érkeztek, s már az első hirdetési körben nagyon sok érdeklődő e-mail futott be rájuk. Hamarosan átesnek az ivartalanításon, s utána reményeink szerint mind a ketten gazdához költözhetnek.


Breki
breki

Billus
billus

Tárnok és Sóskút között találtak egy rövid szőrű törpe tacskó szukát, aki nálunk Pihen néven került rögzítésre. Két hétig az eredeti gazdáját keressük, de ha ő nem jelentkezik, ő is örökbefogadhatóvá válik. Fontos hangsúlyoznunk, hogy Magyarországon kötelező a chip, ha egy kutyában nincs chip, a tulajdonjogának bizonyítása nagyon nehéz az elvesztő gazda oldaláról, s annak elfogadása is mérlegelés kérdése, de az biztos, hogy fotó és érvényes oltást igazoló oltási könyv még ebben az esetben is elengedhetetlen.


pihen.jpg


Mindig leírjuk, de fontos, hogy mindenki tudja: nem adunk ivartalanítás nélkül örökbe, így nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy védenceink ilyen jellegű műtéteire az érkezésüket követően viszonylag gyorsan sor kerüljön, hogy az esetleges örökbefogadásukat ne hátráltassa semmi. Sokszor a fuvarszervezés területén vagyunk megakadva, mert nagyon kevesen vagyunk, s nagyon nehéz megoldani, hogy munkanapon eljussanak valamelyik állatorvos partnerünkhöz. Ezen a héten a Facebook csoport segítségét kértük, s szerencsénkre jelentkezett egy új önkéntes, aki három tárnoki védencünk műtéti fuvarozását is biztosította. Nagyon köszönjük a segítséget!

Nagy izgalommal küldtük ivartalanításra Hanát és Totót, a két idős tacskó csoportost, hiszen mind a ketten tíz év felettiek. Az ő esetükben vérvizsgálat is készült, de szerencsére az adatok alapján a koruknak megfelelő állapotban vannak. Mind a ketten jól ébredtek a műtét után, bár Hana kicsit bágyadt volt még a követő napokban, mostanra már újra "kisütött a nap".

hana1.jpg      toto_002.jpg

Pota, a felnőtt szálkás szőrű tacskó kan hamarosan Németországba utazik, onnan jelentkezett érte egy család, de ő sem kerülhette el az ivartalanítási műtétet, ő volt a harmadik a hirtelen jött kombinált fuvarban.


FR_Pota_12


Vidéki befogadónktól ment ivartalanításra a fiatal-felnőtt, rövid szőrű törpe tacskó testvérpár: Cool és JayZ. Mind a ketten sikeresen átestek a műtéten, s bár egyelőre sem budapesti vagy környéki befogadót, sem gazdát nem találtunk számunkra, de ha befut a tökéletes jelölt, nekik sem kell már semmire várniuk a költözéshez.


jayz.jpg cool.jpg

Birtok ezen a héten befejezte pályafutását a második ideiglenes befogadójánál. Az első helyen a szobatisztasági gondok miatt, a második helyen a kertből való szökései miatt telt ki a becsülete. A harmadik befogadó jelölt a kutya állapotától megriadva nem vállalta, de ebben sajnos szerepet játszott egy kis állatorvosi keveredés is, hiszen a kutyát korábban már vizsgálták: a szőrhiányát bolhaekcéma és egy hormonális - valószínűleg ivarszervi daganat eredetű - probléma okozza, de egy esetleges műtéthez a vérvizsgálaton túl, melyen már túl vagyunk egy szív- és  hasi ultrahang szükséges. Birtok végül a tárnoki kennelsoron landolt, de reméljük, hogy hamar találunk számára egy elkötelezett befogadó családot legalább.


A csongrádi gyepmesteri telepről érkezett, extra félős tacskó keverék kan, Tölcsér a héten egy nagyon elkötelezett gazdához költözött, aki mindent elkövet annak érdekében, hogy félelmeit hátrahagyva boldog életet kezdhessen.


tölcsike


Szintén gazdához költözött Lió, a csíkos törpe tacskó kan, akit nagyon sokáig hirdettünk igazi érdeklődés nélkül. Néha nagyon kiszámíthatatlan, hogy melyik kutya vonzó, melyik kutya nem annyira az, de az ő esetében valami miatt azt hittük, hogy a különleges szín nagyobb érdeklődésre tart majd számot, s az a kutya félénk jellemét is másodlagossá teszi majd.


1617918_1397159063884655_1359682526_o

Zizikét, a tüzelve érkezett törpe tacskó lányt ideiglenes befogadói tartották meg, ezen a héten került sor a hivatalos papírok aláírására.

P1020300

Jézit, a félénk, de gyönyörű tacskó lányt egyszer már visszakaptuk félénksége miatt, de a héten újra gazdához költözött. A leendő családja rendszeresen látogatta, így tudták, hogy mire számíthatnak a kutyával kapcsolatban. Reméljük, hogy most már tényleg révbe ért.

_KCS9855_copy.jpg


Miku vidékre költözött, s soha nem lesz egyedül, a kutyatársasága is adott, így biztosan nem lesz vele gond, bár az első napokban félelmei ismét felülkerekedtek rajta, de szépen kijött belőlük - szerencsére új gazdája nagyon rutinos a kutyákat illetően.



photo1 (1)

Az esélytelen keverékek csoportjából egy igazán esélytelen, harapós apróság, Lénan hagyhatta el a kennelsort, s kezdhetett új életet ideiglenes befogadónál. Ha egy kicsit sikerül rendeznie szétzilált idegeit, akkor sor kerülhet az ivartalanítására is, s természetesen ő is, mint minden védencünk gazdát keres majd. Egy igazán hozzáértő és elkötelezett gazdát. Fontos, hogy Lénan gyermekek és idős emberek mellé nem fogadható örökbe biztonsági okokból.


leni4.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése