2014. január 2., csütörtök

2013. 50. hét


Mi történt a Futrinka Egyesületnél az 50. héten?


A magyar vizsla fajtamentő csoport a héten több védenccel is gazdagodott. Patent, a fiatal vizsla kan Mezőtúrról, Cipzár, a fiatal szuka pedig Füzesgyarmatról érkezett a gondozásunkba, mindketten tárnoki kennelsorunkra költöztek.

_MG_9989_MG_9897

 A kinti bandához csatlakozott Bucska is, a fiatal vizslafiú.

b

Síva gazdától érkezett, így a számára családi elhelyezést kerestünk, és gyorsan át is esett az ivartalanításon, nehogy tüzelésbe fogjon.

siva

Rajta kívül Szobi esett még át az ivartalanításon, aki így végre végleges örökbefogadói papírokra cserélhette eddigi ideiglenes státuszát.


Regen, a hódmezővásárhelyi gyepmesteri telepről szörnyű állapotban mentett védencünk is eléggé megerősödött már ahhoz, hogy átessen a műtéten, hála gondos befogadóinak. Ő egy kicsit rosszabbul viselte a műtét utáni első napot, de szerencsére túllendült a mélyponton, és már teljesen jól van látszólag. Sajnos, nála is szívférgesség gyanúja merült fel, jelenleg kivizsgálás alatt van.

Regen 008

A német dogok háza táján sajnos egy rossz hírrel is szembesülnünk kellett, kiderült ugyanis, hogy Pagan nagyon-nagyon súlyos veseproblémákkal küzd, így azonnal az állatkórházba kellett költöznie, hogy infúziót kaphasson. Az ultrahang alapján a veséje szerkezete szétesett, valószínűleg egy idült elváltozással állunk szemben, így az állapota romlása várható, meggyógyulni biztosan nem fog. Emellett még szembesülnünk kellett azzal is, hogy Pagan szívféregre pozitív tesztet produkált. 

Pagan 006

Jó híreink is akadtak az óriásoknál. Aisa, mindenki kedvenc dog nénije végre elhagyhatta a kennelsort, s németországi partnerszervezetünkhöz költözött, ahol melegben, s családi körülmények között várhatja a végleges gazdáját.

Aisa 305

Zina pedig átesett az ivartalanításon, s ideiglenes befogadói kérésére Zina státusza megváltozott, örökbefogadták őt, ami nem csoda, hiszen gyönyörűen beilleszkedett új otthonába.

Zina 028

A tacskó fajtamentésnél igazi év végi hajrá volt a héten, már az is csodával határos, hogy egyáltalán tudjuk követni, hogy kit hova és mikor kell elvinnünk, kivel mit egyeztettünk. Szerencsére több védencünk gazdához költözhetett, ami mindig örömteli, még akkor is, ha állandó szervezést igényel az, hogy mindenkihez időben eljussunk.

Gazdához költözött Generál, a szálkás szőrű tacskó kan, akit sajnos néhány nappal később el is veszítettünk. A kutyának számos epilepsziás rohama volt, s új gazdái az állatorvosukkal közösen úgy döntöttek, hogy elengedik őt.

generaál

Újra gazdis lett egykori védencünk, Spica, aki súlyos szemproblémákkal küzd, de új otthonát nem tántorította el ez sem attól, hogy magukhoz fogadják, s a héten örök hűséges is fogadjanak egymásnak. Spica igazán megérdemelt egy tökéletes gazdit, hiszen az előző, hiába igyekeztünk maximális körültekintéssel választani, nagyon nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Bodza1

Szintén újra gazdára talált Anni, a csontsoványan a gondozásunkba került rövid szőrű tacskó lány, aki csak néhány napot töltött első befogadójánál, aki Ausztriába vette maga mellé, de hiába az alapos leírás, mégis csak lakva ismerkszik meg a kutya is alapon, ott derültek ki azok a problémák, amelyeket az a gazdi nem akart, nem is tudott talán megoldani. Anni szerencséjére az igazi már itthon várta, s ezen a héten el is költözhetett új otthonába.

P1040813

Fülemülének is megérte ideiglenes befogadót váltania, mert az új már egy hét után tudta, hogy nem adja őt oda senkinek, így Fülemüle végleges gazdis kutya lett.

füli
Terikutya ideiglenesei már a kis kaninchen lányka érkezésekor érezték, hogy elbuktak, de a döntésükre ezen a héten került pecsét, Terikutya gazdis kutyaként folytathatja tovább belvárosi életét.

Terikutya

Licky, a félénk fekete-cser tacskó lány is elhagyta ideiglenes befogadóit, hogy a Karácsonyt már új, szerető otthonában töltse.

licky

Janka együtt érkezett Lickyvel, s úgy tűnik, hogy együtt is távoznak, bár nem egy helyre. Janka egy másik tacskó mellett kezdett új életet, s hagyta hátra ideiglenes befogadóit. Az első hírek alapján ő is szépen beilleszkedett.

jank

Ugyanakkor érkezett, de nem gazdisodott, hanem ideiglenes befogadót váltott Marvel, a különleges színű, félénk tacskó kanocska, akivel első befogadói nagyon nem bírtak, leginkább a saját, kissé elkényeztetett kutyájuk volt az, aki nagyon nem szívlelte az idegent. Marvel az egyik legrutinosabb befogadónk átmeneti felügyeletét élvezi, s hamar hátra is hagyta félénkségét, ráadásul a falka is befogadta.

marvel

Jézi, a tündéri és gyönyörű rövid szőrű tacskó szuka a héten átesett az ivartalanításon, s a műtétet követően ő is gazdis kutya lett, örökbefogadói már nagyon várták, hogy maguk mellett tudhassák ezt a kis csodát.

P1040867

Szintén ivartalanítási műtét várt Riposztra, a szálkás szőrű tacskó keverékre, aki egy éjszakára a kórházba költözött emiatt, majd a műtétet követően sem kellett a kennelsorra visszamennie, hiszen új családja, akik az előző héten egy kutyasétáltatás során szerettek bele végletesen, már várták őt. Együtt költözött a család: a gazdik az új otthonukba, Riposzt pedig új gazdáihoz. A hírek szerint szuper választás volt, az első perctől illemtudó, s teljesen szobatiszta. (Az új lakás is hálás ezért.)

Riposz 010

Janza, az ajkai gyepmesteri telepről mentett tacskó keverék szuka is átesett az ivartalanításon, s a hétvégén már gazdához költözött volna, de sajnos olyan mértékben szétkaparta, szétnyalta a sebét, hogy állatorvosi beavatkozásra volt szüksége, s utána jobbnak láttuk egy rövid időre hozzáértő befogadónál elhelyezni őt.

janza

Nem lenne igazi kutyamentős hét azonban, ha csak a gazdisodások lennének, bár ahogy írtuk is: minden gazdára találó kutyának nagyon-nagyon örülünk. Jöttek új kutyák is, s a várólistánk is gyarapodott.

Kolbitacsi Örkényben kóborolt, teljesen lesoványodva, apatikusan. Egy ott élő segítőnk begyűjtötte őt, miután már napok óta látta, s egy régi örökbefogadónk szerencsére magához vette átmenetileg, így nála erősödhet meg ez a különleges színű, felemás szemű kutya, akit 5 év körülire becsültünk. Két hétig az eredeti gazdáját keresi, ezt követően örökbefogadható.

2013.nov.-december 086

A másik érkezőt a gazdái adták le nálunk. Müge, a fiatal, egy év alatti tacskó keverék szuka azért kellett, hogy hátrahagyja az otthonát, mert "hullik a szőre". Mindig azt hisszük, hogy már mindent láttunk, mindent hallottunk, de aztán jön egy újabb eset, s rájövünk, hogy a felelősséget számtalan magyarázattal lehet elhárítani, soha nem érünk a végére. Müge ideiglenes befogadóhoz került, s most várja azt a gazdit, akit nem lep meg, hogy kutyaként vedlik.

unnamed

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése