2014. január 27., hétfő

2014. 4. hét

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 4. héten?

Valahogy az újévi boldogság erre a hétre végképp végetért, mintha valami átok ülne rajtunk, úgy telt el ez a hét, szomorúan, küzdősen, értetlenül. Az enyhe idő miatt megjelentek a kullancsok, illetve sajnos kennelköhögés ütötte fel a fejét a kennelsoron, így most újabb kihívásokkal találtuk szemben magunkat, amellett, hogy veszteségeinket igyekszünk feldolgozni...

Nagyon nehéz napokon vagyunk túl, Valerie, kedves német dogunk szervezete feladta, hiába minden kezelés, sajnos túl gyenge volt. Mindent megpróbáltunk, de ismét alulmaradtunk a tüdőgyulladással szemben. 

Most már az örök vadászmezőkön rohangál....sosem felejtünk el, Valerie! 

DSC_0293

A héten van egy új érkezőnk is, T.Sunny. A fiatal dog lányka költözés miatt került hozzánk. Elég sovány, félős, de szerencsére könnyen barátkozik. Az oltási programját szinte a nulláról kellett kezdenünk, így időbe telik, mire megszerzi a teljes védettséget, addig is ideiglenes befogadónál sikerült elhelyeznünk őt.

Sunny 001

Nefi a hét utolsó napján látogatókat fogadott Tárnokon. Látogatói már korábban is segítettek nekünk ideiglenes befogadással, Galina is náluk állomásozott pár hétig. Dominikáék első látásra beleszerettek a kis lökött Nefibe, így költözött is a meleg lakásba. Az első hírek szerint, még sokat kell tanulnia a városi életről, de reméljük könnyen veszi az akadályokat.
Köszönjük Szonjának a közbenjárást, Dominikáéknak pedig a segítséget.

Nefi 023

A magyar vizsla fajtamentő csoport hete gyakorlatilag az állatkórházban telt. Ugyan Rádli-Morzsi, az ellátatlan törött lábbal átvett és orvosainknak hála az amputációtól megmentett vizsla fiú szerencsésen elhagyhatta azt és egy szuper ideiglenes befogadóhoz költözhetett, rengeteg kutyánk lett beteg a héten, az enyhe időben dúló vírusok és baktériumok különböző kombinációitól. Melza, Fruzsi és Birdie is heves köhögésbe fogott. Fruzsinánál vele született légcsőszűkület nehezíti tovább a helyzetet, de szerencsére ő és Melza is csak egy-két napot volt csak bágyadt, mostanra már leginkább értetlenkednek, amiért kell kihagyniuk a futtatóban bandázást és rohangálást. 

Birdie azonban súlyos beteg. Ő szinte az utcáról a gondozásunkba érkezése után már megbetegedett és úgy tűnik, egyéni érzékenysége okán a tüdőgyulladás elkerülése vágett kapott gyógyszerek nagyon megviselték a szervezetét, a mája túlterhelődött tőlük. Állapota kritikus, befogadója Judit mindent megtesz a gyógyulásáért, gyakorlatilag éjjel-nappal ugrásra készen áll, ha orvoshoz kell vele menni és ami talán a legfontosabb, szeretetben, melegben, családi környezetben lehet... Mi nem adjuk fel és abban bízunk, hogy Birdie sem. A lelki terhen felül az anyagi terhet is viselnünk kell, így mindenkit kérünk, aki segíteni tud akár egy tábla csoki árával, az gondoljon ránk és Birdire. 

Az adományokat a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számú számláján tudjuk fogadni, Bridie közleménnyel. 
Köszönjük!

lovasberényi talalt

A hét legrosszabb híre, hogy újabb csatát veszíttetünk el a szopornyicvával vívott háborúban. Zizut, a német vizslát oltások nélkül adták le az egyik gyepmesteri telepre gazdái, külföldre költözés miatt. Bíztunk benne, hogy szervezete elég erős lesz, de az eredeti oltási könyvet a kezünkbe fogva biztosak lehettünk benne, hogy semmilyen védelemmel nem rendelkezik a halálos fertőzések ellen, így tényleg csak az utolsó esélyt adjuk meg arra, hogy valahogy talán túlélje azoknak az embereknek a könnyelműségéből adódó helyzetet, akik felelősséggel tartoztak volna iránta. A sors fintora, hogy a külföldi állás nem jött össze, a tulaj hazatért, és döbbenten konstatálta, hogy azok, akire rábízta a kutyát, megváltak tőle, ráadásul ilyen formában. Olyan formában, ami a kutya életébe került. Zizunak egy, csak egyetlen egy kombinált oltás beadása élete 5 éve alatt már nagyban növelte volna a túlélési esélyeit. Nekünk meg nem maradt volna megint ott az állatkórházban egy darab a szívünkből... de nyilván , z az utolsó szempont.  
Ég veled, drága Zizu, nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült, de ígérjük, hogy tovább fogunk küzdeni a sorstársaidért, és azt a kicsi esélyt, amit neked is gondolkodás nélkül megadtunk,  mindig megadjuk, amikor tudjuk.


zizu2

Saci néni, a 11 éves sportlady is tartogatott meglepetést a hétre: rengeteget ivott és pisilt, és hányt is, így ő is állatkórházi látogatást tett. Szerencsére, mostanra már vidám és élénk, de folytatódik a kivizsgálása. Ő is azok közé a kutyák közé tartozik, akivel nem győzünk betelni, 11 éves kora ellenére jobb formában van, mint sok fiatal védencünk, és egyszerűen imádnivaló.

DSCF1833

Hogy jobb hírekkel is szolgáljunk, a héten több védencünk is szerencsésen elhagyhatta a kennelsort, hogy ideiglenes befogadónál folytathassa a gazdakeresést és a felkészülést a gazdás életre. Patent és Bertalan is opciós ideigleneshez került, bízunk benne, hogy könnyedén beilleszkednek és már sehova sem kell költözniük az ivartalanítási műtétet követően. Eddig csupa jó hírt kaptunk róluk!

Bertalanék
bertalanka otthon

A lányok közül Sookie is szerencsés volt, ő átesett az ivartalanításon és a lábadozást már ideiglenes otthonában bonyolíthatja. Két vizslatársa is lett no és egy másodállása a Vizslaboltnál.


https://www.facebook.com/Vizslabolt?ref=ts&fref=ts

photo

Rajta kívül Forrás is átesett az ivartalanításon, szerencsére ő is ideiglenes befogadóknál töltheti ezeket a hideg napokat és a pihe-puha kutyalány nagyon ügyesen viselkedik a lakásban, aminek nagyon örülünk.

IMG_9601

Johnnyt, a veterán, szívbeteg vizslát egy járókelő fedezte fel a Határ úti metróállomásnál fagyoskodni egyik reggel. Szerencsére, ő nem tudott elsétálni csak úgy a láthatóan zavartan és fázva kucorgó idős kutya mellett és segítségünket kérte. Hála az összefogásnak, hamarosan már melegben folytathatta a kucorgást, gazdái pedig már korán reggel, eltűnésekor feladtak róla egy hirdetést, így nagyon gyorsan összeértek  a szálak és már röpültek is érte.

john

Jimbo, a  tündéri vizsla keverék az egyetlen SOS érkezőnk a héten rajta kívül. Őt költözéskor a házzal együtt magára hagyták, a szomszédok szemét pedig szúrta a kutya jelenléte és mérgezéssel fenyegetőztek. Nem tudtunk nemet mondani, így megérkezett Tárnokra, biztonságba került.

_MG_2457

Az Alap Tevékenységi Csoport, mint írtuk, új kutyát nem fogad egyelőre, mert a mentés, elhelyezés, hosszú távú tartás költségeinek fedezete nem áll rendelkezésre, így felelőtlenség lenne újabb vállalásokat tenni. Így is, ahhoz, hogy mindenkit megfelelően el tudjunk látni, támogatókra van szükségünk, akik akár kis összeggel is, de rendszeresen hozzájárulnak mentési munkánkhoz.

Az adományokat a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számú számlájára várjuk, a megjegyzés rovatban  kérjük, tüntessétek fel, hogy ALAP. Köszönjük!

A héten kettő kutyánk költözött ideiglenes befogadóhoz. Dása a tárnoki kennelsort hagyta maga mögött. Nagyon-nagyon ráfért az öreg hölgyre a lakásos élet, hiszen még kabátkában is nagyon fázott. Szerencséjére innentől nincs már min aggódnia, mert a legrutinosabb befogadóink vették őt magukhoz. Dása nagyon idős, nem hall, alig lát, s az izmai gyakorlatilag elsorvadtak. Nem túl sok érdeklődő lett volna rá az Illatos úton, ahol ráadásul teljesen magába fordulva, mogorván feküdt. Mostanra szépen kinyílt, s újra hisz az életben, az idős kor szépségeiben és kalandjaiban.



Tütü szintén ex-Illatos úti kutyánk, aki eddig egy vidéki panzióban került elhelyezésre, de egyszerűen így, hogy nem tudtunk róla napi híreket adni, illetve nem is volt esély arra, hogy egy-egy sétáltató beleszeressen, más megoldást kellett számára keresnünk, hiába volt eddig is jó helyen, melegben. Tütü a hétvégén ideiglenes befogadóhoz költözött egy magyar vizsla mellé, hogy elsajátítsa a városi élet alap dolgait, a lakásban való viselkedés és szobatisztaság terén is fejlődésbe kezdjen, mert hinni szeretnénk, hogy valahol van egy gazdi, aki éppen egy ilyen, örömét-bánatát dalban elmondó, kommunikatív kutyára vágyik, mint Tütü.

Tütü 267

Odett, a német juhász lánykánk látogatókat fogadott, s talán nagyon halkan mondhatjuk azt is, hogy gazdijelöltes. Ami viszont aggasztó, hogy nem múlt el az étvágytalansággal, hasmenéssel járó misztikus problémája, nekünk pedig már a vérvétel, ultrahang, különböző gyógyszerek, vizsgálatok több, mint 100.000 Ft-unkba kerültek, s még mindig nem tudjuk, hogy valójában mi okozza a gondot. A hétvégén Odettet egy speciális központ, a www.vitahelp.hu fogadta egy bemérésre, ahol elsődlegesen idegi, érzelmi gondokat hozott a gép. Igyekszünk változtatni a vele való foglalkozáson, elkezdi az ott ajánlott szereket is, s reménykedünk, hogy tényleg lesz változás.

odett

A tacskó fajtamentésnél több védencünket látogatják gazdijelöltek, így az elkövetkező hetekre reménykedünk, hogy további gazdisodásokról adhatunk majd hírt, de ezen a héten is volt egy kutyánk, aki szerető otthonba került ideiglenes befogadóitól, ő pedig nem volt más, mint a fekete-tiger rövid szőrű kanunk, Kolbitacsi. Érkezését követően egyből elfoglalta a kanapét, megmutatva a többieknek, hogy nem akármilyen kutya érkezett közéjük.

2013.nov.-december 086

Labanc, a gazdától visszavett tacskónk abbahagyta kennelsori életét, s ideiglenes befogadóhoz költözött, hogy addig is, amíg rátalál az igazi, ne kelljen hidegben töltenie az időt. Nagyon hálás volt a változásért, hiszen valaha ő benti kutya volt.

labanc

Egy új kutyával is gazdagodtunk a héten, Lenor, a gazdája által leadott, hét éves szálkás szőrű tacskó kan költözött ideiglenes befogadóhoz. Sajnos a kutya viselkedésén látszik, hogy nem megfelelően foglalkoztak vele, mert bizalmatlan, de rutinos befogadójánál talán sikerül megnyílnia, s elfogadnia a világban betöltendő helyét. Lenor is, természetesen, mint a többi védencünk, gazdára vár.

IMG_1965



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése