2014. január 7., kedd

2013. 51. hét


Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 51. héten?


A Futrinka Egyesület, mint minden évben, idén is megajándékozott egy-egy rászoruló családot, hiszen igyekszünk hangsúlyozni, hogy nem az emberek ellenében fordultunk a kutyák felé, mi igenis törődünk a körülöttünk élő emberekkel is, de elsődleges célunk éppen az emberek által rossz helyzetbe juttatott kutyákon való segítség biztosítása. Az idei évben a kennelsorunknak otthont adó település, Tárnok lett az ajándékozandó cél, ezen belüli is a szegényebb sorban élő gyerekek, illetve négy kiemelt, rászoruló család, akiknek egy-egy nagyobb csomag tartós élelmiszerrel és karácsonyfával is kedveskedtünk.


A magyar vizsla fajtamentő csoport háza táján ezen a héten az izgatott készülődés volt a jellemző: a hétvégén útnak indult összesen 12 olyan védencünk, akikre németországi partnerszervezeteink segítségével bukkant rá az álomgazda. A nagy utazás hivatalos keretek között, Traces papírokkal zajlott ezúttal is, arra hitelesített, biztonságos jármûben és ismét nagy szervezéssel járt, hogy mindenki és minden papír is eljusson idôben a megfelelô helyre. 

Mona Lisa, a gazdától érkezett vizslalány; Neela, a vidám drótos mix; Mangetta, a vizslára nem sokban hasonlító, de egy Illatos úti látogatás alatt kiszúrt, aprótermetű, bundás tündér; Mafla, a hosszú ideje, gazdától érkezett visszafogott vizslafiú; Rizling, Balafánt, Tramini, a három siheder; Csalfababa, a kis drótos tenyésztési "selejt", aki számára tenyésztője kért segítséget hosszú, sikertelen önálló keresés után az igazi álomgazdi megtalálásában; Kófic, az eddig hánytatott sorsú drótos fiú; Síva, a szintén gazdától átvett és Kotta, az "elárvult", örökösöknek nem kellő vizslalány; és Mokker, a rejtélyes vasutas vizsla is már az új családjában tölthette a Karácsonyt!


Gazdagodtunk pár újabb védenccel is a várólistánkról, habár sajnos továbbra is elmondható, hogy jelenleg is jóval az átlagos feletti, önkéntes munkában, mondhatni "másodállásban" kényelmesen ellátható létszám fölött vagyunk. A fehérvári HEROSZ állatotthonból érkezett karanténideje letelte után Kerese, a talált vizsla szuka, akiért nem jelentkezett gazdája. Kerese kissé molett és rettentôen mókás, rajzfilmbe illô arccal rendelkezik, egy igazi egyéniség. A Dog Garden panzióban kapott helyet, ahol egyre jobban feloldódik a nagy kutyatársaságban.

keres4

Santost már régóta figyeltük a szemünk sarkából, hiszen szeptember óta bent volt már a kecskeméti menhelyen ez a gyönyörű szép, de viharvert, 3 hónap "raboskodástól" megviselt kutya. Így ahogy lehetőségünk nyílt, és felszabadult hely a kennelsorunkon, átvettük őt.

santos3.jpg

A hétre jutott egy nem várt állatorvosi kör is: Trakk védencünkön kiújult az érkezésekor már kezelt bolhafertőzés, és mivel allergiás a bolhanyálra, hatalmas területet rágcsált ki magán. Az állatkórházi kaland után egy családi panzióban lábadozik.

Fénykép0284

Itthoni gazdásodásból is jutott a hétre, habár újdonságot nem jelentett, mivel Bubink, az álomszép, gyepmesteri telepre leadott vizsla kan volt olyan szerencsés, hogy egy tevékenységünket régebb óta követő vizslás álomcsaládba költözhetett azonnal, opciós ideiglenesként. Ezeket az ideiglenes befogadói papírokat cseréltük most véglegesre, nagy-nagy örömmel.

bubi

Az Alap Tevékenységi Csoportunk egy szomorú veszteséget kellett, hogy elkönyveljen a héten, mert sajnos egy autóbalesetben elhunyt az egyik, nem olyan régen az első örökbefogadója által visszaadott, alig egy kilós védencünk, Huta, akit sajnos kutyaugatás űzött ki az útra. Nagyon nehéz lesz feldolgoznunk ezt a veszteséget, de mennünk kell tovább...
Huta a képen balra látható:

huta és nuccs

Nem segítette a hét történéseinek feldolgozását, hogy Megfogtam beteg lett, valószínűleg csak a folyamatosan változó időjárás viselte meg, de néhány napig nem evett, s nagyon levert volt, ami egy munkavonalas kutya esetében látványos változás. Szerencsére a hét második felére már a házi kosztot hajlandó volt elfogyasztani, mostanra pedig visszatért minden ereje is.

Megfogtam 010

Szerencsére jó hírekkel is szolgált ez a hét. Robin, a gazdától hozzánk került, túlmozgásos puli keverék kanocska németországi partnerszervezeteink egyikének segítségével került új otthonába. Reméljük, hogy nagyon boldog és hosszú élete lesz, s hogy tudnak az ő pörgés-szintjének megfelelő elfoglaltságot is biztosítani számára.

IMG_8837

A másik utazó egy meglepetés: Armaggedon, az ezüstszürke cirmos cica, akit egyik vezetőségi tagunk talált a házuk mellett, s ideiglenes befogadónál várakozott, hogy rátaláljon a tökéletes gazdi. Egy kinti család, akinek már van kutyája és egy másik cicája, Tikka is tőlünk, beleszeretett őuraságába, így Armi egy másik országban folytathatja megkezdett életét.

armi

A tacskó fajtamentésnél a végkimerülés percei köszöntöttek ránk, egész évben olyan megfeszített tempót kellett nyomnunk, hogy mostanra tényleg nagyon elfáradtunk. Sok-sok védencünk volt, azonnali megoldandó ügyek, álmatlan éjszakák - tényleg sok volt, de persze most sem pihenhettünk meg igazán...

Az ASKA telepéről érkezett hozzánk kettő szálkás szőrű tacskó keverék szuka, akik talán anya és lánya. Mind a ketten félénkek, de barátságosak, mind a kettőjüknek sokat kell még tanulniuk a gazdis életről, de ideiglenes befogadóik mindenben segítik őket ebben. Nálunk a Manga és Lica neveket kapták.

PICT1045

Müge, a szőrhullás miatt leadott, félénk tacskó keverék szuka ezen a héten átesett az ivartalanításon, szerencsére gond nélkül zajlott a beavatkozás, s Müge is nagyon szépen viselte.

kabát

Janza, az ajkai gyepmesteri telepről átvett rövid szőrű tacskó keverék lányka is átesett a műtéten, de az ő ivartalanítási beavatkozása egy állatorvosi kálváriába torkollott, ugyanis még másnap is vérezgetett, így a biztonság kedvéért újra fel kellett nyitni a sebet. Szerencsére nem volt belső vérzés, viszont a műtét nagyon megviselte. Ezt követően a hátsó lábával sikerült úgy szétkaparnia a sebet, hogy újra altatni kellett, hogy helyre lehessen hozni valamelyest, s hogy biztonságos elhelyezés és felügyelet alatt legyen, Janza egy rutinos befogadónkhoz tette át a székhelyét.

janza

Egyetlen gazdisodónk azért jutott erre a hétre a sparhelt lábúak csoportjából is, Lokni, a félénk törpe tacskó szuka váltott új otthont, s lett szerető társa egy hozzá hasonlatos fekete-cser tacskónak.

Lokni 006

A német dog fajtamentés intenzív hetet zárt: voltak gazdisodó dogok, érkező újoncok, ideiglenes befogadóhoz költözés és Pagan elutazott Németországba.

Az intenzív infúzió kúra után sem javultak Pagan véreredményei, így a németországi partnerszervezetünkkel közösen úgy döntöttünk Pagan tegye át a székhelyét a Dogházba. Hátha valami másféle gyógymód javíthat még az állapotán, pár boldog hónapot adva ennek a nagyon kedves Öregúrnak. Szombat este útnak is indult. Az utat remekül bírta, semmi gond nem volt vele - bár az autóba most is ketten emeltük be, a beszállást nem kedveli. Első hírek szerint jó kedvűen pihen az óriási puha fekhelyén, melegedik a kabátjában.

Pagan 012

B.Hektor Tárnokról ideiglenes befogadóhoz költözött. Ez több szempontból is nagy segítség nekünk, hisz a helyére jöhet másik, segítségre váró kutya, illetve Hektorról is többet tudhatunk meg. Nagyon ügyesen beilleszkedett a családi életbe, tökéletes lakás kutya, remekül kijön a család pici gyerkőcével is. Reméljük nemsokára már gazdijelöltekkel is találkozhat!

B. Hektor 079

A két gazdisodónk Stevie és Lennox. Ők már régebben lecserélték a kennelsort az új családjukra, de hivatalosan a héten rögzítettük az örökbefogadás tényét.
Boldog gazdis életet Nagyfiúk!

Lennox 099
Stevie 041










Az újoncokat két kis fekete szépség képviseli, Kolo és Lezser. A testvérpár már érkezésük idején gazdisoknak számítottak - a megfelelő oltások után költözhetnek is Németországba.

Nagyon kedves, barátságos kiskutyák, mindkettőjük ideiglenes befogadónál tölti ezt a pár hetet. A befogadók pedig szorgosan tanítgatják nekik a családi élet, a szocializáció, és a lakásban élés szabályait.

Lezser 004
Kolo 071

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése