2014. november 4., kedd

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 42. héten?

Néha egy-egy hét annyi lelki megpróbáltatás elé állít bennünket, hogy azt hisszük: túl sem éljük. Aztán mindig történik valami, ami átbillent minket a holtponton, s ami miatt újra hadba indulunk, s mentjük azokat, akiket tudunk.

A héten Egres újabb műtéten esett át. Az arcán sajnos kiújult a rosszindulatú daganata, nem nagyon volt mire várni. Nagyon-nagyon izgultunk érte, hiszen öreg, rozoga, s egy ilyen kutyánál soha nem lehet tudni, hogy viseli a műtétet, az altatást. Szerencsére Egres jól viselte, a daganat eltávolításra került, ő pedig szépen ébredt.


Bozót egy egyszerű ivartalanításra ment, de kértük, hogy ha már ott van, nézzék át alaposan, mert a véreredményei alapján valami nem stimmel a májával. A műtét sikerült, de sajnos azt is megtudtuk, hogy Bozót mája daganatokkal van teli, májrákos. Ki tudja, hogy mennyi ideje van még hátra...? Nagyon jó lenne neki egy olyan ideiglenes befogadót vagy végleges gazdát találni, ahol utolsó időszakát szeretetben és melegben leélheti, egyedüli kutyaként.


Huba is orvosnál járt, mert az elmúlt héten folyamatosan ment a hasa, s nem nagyon akart végeszakadni a dolognak. Első lépésként giardiára és bélgyulladásra kezdtük meg a kezelését, ami már pár nap után beváltotta a hozzá fűzött reményeket, s a széklete normalizálódott. Jó lenne Hubának gyorsan egy szerető gazdit találni, hiszen egy nagyon kedves, jópofa, könnyen kezelhető kutya.


Guru, a talált beagle, miután a gazdája nem jelentkezett heteken át, átesett az ivartalanításon, hogy készen álljon a gazdisodásra, ha eljön az idő.


Szintén ivartalanítódott Suzie, a szetter keverék szuka, aki az egyik német partnerszervezetünk Magyarországon élő vezetőségi tagjánál élvezi ideiglenes befogadotti státuszát.


A tacskó fajtamentés sem kapott jó híreket, ez a hét tényleg nem volt valami fényes ebből a szempontból összegyesületi szinten sem. Mindig és Azonnal, a tacskó keverék szuka és keverék társa szívférgesek, többszöri teszt bizonyítja, nem nagyon lehet rá mást mondani, mint hogy azok. Ezen a héten röntgennel is sikerült megerősíteni a férgek jelenlétét két olyan kutyában, aki Észak-Magyarországról érkezett, s soha nem járt határon kívül, tehát nem tudjuk, hol találkozhattak a meleg kedvelő, a szívférget terjesztő szúnyoggal. Vagy lehet, hogy már nem is csak az terjeszti ezt a szörnyű parazitát? Mindenesetre komolyabb intézkedésekre, kezelésre lesz szükség... Rettegünk.


Hölgymál, a különleges színű szálkás szőrű tacskó átesett az ivartalanításon, illetve egy hatalmas vesekövet is eltávolítottak belőle a műtét során. Innentől talán már könnyebben intézi az ügyeit, hiszen eddig ez nehézségekbe ütközött.


Csipog, a félszemű, ex-ASKA-kutya is ivartalanításra került a héten, így már nem áll semmi az útjában, reméljük, hogy hamar gazdisodhat is.


Csepel, a csepeli kobzott kutyák egyike opciós ideiglenes befogadóhoz költözött. Ezek a kutyák még mindig rendőrségi eljárás alá esnek, bűnjelek, így örökbeadni nem lehet őket a jog szerint, viszont tartani, szocializálni meg mégis kell a csapatot, így az ügyet vivő Állatvédőrség engedélyével került az utolsó pöttöm is befogadó családba.


A magyar vizsla fajtamentésnél ez a hét inkább az előkészítő, háttér munkák terén adott feladatokat, illetve a már gondozásunkban lévő kutyák ügyeit is intézni kellett.

Néhány napra volt egy fiatal-felnőtt magyar vizsla kanunk, Becsület, akit Kisújszállás közelében találtak, de akinek szerencsére előkerült az eredeti gazdája, aki visszakapta őt, s aki ígéretet tett arra, hogy ezután jobban vigyáz majd rá.


Rozsdás, alias Rozsdi  a héten elindult Németországba leendő családjához. Közel 3 hónapig volt gondozásunkban és biztosak vagyunk benne, hogy a jövőbeni gazdik is imádni fogják. Rozsdi egy kedves, bújós vizsla, aki nagyon szereti az emberek közelségét,de a panzió többi kutyájával is hatalmasakat játszott és pancsolt a medencében. És amivel örökre bevéste magát az emlékezetünkbe az a már-már táncos ugrálás, amivel minden este a vacsorát várta. Annyira édesen csinálta, hogy minden fáradt estét fel tudott dobni vele


 Egy különleges kezdeményezésre kortárs alkotók által felajánlott festményekből, képekből tartottak a Futrinka Egyesület számára jótékonysági árverést. A rendezvény hatalmas élmény volt mindenki számára, az árverés profin meg volt szervezve, és fennakadás nélkül jó hangulatban telt. A rendezvénynek helyet biztosító presszó tele volt, még az ajtóban is álldogáltak licitálók. Izgalmas volt, ahogy egy-egy tárgy licitálása során emelkedett az összeg, és azzal egyenes arányban nőtt a hangulat. 
Voltak türelmes licitálók, akik kivárták a végső összeget, de főleg a fiúk türelme hamarabb elfogyott,  és egy idő után inkább bedobtak egy végső, magasabb összeget, hogy biztosra menjenek. Az árverésen 170.000 Ft adomány gyűlt össze, melyet állatorvosi költségeinkre fordítunk. Köszönjük az alkotóknak, a rendezvény megálmodóinak és megszervezőinek a segítséget!


A héten véget ért az 5. Tárnoki Okosok kennelsori kutyaiskola. Köszönjük a kutyatrening.hu csapatának, hogy ismételten megszervezték, így lehetőséget adva kennelsori lakóinknak egy kicsit a hétköznapoktól eltérő foglalkozásra, több figyelemre, személyre szabott motiválásra és szeretetre.
A Tárnoki Okosok három kurzusa három összefoglaló videóval búcsúzott.
VIDEÓ1
VIDEÓ 2
VIDEÓ3 


A következő linkeken lehet elérni a 3 videót:

1. csoport:

2. csoport:

3. csoport:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése