2014. november 30., vasárnap

Karácsonyi hangulatban: idén is a rászorulókért!

A Karácsony közeledte mindig megaranyozza a szíveket-lelkeket, ilyenkor sok szervezet gyűjt a rászorulóknak, s szerencsére mi sem vagyunk kivételek. Már alakulásunkkor eldöntöttük, hogy évente legalább egyszer embereket segítő szervezetnek igyekszünk kicsit hozzájárulni a tevékenységéhez, elismerve azt, hogy a rászorulókhoz való odafordulás, a velük való törődés fontos, s aláhúzva azt is, hogy mi nem az emberek helyett, hanem mellett kutyázunk.

Minden évben egy-egy másik szervezeten keresztül próbáljuk eljuttatni olvasóink, támogatóink adományait a leginkább szükséget szenvedőkhöz. Idén az érdi Gyermekjóléti Központon keresztül biztosíthatjuk ezt, akik nagyon rugalmasan és nyitottan álltak a segítségfelajánlásunkhoz. (Ez sajnos nincs mindig így, adományozni sem feltétlenül egyszerű, hiszen az ott dolgozóktól ez többlet energiaráfordítást, odafigyelést igényel.)

Nem lesz szervezett ünnepség, a Gyermekjóléti Központ juttatja el az összegyűlt adományokat az érintett családokhoz, de fotókat ígértek az átadásról, az összegyűlt dolgokról. Hogy miért nincs ünnepség? Erre egyszerű a magyarázat, amit sajnos már mi is megtapasztaltunk korábban: a szegénységben élők annyira vágynak a jobbra, hogy nem arra figyelnek, hogy ők mit kaptak, hanem arra, hogy a másik mivel lett gazdagabb, s ez pedig még értékazonos ajándékok esetén is viták, keserűség forrása lehet. (Ha van még, aki emlékszik az akadályozott gyermekek karácsonyi ünnepségére, ott nem volt ilyen, hiszen mindenki azt kapott, amit kért, az érték pedig náluk tényleg nem számított. Lehet, hogy oda még - ezért az érzésért - egyszer később visszatérünk.)

A Gyermekjóléti Központ az alábbi adományokat tudja fogadni és szétosztani a rászorulók között:

- tartós élelmiszer (liszt, cukor, olaj, fűszerek, tészta, rizs stb.)
- édességek (csokoládé, mogyorókrém, karácsonyi édességek stb.)
- tisztálkodó szerek (tusfürdő, sampon, testápoló, fogkrém, fogkefe stb.)
- tisztítószerek
- vitaminok, immunerősítők
- tisztított, jó állapotú gyermek ruhák - 0-6 éves korig (a nagyobb gyermekek és felnőttek számára kapnak rendszeresen, abból köszönik, nem kérnek, mert nem tudják tárolni)
- gyermekápolási cikkel (pelenka, krémek, popsitörlő, bébiételek stb.)
- jó állapotú, tisztított és teljes gyermekjátékok (használt is lehet, csak ne legyen törött, hiányos, piszkos!)
- rajzeszközök, papír
- iskolaszerek (füzetek, tolltartó, ceruzák, tollak, iskolatáska stb.)

Ha valaki konkrét ajándékdobozt állítana össze egy-egy gyermek számára, akkor kérjük, hogy jól záródóan csomagolja, hogy ne borulhasson ki, s a doboz ünnepi csomagolására írja rá, hogy kislány vagy kisfiú számára szánja, s hogy a dobozban található ajándékok hány éves gyermek számára jelentenének örömet. (Éppen úgy, ahogy a cipődobozos akcióban kell, ha valaki azt ismeri.)

Emellett titkos célunk egyetlen egy rászoruló család téli tüzelőanyagát megvásárolni - vagy ha valaki ilyen felajánlással élne, az fantasztikus lenne. Ha valaki hozzá tudna anyagilag járulni az egy teherautónyi fához, az a Futrinka Egyesület K&H Banknál vezetett 10404089-49575251-57561000 számlaszámán teheti meg, a megjegyzésbe írja bele, hogy TÜZELŐ.

Az adományokat közvetlenül át lehet adni a Gyermekjóléti Központ munkatársainak. A kapcsolattartónk Bereiné Mária, e-mailben az alábbi címen lehet vele átadási időpontot egyeztetni:  gyerjo@szocgond.hu, vagy elérhető a 06-20-526-19-11-es telefonszámon.

Az Egyesület több gyűjtőponton igyekszik lehetővé tenni az ajándékok leadását, ehhez az info@futrinkautca.hu e-mail címen lehet egyeztetni.

A jelenleg ismert átvételi helyek, de ezek listája bővül:
- Budapest XII. kerület, Zsolna utca - napközben folyamatosan
- Budapest V. kerület, Sas utca - munkaidőben
- Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zs. út - előzetes egyeztetést követően egész nap

illetve leadható 2014. december 7-én a Futrinka Egyesület Karácsonyi Rendezvényén, amelyet a támogatók, önkéntesek, örökbefogadók számára 13 és 17 óra között a IX. kerület, Üllői út 45-51. szám alatt található Körlet Terasz nevű szórakozóhelyen, s melyre mindenkit szeretettel várunk!

Segítsetek, hogy segíthessünk! Célunk idén is, mint minden alkalommal, a nagy elosztó rendszerek kihagyásán keresztül közvetlen segítségnyújtás azoknak, akiknek egy marék tészta is számít.

Minden információért keressetek minket az info@futrinkautca.hu e-mail címen, valamelyikünk válaszolni fog.

A gyűjtés december 19-e, péntekig tart. Osszátok meg, hívjátok fel rá az ismerőseiteket figyelmét is. Nagyon örülnénk, ha az érdi közösség is csatlakozna, mint helyben lakók!

Ajándékozzunk néhány nap gondtalanságot, aggódás- és éhezésmentes ünnepeket! Csak közösen sikerülhet!

Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése