2014. november 24., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 44. héten?


A héten volt Demény, egy futrinkás ex-védencünk könyvének díszbemutatója, amelyen Alföldi Róbert művész úr volt Demény magyar hangja, s melyen nem csak a könyvet író gazdi, Magos Judit, hanem maga Demény, a deményizmus megteremtője is jelen volt. Egyesületünk is meghívást kapott, amelyért nagyon hálásak vagyunk. A rendezvényen sok adományt is gyűjtöttek számunkra a deményisták, amelyet szintén nagyon köszönünk, illetve az író, Judit tájékoztatása alapján az eladott példányok után is kapunk valamennyi támogatást, amelyről számot fogunk adni.
 
 
Jó volt látni Deményt, de róla nem annyira a boldog, töpiben gazdag hétköznapok, mint a sok-sok még, megmentésre váró vizsla jutottak eszünkbe, akik még mind-mind ránk várnak. Rögtön kezdhettük is a sort egy gazdája által leadott, négy hónapos magyar vizsla kannal, Füllel, akit a gyerekekkel való rossz viselkedése miatt gondoltak összeférhetetlennek. Bár sokszor legyintenek az emberek, hogy "csak kölyök", Fül viselkedésében van valami elrontott, valami kezelendő, mert tényleg nem csak a szokásos kölyök csín szintjén bántja a gyerekeket.
 
 
A másik érkező Ezra, a különleges színű német vizsla (keverék?) kan, aki sérülten került hozzánk az oroszlányi gyepmesteri telepről, ahol altatás várta volna. Átmeneti elhelyezését megoldottuk, de számára is szerenténk egy ideiglenes befogadó családot találni, persze egy végleges gazdának még inkább örülnénk.
 

 Vecse elhagyhatta a kennelsort, hogy ivartalanításra kerülhessen. A műtét után már nem tért vissza, mert gazdihoz költözött.
 
 
Szintén gazdisodott Füli, az ajkai állatvédő szemléletű gyepmesteri telepről átvett, fiatal-felnőtt német vizsla kan, akinek egy aktív, sokat mozgó családot sikerült felkutatnunk.
 

 A német dog fajtamentésnél kettő kutyára is van már gazdijelölt, így ezen a héten áteshettek az ivartalanításon. Zira ideiglenes befogadóitól ment a műtétre, s ott lábadozott a műtét után.
 

Szofi a tárnoki kennelsort hagyta el, hogy átessen a beavatkozáson, s ott is kellett lábadoznia, hogy biztosan minden rendben legyen, mire gazdához költözik. Nagyon szépen viselte a műtét utáni lábadozást, soha, egyetlen pici rossz mozdulata sem volt, amely a varrat megbontását eredményezhette volna.
 

Az utóbbi hetekben beszámoló szintű eseményeket tekintve talán az esélytelen keverékeket gondozó, alap tevékenységi csoportunk a legaktívabb, de ez a hét minden eddigin túltesz, ezt garantáljuk, hiszen csodák történtek, olyan események, amelyek önmagukban is képesek voltak arra, hogy bearanyozzák a hetet, együtt pedig a csoport legjobb hetévé tették a 44. hetet ebben az évben, ez egészen biztos.
 
Bunsen, alig valamivel többet, mint egy hetet töltött ideiglenes befogadóinál, amikor a család jelezte, hogy ők szeretnék örökbefogadni ezt a kutyát, mert annyira tökéletesen illeszkedett be az életükbe, hogy ilyen kutya talán nincs is több. Mi pedig el sem hittük, hogy ez valóban megtörténik, hogy ez az okos, kedves és barátságos, de stafford ősökkel rendelkező kutya tényleg révbe érhet. Köszönjük!
 
 

Gazdára talált Guru is, a beagle kan, akit Miskolc mellől jött el egy nagyon szimpatikus, egy ivartalanított beagle szukával rendelkező család meglátogatni, s belehabarodtak. Guru ideiglenes befogadói a hétvégén családi ügyben jártak azon a vidéken, így elvitték Gurut magukkal, hogy innentől már a gazdis kutyák életét élhesse.

Nem olyan nagy meglepetés, de gazdára talált Lotti, a fiatal ír szetter szuka is. Az ő esetében nem voltunk egy percig sem kétségbeesve amiatt, hogy meddig kell várakoznia, ráadásul a nálunk töltött idejét egy nagyon jó ideiglenes befogadó családban tölthette.

Melinda, a félős csivava keverék szuka számára az egyik németországi partnerszervezetünk, a Hundehilfe Phoenix keresett befogadót, ő így a hétvégén Németországba tette át a székhelyét. Reméljük, hogy az ottani élete már zökkenőmentes lesz, s csak jó híreket kapunk majd felőle.

A legnagyobb hír a héten mégis, bár a többi is igazán szuper dolog, de Egres elköltözése volt. Egres maga mögött hagyhatta a kennelsort, mert az egyik németországi partnerszervezetünk egyik vezetője úgy döntött, hogy magához veszi az idült demodexes, kicsit süket, kicsit vak, rosszindulatú daganatok miatt operált kuvasz bácsit, Egrest. Az utazást nagyon jól viselte az öregúr, új otthonában egy szépítő fürdőt vett, s hatalmasat aludt a számára kikészített kutyaágyon, reggel pedig a kertet is alaposan felfedezte. Ha valaki igazán esélytelen volt ilyesfajta boldogságra, az ő. De sikerült! Köszönjük Setterburg, köszönjük Sylke!
Sajnos Fácán a megismételt szívféreg vizsgálaton is szívféreg pozitívnak találtatott, így a microfilariákat kiirtottuk ugyan, de a felnőtt szívférgeket nem, azok ott vannak még a szervezetében. Így nem nagyon van más lehetőségünk, mint megszervezni a méreginjekciós kezelést...
Sajnos szintén enyhe pozitív lett a szívféreg tesztje Jázminnak, a fiatal keverék szukának, akit a komlói állatvédők segítségével mentettünk. Ő ugyan átesett az ivartalanításon ennek ellenére is, de a kezelését meg kell kezdenünk. Jöhet a Doxycyclin kúra és az Advocate cseppek, hogy a lárvákat eltüntessük és reménykedjünk, hogy közben a felnőtt szívférgek is távoznak majd...

Egy új kutyával lettünk gazdagabbak a héten, aki ránézésre ugyan egy gyönyörű gordon szetter szuka, a valóságban viszont egy igazán nehéz eset... Málna gyakorlatilag az összes érzelmet a végletek szintén éli meg, illetve folyamatosan pörög, gyakorlatilag nem alszik, mert amit elvileg azzal tölt, abban az időszakban is nyugtalan, éber. A családja mindent megpróbált annak érdekében, hogy kezeljék a problémát, jártak kutyakiképzőhöz, állatorvosok sorát látogatták, de mostanra feladták, nem tudták tovább vállalni Málna felelős tartását. A kutyát megismerve ez az idő is hatalmas áldozat lehetett, nagyon sajnáljuk, hogy így alakult. Reméljük, hogy sikerül megtalálnunk, hogy mi okozza Málna mániákus viselkedését... De ha valamelyik út hosszú, ez egészen biztosan az lesz...
A tacskó fajtamentésnél folytatódott a gazdisodási hullám, ami azért is remek hír, mert a várólista is szépen bővült közben... De itt is történt nagy-nagy csoda, mert a második medvelány, Botorka is kirepült végre. Budapest III. kerületében kezdett új életet egy végtelenül türelmes gazdi oldalán. Reméljük, hogy minden rendben lesz ezzel a kis csupaláb, minden iránt érdeklődő, mozgékony aprósággal.

Szintén gazdára talált az ajkai, állatvédő szemléletű gyepmesteri teleptől átvett szálkás szőrű tacskó kan, Pamacs, aki mostantól a kinti körülmények helyett a kényeztető családi elhelyezést ismerheti meg. Az első fürdésen már átesett, s az ágyat is kényelmesnek találta.

Nem nagy meglepetés, de a szálkás szőrű törpe tacskó babánk, Rece sem a mi védencünk többé, egy fiatal pár kutyája lett, akik már nagyon készültek, s nagy-nagy szeretettel várták ezt a mindenlébenkanál rosszaságot. Köszönjük Rece ideiglenes befogadójának is, hogy gondját viselte a gazdisodásáig.
Három új kutyánk is lett azért, hiszen sajnos nem csak a gazdára adás élménye jut osztályrészünkül, hanem a mentések bonyolítása is. Kevlár és Karbon a gazdájuk halála miatt kerültek hozzánk. Mind a ketten 4-5 évesek, rövid szőrűek és kanok. Szintén megegyeztek abban, hogy rettegtek, nem keresték az emberek társaságát, így úgy döntöttünk, hogy nem együtt helyezzük el őket még átmenetileg sem, szétválasztásra kerültek. Jó ötletnek bizonyult ez a döntés, mert azóta sokkal inkább magukra vannak utalva, s így az emberek társasága is érdekesnek, sőt keresettnek számít köreikben. Mind a ketten nagyon jó kutyák, reméljük, hogy hamar gazdára találnak.


Az ASKA telepéről jött a 3-4 éves, gazdája által leadott szálkás szőrű tacskó kan, Lovag, akinek a hátsó fele nagyon instabil, így egy alaposabb kivizsgálás vár majd rá, mert első ránézésre a gerincérintettséget sem tudjuk kizárni. Lovag az Egyesület tárnoki kennelsorán került elhelyezésre.


A hideg idő beálltával a kennelsoron is egyre több kutyánk van, aki köhögni kezd vagy egyéb ok miatt antibiotikumot szed, illetve diétára szorul. Hogy a fertőzésveszélyt minimalizálhassuk, a kutyáinkat pedig kezelhessük, kérünk mindenkit, hogyha akár csak egy kevéssel is, de tud minket segíteni, az alábbi dolgokat juttassa el a kennelsorra vagy a központi címünkre, ahonnan kijutnak az adományok:

- probiotikumok
- köhögés csillapító szirupok
- C-vitamin
- Bolus Adstringens vagy egyéb hasfogó készítmény
- hypo - ezt postán ne küldjön senki, csak a telephelyre való kijuttatással!

Köszönjük szépen előre is!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése