2014. november 27., csütörtök

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 47. héten?

Az év végéhez közeledve sem csökkent az igény állatvédő tevékenységünkre, sajnos továbbra is nagyon sok kutya várja a segítségünket, mi pedig igyekszünk segíteni, de nagyon nehéz, mindig nagyon nehéz, hiszen továbbra sincs erre a munkára fizetett alkalmazottunk, a koordinálást, fuvarszervezést, állatorvoslátogatásokat, levelek megválaszolását, gazdijelöltek ellenőrzését, tehát nagyjából mindent a kennelsori teendők napi ellátásán túl mi végzünk a meglévő, civil állásunk és családunk, egyéb kötelezettségeink mellett.

A magyar vizsla fajtamentésnél a hét a gazdisodásról, illetve az új kutyák érkezéséről szólt, közben pedig igyekeztünk felkészíteni a már gondozásunkban lévő kutyákat is arra, hogy örökbeadhatóvá váljanak. 


A héten hosszas várakozás és egyeztetések után végre megérkezett a gondozásunkba Chad, az 1 év körüli vizsla mix fiúcska. Őt Nyírmadán találták állatbarátok és chip híján nem sikerült megtalálni a gazdiját.


És ezen a héten még egy nagy örömhírt tudunk közölni veletek. Bár mi titkon reméltük, de csak a héten vált hivatalossá. Mint tudjátok Szálka Apót idén már egyszer örökbe fogadták, de sajnos a család augusztusban meg vált ettől a tüneményes drótos vizsla apótól és visszakerült gondozásunkba. Szerencsére a korábbi ideiglenes befogadói örömmel visszafogadták falkájukba és némi tanakodás után jelezték felénk, hogy ők bizony már nem tudnak Szálkától megválni. Soha!!


Egyesületünk minden védencünket ivartalanítva adja örökbe, hiszen mind állatmentőként, mind pedig felelős állattartóként tudjuk, hogy mit jelent egy nem kívánt szaporulat. Így a héten 4 védencünk is átesett az ivartalanításon.

Corina és Kunó a Dog Garden lakói, Szikra a labda imádó vizsla fiú és az extra ügyes szabaduló művésznő Solya is.


 De sajnos ezt a hetet sem úsztuk meg gyomorszorító percek és műtét nélkül.  Spárga néni  a Gödöllőn talált idős vizsla hölgy a héten átesett a műtéten A nagyobbik sérv, illetve a daganat eltávolításra került, de sajnos a veseciszták és a hasnyálmirigyénél lévő áttétek eltávolítására, az ivartalanításra már nem kerülhetett sor. Az altatást és a műtétet is nagyon rosszul viselte. Nagyon nincs jól. Az állapota egyelőre kritikus és minden támogatásra és drukkra szüksége van.


A héten a német dogokhoz új tag érkezett, Ricsi, a két és fél éves fekete kan kutya. Családból érkezett hozzánk, és sajnos nagyon megviselte őt az elválást. Az első napokban nem evett, nem ivott, ki sem akart jönni a házából. Reméljük szép lassan megbarátkozik az új helyzettel és mielőbb új családba is költözhet. 


Esélytelen kutyákat gondozó csoportunknál kiderült, hogy Maca, a szökései miatt évek óta láncon tartott ír szetter szukát gazdijelölt várja, így át kellett esnie az ivartalanításon. Szerencsére a műtét előtti szívféreg-teszt negatív lett, s Maca általános állapota sem gördített akadályt, így szépen átesett a beavatkozáson, hamarosan költözik...!

 Szintén ivartalanítódott Pumpkin, a gazdája által leadott vörös cirmos, aki most már készen áll a gazdisodásra. Reméljük, hogy nem kell sokat várnia erre.

Kistücsök ugyan még csak oltásért ment a héten, de talán már ő is elég erős ahhoz, hogy a közeljövőben átessen a szem-eltávolító műtéten és az ivartalanításon is. Az oltással egy időben kért is erre időpontot, szóval hamarosan nagyon kérjük majd a drukkokat.


Pötyke, a szívférges parson russel terrier szuka ugyan nem olyan régen tette át a székhelyét a tárnoki kennelsorra, de mivel gyanússá vált, hogy sürgősséggel szüksége lehet egy ivartalanításra biztonságos altatás mellett, s nem akartuk, hogy a hidegben lábadozzon majd felügyelet nélkül, így egy bentlakásos panzióba költöztettük át, ahol a rehabilitációja is nagyobb ütemben haladhat majd. 


A tacskó fajtamentés a csodák hetét tudhatja maga mögött, hiszen olyan kutyák mentek gazdához, akik már nagyon régóta várakoztak, s az elmúlt időszakik nem is nagyon tűnt úgy, hogy ebben az állapotban változás következne be.

Venom több, mint egy éve várt már, de valahogy nem akarta őt senki örökbefogadni. Aztán ő lett a hét kiemelt gazdikeresője a tacskó fajtamentés oldalán az olvasók szavazatai alapján, s ez meghozta számára a gazdisodást. Ezen a héten egy fiatal pár kutyájává vált. Ágyban alvós, elkényeztetett kutyájává. Reméljük, hogy minden jól alakul majd.


Bajusz sem tegnap került a kennelsorra, s valójában érdemi érdeklődés rá sem volt, de a héten ő is kirepülhetett, hiszen egy család elhunyt terrierje utódját keresve beleszeretett a mi kis "magányos hősünkbe", aki talán életében először hajthatta egy meleg otthonban álomra a fejét.


Kotrót az egri állatvédőktől vettük át, s bár a chipje alapján meglett a gazdája, de ő már nem tartott igényt a vak kutyára: beszerzett egy másikat azalatt a pár nap alatt, amit Kotró az utcán kóborolva töltött... A héten Kotrót is látogatta egy család, s a hétvégén próbanapra ment hozzájuk a kutya. Nagyon reméljük, hogy a próba végleges együttélésre cserélődhet majd.


 A losonci menhelyről érkezett anya-fia hosszú szőrű tacskó párosunk mindkét tagja átesett az ivartalanításon, s Baja egy korábbi örökbefogadónkhoz, Császármorzsa családjához költözhetett a műtétet követően. Bár Denyt is látogatta egy család, de ő sajnos még továbbra is gazdára vár, mert közte és a család kutyája között nem volt tökéletes az összhang.

A gazdis Baja
Deny gazdira vár

Dobó Truvájt is látogatta egy osztrák család, aki két kutya közül akarta kiválasztani a társát. A másik kutya egy másik egyesület gondozásában állt, s ő lett a szerencsés, aki a hétvégét már osztrák kutyaként folytathatta. Mindenesetre Truvájt sem kell félteni, mert egy csodálatos, Velencei-tó körüli kirándulást kapott befogadóitól ajándékba, ha már arra jártak a választás miatt. Truváj továbbra is gazdára vár.


Egy szívférges kutya ivartalanítása, vagyis mindennemű altatása extra kockázat, a nagyobb biztonság érdekében speciális feltételek mellett tehető meg. Azonnal, a társkutyaként tacskómentvénnyé vált, közepes termetű keverék a héten átesett az ivartalanításon. Nagyon-nagyon izgultunk, de szerencsére minden rendben ment, s Azonnal most már nyugodtan lábadozhat, s várhatja tovább, hogy valaki beleszeressen annyira, hogy a szívférgeivel együtt örökbefogadja.
 http://futrinka-alap.blogspot.hu/2014/11/orokbefogadod-ot-fergeivel-egyutt.html



A héten egy új kutyával gazdagodtunk Lady, a 13 éves rövid szőrű tacskó hölgy személyében, aki gazdája tartós betegsége miatt szorul a segítségünkre. A szívféreg-tesztje negatív, a hiányzó oltásait megkapta, jövő héten pedig elvileg átesik az ivartalanításon is.

A 2014. év utolsó Vizslatúrája Pilisborosjenőn volt, ahol természetsen mi is ott voltunk!
Köszönjük a rengeteg adományt, amit tőletek kaptunk. Egy egész csomagtartó megtelt a sok konzervvel, táppal, gyógyszerrel, kötszerrel és pléddel.
Köszönjük!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése