2014. november 25., kedd

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 46. héten?

Végre, végre, végre! Hihetetlen jó hírrel kell kezdenünk az eheti beszámolót, amelynek szerintünk mindenki, de régi támogatóink, kennelsori lakosokat ismerőink biztosan örülni fognak, de azok is, akik egy kicsit is drukkolnak az idősebb, daganatos kutyáknak, merthogy a héten egy ilyen kutyánk lett végleges gazdis, mégpedig Tiara, akit ideiglenes befogadói tartanak meg örökre.


Szintén gazdára talált Suzie, az ASKA-tól átvett szetter keverék szuka, akire Németországban talált rá az új élet a Hands 4 Paws partnerszervezetünk segítségével.


Nem maradt azonban hiányban a szetter-szerű kutyák csoportja, mert megérkezett Maca, a korosodó ír szetter szuka, akit szökései miatt gazdája láncon tartott, de aztán már úgy sem akarta gondját viselni a továbbiakban. Maca szerencsére a kényelmes kanapéról nem akart még szökni egyetlen egyszer sem. Hihetetlen, ugye?



Pötyke, a parson russel terrier szukánk, akinél sajnos szívférgességet diagnosztizáltunk, megérkezett a tárnoki kennelsorra, hogy hátha így, az emberek közelében valaki beleszeret, s örökbefogadja őt, de legalábbis ideiglenesen befogadja, hogy a hideg időszakot ne kelljen kinn töltenie.

 A tacskó fajtamentés is örülhetett néhány örökbeadásnak a héten. Hegedű, az ócsai talált tacskó szuka volt az, aki megnyitotta a gazdisodások sorát. Szerencsére már az első hírek is visszaigazolták: Hegedű tökéletes helyre került, de ő maga is egy nagyon jó kutya.


Lovagot a gazdája adta le a székesfehérvári ASKA-nál, merthogy kapkodott. Valószínűleg azért, mert a hátsó fele gyulladásban volt, a gerinckörnyéki részek erőtlenek voltak és fájdalmasak. Az idegeket pozitívan befolyásoló vitamintartalmú készítmények hatására szépen rendeződtek a dolgai, s a héten áteshetett az ivartalanításon is. Szerencséjére lábadozni már egy örökbefogadó családban tud, mert a műtét után gazdisodott.


 Szintén az ivartalanítási műtét utáni gazdisodást választotta Szólát, a talált szálkás szőrű tacskó kutya, akinek többkörös kutatás eredményeként sem jelentkezett az eredeti gazdája, hiába a tetoválás és a regisztrálatlan chip... Két klub segítségét is kértük a kutatásban, de nem jutottunk előrébb, pedig érdekes lett volna megtudni, hogyan veszett el ez a félős kutya, aki a megtalálásakor tele volt bolhával, demodexes volt, s végtelenül sovány. Mindenesetre Szólát maga mögött hagyta a múltat, s új életet kezdett. Egy jobbat.


Tina, a nyolc éves, szívférges szálkás szőrű tacskó szuka ideiglenes befogadóhoz költözött a héten, hogy jobban megismerjük a lakásban való viselkedését, a városhoz való viszonyát, de szerencsére igazán nem okozott csalódást, mert nagyon szépen vett minden akadályt: szobatiszta, nem rombol, s élvezi a vele való foglalkozást. Továbbra is gazdát keres.


Egy hirdetési portálon figyeltünk fel Memphis babára, a néhány hónapos szálkás szőrű tacskó lánykára, akit ingyen hirdettek. Alapvetően nem célunk a szaporítók feleslegének átvétele, így az ő tehermentesítésük, de figyeljük az ingyenes hirdetéseket, s igyekszünk a fajtamentés gondozásába terelni azokat a kutyákat, akiknél nagy az esély, hogy egy újabb szaporító kutyájaként végzik. Memphis ideiglenes befogadóhoz költözött, s végre megkezdhette az oltási programját, illetve chipet is kapott. Nyomatékosan kérünk azonban mindenkit, hogy ne vegyenek oltatlan, egyedi azonosító chippel nem rendelkező kutyákat, mert a kereslet tartja életben ezt a kegyetlen, a kutyákat kizsákmányoló ipart!


 A héten nagy örömünkre négy kutyánk is elindult Németországba a boldog gazdis vizsla lét felé.
Darka az 5 év körüli magyar vizsla szuka a Fehérvári Állatmentőktől került a gondozásunkba, és a Dog Garden panzióban várta örökbefogadóját. Mindent megtett azért, hogy befogadói ne felejtsék el. Darka még a legszürkébb esős napokon is képes volt játékba hívni panziós társait.


Ektor a 1,5 éves vizsloid kan, csirkegyilkosság gyanújával került egy gyepmesteri telepre, majd a mi gondozásunkba. Ő egy nagyon lelkes és kíváncsi, valamint emberközpontú kutya. Nincs kétségünk afelől, hogy új családja igazi társként tekint majd rá.


Pessoa a 1,5 év körüli magyar vizsla fiú idén márciusban, nagyon rossz állapotban került a gondozásunkba. Szemtanuk  elmondása szerint 2 autó is elütötte Pesst. Azonnal megműtötték a több helyen is eltörött lábát, majd ideiglenes befogadóhoz költözött,a hol megkezdhette a rehabilitációt és gyógytornát. A sok törődésnek és odafigyelésnek köszönhetően most már gyógyultan indulhatott új családjához, ahol biztosan aktív élete lesz.


És végül, de nem utolsó sorban Fraknó is útnak indult, aki a kisvárdai menhelyről került a gondozásunkba. Az 1 év körüli nagyon szép fejű magyar vizsla kan, annyira belopta magát ideiglenes befogadója szívébe, hogy már mind azt hittük, hogy maradni fog. Végül nem így lett, de biztos, hogy az új családja is épp úgy fogja szeretni mint korábbi befogadója és ott is talál majd Fraknó egy kanapét amin majd bemutathatja egyedi alvó pozícióit.


A utazók helyére pedig egyből érkezett 5 újabb vizsla, bízva abban, hogy nekik sem kell már sokat várni az igazi gazdira.

Forte,  az állatvédő szemléletű Ajkai Gyepmesteri Telepről érkezett a gondozásunkba. Az utcán kóborolva találtak, befogásakor egy hatalmas láncot húzott maga után. Chipje nem volt, mégis sikerült kideríteniük ki a gazdája, ő azonban nem tartott rá igényt.


Brownie-t, a 1,5 éves csoki barna német vizsla keverék szuka kutyát, az egri gyepmesteri telepről vettük át és ha kicsit kalandosan is de megérkezett a gondozásunkba és egyből ideiglenes befogadóhoz költözhetett.


Bonifác, a 7 hónapos magyar vizsla fiú,  is olyan szerencsés, hogy bár családja lemondott róla, mivel már nem volt rá idejük és így felelősen nem tudták tovább vállalni a gondozását, egyből ideiglenes befogadóhoz költözhetett, ahol már várta egy boxer fiú.


Kúnó, az 1 év körüli szép szemű magyar vizsla fiú is családból, korábbi gazdája betegsége miatt került a gondozásunkba és költözött panzióba. Egyenlőre még szoknia kell az új környezetet, de bízunk benne, hogy hamar és gyorsan megy majd neki a beilleszkedés.


És végül de nem utolsó sorban megérkezett gondozásunkba Hartai Nana is a 2,5 éves magyar vizsla lány, akit ( és már meg sem lepődünk rajta )  szintén családja adott gondozásunkba,


 A német dogoknál a héten két gazdisodásnak is örülhettünk. Szofi és Zira, a két fekete szépség volt a szerencsés kiválasztott. Mindketten többszöri találkozás, ismerkedés után költöztek új családjukhoz. Az első hírek szerint minden rendben, hamar felvették az új napi szokásokat, és nagy örömmel vették birtokba a kanapét, pihe-puha kutyaágyat.


 Az utóbbi évek hagyományt teremtettek, s a Karácsonyt megelőző időszak a Futrinka Egyesület Kézműves Licitjének ad teret, amelyen ügyeskezű felajánlók által jótékonysági célra adományozott, általuk készített tárgyak kerülnek árverésre. Az árverés teljes bevétele a Futrinka Egyesületet támogatja, de egyben fel is hívja a figyelmet arra, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható ajándékok mellett mennyire fontos és mekkora értéket képvisel az egyedi, a kézzel készült.


A licitért figyeljétek központi Facebook oldalunkat.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.957518877611564.1073741891.513322045364585&type=1
Jövőre is lesz határidőnaplónk, amelyet már mostantól ajándékként adunk azoknak a támogatóinknak, akik segítenek megteremteni a 2015. év első hónapjának fedezetét. Hogy hogyan? A bejegyzésből kiderül, olvassátok el, s segítségetek a munkánkat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése