2014. november 24., hétfő

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 45. héten?

Sok mindent láttunk már, de mindig jön valami, amikor megingung: merre halad vajon az emberiség, ha olyan állapotú kutyák, mint eheti új érkezőink egyike, Spárga mami, az utcára kerülhetnek, hogy magukra hagyva, szenvedések közepette távozhassanak egy kiszolgált élet után.

A héten került a gondozásunkba Spárga néni. Őt Gödöllőn  az utcán találták, hatalmas daganatokkal. Miután ideiglenes befogadóhoz került, alapos állatorvosi vizsgálatban részesült és az ultrahang eredmények sajnos elkeserítő képet adtak az állapotáról: azon túl, hogy szabad szemmel is láthatóan a sérveiben a belei találhatók, és nagy valószínűséggel már jó ideje így jár-kel az idős kutya, az orvos lépdaganatot és több vesecisztát is megállapított nála. Így Spárga nénit a napokban biztosan megműtik így nagyon szükség van a biztatásokra


Szerencsére ez a hét sem telt el örökbefogadások nélkül. A héten gazdisodott Deby, akit szeptember elején találták a rendőrök egy autóúton, valószínűleg autó üthette el, mert a jobb hátsó lábát nem használta. Két helyen is meg kellett operálni, de szerencsére a műtét sikeres volt. A felépüléshez pedig elengedhetetlen volt a ketrecnyugalom, amit Deby elég nehezen viselt. Ugyan még tart a rehabilitációja, de a hétvégén új családjához költözött, hogy ott folytathassa a felépülést. 


 A másik gazdisodó védencünk pedig Herman. Hermannt Egerben találták állatbarátok, akik a segítségünket kérték az elhelyezésében. Chipje ugyan volt, de nem regisztrálták. Később kiderült, hogy ki a gazdája, de lemondott róla. Szerencsére nem kellett sok időt a gondozásunkban töltenie, egy kedves család az első találkozáskor beleszeretett, majd később is többször meglátogatták, végül pedig úgy döntöttek, hogy szeretnék örökbe fogadni. A hétvégén hivatalosan is gazdis kutya lett Hermann, az első hírek alapján szépen beilleszkedett családjába, nagyon szeretik őt.


Pataki Bercinknek sajnos nagyon rövid időn belül újabb daganat nőtt a szájára. Bár a szövettan eredményére még várunk, azt sejtjük már ezek alapján, hogy nem sok jóra számíthatunk. Berci újabb műtétje után jól van, sebe folyamatos kezelésre szorul, amiket az elején nagyon nehezen viselt, de szép lassan egyre jobban tűri.


Az örökbefogadás elengedhetetlen feltétele az ivartalanítás és mivel két védencünkre Thézeuszra és Fortére is van már  komoly érdeklődő család, így ők a héten szerencsésen negatív szívféreg tesztet produkáltak és áteshettek az ivartalanításon is.


 A héten egy korábbi örökbefogadónk családtagjának és barátainak köszönhetően egy rövid forgatás is zajlott a kennelsoron. Reméljük, hogy hamarosan megmutathatjuk az eredményét. Mi mindenesetre nagyon köszönjük a lehetőséget, hiszen minden ilyen, a munkánkról szóló anyag nagyon sokat jelent, s nekünk erre már végképp nincs forrásunk.


 A tacskó fajtamentésnél egy újabb szívférges kutyával bővült a már akként regisztrált kutyák állománya, ami nagyon elkeserítő, különösen, ha azt tekintjük, hogy ezeket a kutyákat nagyon nehéz örökbeadni, mivel a szívféregre vonatkozóan nincs a tudomány mai állása szerint gyógymód. Bakszakáll, a hét éves szálkás szőrű tacskó sajnos ezzel a korláttal keres új gazdát.




Szerencsére a többi, ezen a héten tesztelt kutyánk mind negatív lett, így Karbon, Baja, Deny, Szólát és Ruha is, így velük kapcsolatban a már szokásosnak mondható eljárásrendünket követhetjük. Így ezen a héten átesett az ivartalanításon Primo, a sérülten hozzánk került tacskó keverék kan, akinek nem bukkant fel újra az eredeti gazdája, így most már nagyon szeretnénk neki egy végleges otthont találni.


Karbon, az öt éves tacskó kan is megoperálódott, szóval ő is készen áll az örökbefogadásra, egyelőre ebben csak az akadályozza meg, hogy senki nem érdeklődött iránta.


Ruha ideiglenes befogadót váltott, akihez megtalálójának köszönhetően, aki egy állatorvos, már ivartalanítva érkezett. Raszta, Rúna és Rusztik felmarkolták soron következő oltásukat, s most már a teljes család gazdára vár.


 Sajnos egy visszatérő gazdikeresőnk is akadt Heves személyében, akit örökbefogadói mégsem szeretnének megtartani. Heves egy súlyos baleset után lábadozik, s bár a mozgása már viszonylag jó, de a vizelettartása nem tökéletes, ennek a gyógyulása egy sokkal hosszabb folyamat lesz, így leendő gazdájától nagyobb odafigyelést igényel, de Heves tényleg igyekszik kompenzálni ezt a hiányosságát.


A gazdikeresés megkönnyítése érdekében Deny, Baja és a közben felcseperedő Buxa fotózáson jártak a VauVau Professzionális Kutyafotó Stúdiójában. Nagyon szép képek készültek most is, hálás köszönetünk Csanádnak, illetve mindazon gazdiknak, akik egy-egy képsorozat készíttetésével egyben egy-egy árvánk számára is megteremtik a fotózás lehetőségét. Mi pedig élünk is vele, hiszen nagyon sokat jelent.


 Az alap csoport hetét egy régi védencünk, Redőny, tragikus hirtelenséggel történt elvesztése határozta meg. Gazdájának, Vikinek őszinte részvétünk. Sajnos a véletleneket elkerülni nem lehet, bár tudhatnánk...


 Egy új védenccel lettünk gazdagabbak, egy fiatal-felnőtt, vörös kandúr személyében, aki gazdától érkezett, s aki maximálisan lakáshoz szokott és emberközpontú jószág. Pumpkin a neve, s minden más cicával jól kijön, a kutyáktól sem fél. Oltva, chipezve, ivartalanítva keres új gazdát.


Huba szívféreg tesztre ment, s szerencsére negatív eredménnyel zárt, így most már tényleg semmi, de semmi nem akadályozhatná meg abban, hogy gazdára leljen. Akár ideiglenes befogadónak is örülnénk, hiszen meg kellene tanulnia a lakásban élés szabályait.


Fácán viszont, mint már régebb óta tudjuk, szívférges, s mint ilyen, nagyobb kockázattal volt csak altatható, operálható, de a héten gond nélkül átesett az ivartalanításon. Mi ugyan több évet öregedtünk aggodalmunkban, de szerencsére minden jól alakult.


Szentendre körzetében talált a helyi gyepmester egy sérült, idős kutyát, akit azonnal állatorvoshoz vitt, ahol kiderült, hogy chipes. Az eredeti gazda annyira vette a fáradtságot, hogy bemenjen a rendelőbe, s a kutyához sem szólva lemondjon róla. Csöpike, bár mi megpróbáltuk őt életben tartani, a  sérülések, a kor és a szenvtelen gazda együttes hatására másnap reggelre a gondos ellátás ellenére átment a szivárványhídon, immáron gazdátlan kutyaként.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése