2014. október 2., csütörtök

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 36. héten?


A hétvégén az érdi Azúr kutyaiskolába hívták meg Egyesületünket egy családi kutyasimogató napra, melyre nem mondhattunk nemet. Találkoztunk korábban örökbefogadott kutyáink gazdijaival, ideiglenes befogadókkal és kedves érdeklődőkkel is. Az Egyesületet Dixy Dee, a német dog hölgyemény képviselte, és meg kell említenünk, hogy nagyon ügyesen, türelmesen állta a sarat több órán át. És persze begyűjtött egy halom simogatást, és jutifalatot is. 

Köszönjük, hogy ott lehettünk!

  
A vizsla fajtamentés csoportunknál a hét egyenlege alapvetően pozitív hiszen három kutyánk is gazdára talált, de sajnos egy vizslánk újra vissza került a gondozásunkba.
Hiába a próbálunk örökbeadás esetén mindenre figyelni, a leendő gazdik részéről is fontos lenne, hogy tudják mit vállalnak és ennek tudatában írják alá az örökbefogadási szerződést.
Mert  egy ilyen egy-két hét utáni visszaadás esetében az a tapasztalat, hogy mindig a kutya lelke sérül és utána sokkal nehezebb neki újra beilleszkedni.

Jolánta, a 3 év körüli drótos vizsla lány aki korábban lesoványodva Jánkmajtison kóborolt végre révbe ért. Egyik egyesületi tagunknál lakott ideiglenesen, de két hét után teljesen levette
a lábáról és ezután már nem volt kérdés, hogy Jolán gazdára lelt és már nem kell sehova sem költöznie.
  

Kelének a 4 hónapos magyar vizsla keveréknek hasonló a története Jolánhoz. Ideiglenes befogadói elutaztak nyaralni és addig egyik egyesületi tagunk vigyázott rá és innen ismerős a történet.
A kis ördög 1 nap alatt belopta magát a család szívébe és meghozták a döntést, hogy szeretnék Kelét új családtagnak.


Lizza, aki korábban egy családi ház kertjében lakott és feltehetően szaporításra használták és csak egy kitartó szomszédnak köszönhetően került a gondozásunkba, a héten látogatókat fogadott és
annyira jól sikerült a találkozás, hogy szeptember közepén már költözhet is az új gazdáihoz.


 Uborka pedig alig két hete töltött a gondozásunkba és gyorsan új családhoz tudott költözni, de sajnos a héten visszakerült a gondozásunkba. Kiderült, hogy az örökbefogadó pár még nem áll készen
egy vizsla örökbefogadására. Így Ubi visszakerült a családi panzióba, ahol próbálja megérteni, hogy mi történik vele.


E heti új érkezőnk Deby a törött lábú német vizsla lány, aki egy autóbaleset után Fehérvárról került a gondozásunkba. Sikeres túl van már a műtéten és jelenleg ideiglenes befogadónál próbál 3 hétig teljes
nyugalomban gyógyulni, amit lássunk be egy fiatal német vizsla esetében nem is olyan könnyű feladat.


A héten Darka karantén ideje lejárt így áttette székhelyét egy családi panzióban, ahol most már teljesen felszabadultan játszik és ismerkedik a többiekkel.


Szikra, pedig a héten hatalmasat fejlődött. Ő eddig ideiglenes befogadóknál lakott, akik lelkiismeretesen tréningezték ezt az antiszociális vizsla fiút és már érezhető volt a javulás, de más kutyákkal még mindig
csak szájkosárral tudott játszani. De a héten az ideiglenes gazdik elutaztak nyaralni, így addig Szikra egy családi panzióba költözött,ahol folytatta a tréningeket és a hét végére a korábban más kutyákkal agresszív
kutya a hét végére már szájkosár nélkül, de felügyelettel játszhatott a többi kutyával.
  

  Esélytelen keverékeket mentő csoportunktól a héten kettő kutya is kirepült, persze, amikor ezt a beszámolót írjuk, tudjuk, hogy az egyikük tévedés volt, mert azóta már újra nálunk van, de akkor még örültünk, hogy jó döntést hoztunk. Párnáról van szó, aki hosszú hányódás után, egy nem sikeres ivartalanítást követően végre úgy tűnt, boldog, családi környezetben élhet tovább.


 Boggy, a kis fekete "mitugrász" volt az, aki viszont tényleg gazdára lelt, igaz, hogy neki ehhez országhatárt kellett lépnie, mert Ausztriában él mostantól. 


Harapós gordon szetterünk, Beni G. megcsináltatta a szívféreg tesztjét, s mivel negatív lett, így áteshetett az ivartalanításon, hogy semmi ne akadályozza abban, hogy innentől a szocializációja terén érjen el sikereket. Nagyon ráfér, mert eddig nem sok törődésben volt része, így elég magának való, a kommunikációja is erős kívánnivalót hagy maga után.


Hosszú hetekkel ezelőtt egyeztettük az egyik német partnerünkkel, hogy Elicet magához veszi, hiszen annyira megérdemelte volna ez a kutyalány a szerető, biztonságos családi környezetet. Amikor a döntés megszületett, Elic nem jött ki jól egy kutyával sem, félős volt, s kapkodott is. A kennelsori rehabilitációs program eredményeként Elic mostanra egy tökéletes, mindenkivel kedves, ragaszkodó és barátságos kutyalány lett, így neki valójában nincs szüksége speciális gondozásra... Így történt, hogy ő újra szabad, gazdit keres, de ha minden jól alakul, akkor helyette Egres lesz az, aki nem a kennelsoron tölti majd életének utolsó időszakát, hanem családi környezetben.


A tacskó fajtamentés a héten a háttérmunkákra koncentrált, sajnos az sem kevés, illetve hozzá kell mindig számolni azokat az állatorvosi köröket, ami nem tart közérdeklődésre számot, mint az oltások, az enyhébb fertőzések, a vérvételek bonyolítása, a gyógyszerek beszerzése, az ideiglenes befogadókkal való kapcsolattartás, a meglévő kutyák fotózásának, hirdetéseinek szervezése, szóval nagyon sok dolog, de ezt talán magyarázni sem szükséges. Nem csak érkezések és gazdisodások vannak, közöttük is számtalan dolog történik, mint ahogy előttük és utánuk is van tennivalónk.

Gazdira talált a félénk fekete-cser törpe tacskó lányka, Janke. A félénksége ugyan még nem oldódott fel, de szerencsére az új gazdi nagyon türelmes.


A kennelsorról elköltözött Tükör, a miskolci gyepmesteri telepről altatás elől mentett szálkás szőrű tacskó keverék kan, opciós ideiglenes befogadóhoz került, ahol ha minden jól alakul, s a család is bírja a kutyázással járó többlet terheket. Mi mindenesetre nagyon drukkolunk, mert Tükör - ha a szökősségét nem számítjuk, egy végtelenül jó kutya.


 A német dog fajtamentésnél gazdisodásról számolhatunk be a héten!
Zina végre megtalálta szerető családját. Zina története a kezdetben remekül alakult, akik segítettek őt elhozni a volt tulajdonostól annyira megszerették, hogy rövid időn belül örökbefogadták. Teltek-múltak a hónapok, aztán sajnos problémák voltak Zina és a szuka dog társa között, amit az akkori gazdik sajnos nem tudtak megoldani. Zina visszakerült Tárnokra. Nagyon megviselte őt az újabb változás, napokig nagyon szomorú volt. Ismét eltelt pár hét, érdeklődő ismét volt rá, aki el is jött hozzá látogatóba. A találkozás remekül sikerült, kölcsönös volt a szimpátia, aztán az érdeklődő mégsem tudta vállalni Zinát. Ismét eltelt pár hét...és akkor érkezett egy reményteli érdeklődő levél Zinusra. Egyeztetések után, személyes találkozás után úgy tűnt, hogy most már tényleg az igazinak kellett eljönnie Zináért...és így is volt!
Hosszú útra indultunk hát hétvégén, és boldogan jelenthetjük ki, hogy Zina álomgazdira talált végre.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése