2014. október 19., vasárnap

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 39. héten?

Ha azzal indítjuk a beszámolót, hogy ezen a héten sem unatkoztunk, nem állítunk valótlant. Sokszor leírtuk már, de az ismétlésből még senkinek nem származott baja: nagyon kevesen vagyunk, s nagyon nagy szükség lenne aktív, az Egyesület belső munkájába bekapcsolódó tagokra, akik felelősséget vállalva (nem csak úgy a partvonalról) végigviszik egy-egy kutya ügyét, akik akkor is ugranak, ha ahhoz a saját programjaikat kell háttérbe szorítani, akik segítenek a fuvarok koordinálásában vagy bonyolításában... Nagyon kevesen vagyunk, s ekkora kutyalétszám mellett egyre inkább kiégünk, kell a frissítés. Ha kedvet éreznétek ahhoz, hogy megismerjétek a vizslás, dogos, tacskós vagy esélytelen keverékes tevékenységet, írjatok az info@futrinkautca.hu e-mail címre. De erre a feladatra tényleg csak komoly szándékkal.

A német dog fajtamentésnél Dixy Dee, a tárnoki kennelsoron élő német dog lányunk átesett az ivartalanításon, illetve a szükséges szemműtétjén is. Mivel a gyógyulási folyamat felügyeletet igényel, így Dixy egyelőre marad a kennelsoron, de utána gazdi várja majd.


 Zina, a német dog szuka el kellett, hogy jöjjön ideiglenes befogadójától. Jelenleg egy családi panzióban helyeztük el, de keressük számára a végleges gazdát.
 
 
Gamandor jól ránk ijesztett. Az arcán volt egy göb, emiatt orvoshoz vittük, de egy félreértés miatt más történt vele, mint amit terveztünk, így nagyon maga alatt volt, amikor visszakerült a kennelsorra, s másnap sem érezte magát valami fényesen. Szerencsére az arcán lévő valami csak egy gyulladás, nem daganat, de amióta Egres arcáról rosszindulatú daganatot operáltattunk le, azóta nagyon odafigyelünk ezekre a dolgokra is. Előtte Mimózának volt az arcán egy daganat, de az szerencsére jóindulatúnak bizonyult. Gamandor mostanra már újra jól van, s várja azt a gazdát, akinek végre igazán elrabolhatja a szívét.

 
A mi szeretett Elicünk, a mindenkivel kompatibilis, s így az utóbbi időben kutyás rehabilitációs feladatainkban segítő, ex-Illatos úti selyemkutyánk ideiglenes befogadóhoz költözött opcióval, ami azt jelenti, hogyha minden jól alakul, akkor örökbefogadják őt. Mi pedig hisszük, mivel Elic is egy csodálatos kutya, s a család is lelkes, hogy nem lesz gond.


Gazdától érkezett a gondozásunkba Pötyke, a középkorú parson russel terrier szuka, aki eddigi életében nem sokat tapasztalt a világ dolgaiból, így az a feladat, hogy az elmaradásait pótoljuk, ránk hárul majd. Jó lenne neki egy elkötelezett, rutinos ideiglenes befogadót találni...

 
A magyar vizsla fajtamentés ezen a héten a háttér-ügyekre, a várólista frissítésre, az érdeklődőkkel való egyeztetésre koncentrált, illetve ki kell találnunk azt is, hogyan tudjuk az egyidejűleg a gondozásunkban lévő magyar vizsla csoportos kutyák számát csökkenteni, ehhez pedig mindenképpen intenzívebb kampányokra van szükség az örökbefogadás népszerűsítésére. 

Ennek ellenére is érkezett két új kutyánk. Rippl-Rónai Alíz, a babavizsla már a második gazdáján is túl volt mostanra, mire a mi segítségünket kérték. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy bár a vizslák hihetetlenül kedves, barátságos kutyák, aktivitásuk és foglalkozásigényük miatt nem valók akárki mellé. Az is elgondolkodtató, hogy az emberek a kölyök kutyáktól azt várják, hogy olyan cuki legyen, mint a képeken, s amikor elrágja a kábeleket vagy leszakítja a tapétát, feladják, mert ők nem ilyen rossz kutyát akartak... De a kutyakölykök is csak "gyerekek"...

 
Pataki Berci egy hatalmas daganattal érkezett, s egyből kórházba került, ahol sikeres műtétet hajtottak végre rajta. Szerencsére a daganat nem képzett még áttétet, de aggódva várjuk, hogy milyen eredményt hoz majd a szövettan. Berci jelenleg egy bentlakásos panzióban él, de nagyon várja, hogy valaki legalább ideiglenes befogadóként jelentkezzen érte. Leginkább mégis egy végleges gazdinak örülne azzal, hogy esetében sajnos benne van a lehetőségek között, hogy a daganata újra kiújul.

 
Egy ivartalanítást is terveztünk a hétre, a mi tündérvizslánk, Zseton esett át a műtéten. Sajnos mind az altatás, mind a tölcsérviselés annyira megviselte, hogy teljesen kifordult önmagából, s a varratszedésig egy robbanékony, ideges kutyává vált. Sajnos ilyen is előfordul, de ritka esetben. Zseton is, mint minden más kutya szépen vissza fog rendeződni a szokásos, barátságos életébe, s reméljük, hogy hamarosan már nem is emlékszik erre az egészre.
 
 
A tacskó fajtamentés védencei közül végre szerető otthonra lelt Katniss, ez a kevésbé szokványos színű, hatalmas szívű, kedves szálkás szőrű tacskó szuka. Furcsa, mert általában a szálkás szukákra nagyobb az érdeklődés (leszámítva azokat, akiknek valamilyen egészségügyi problémája van vagy akik 5-6 év felettiek), de rá valami miatt nem volt érdemi jelentkezés, így viszonylag hosszú időre beragadt.


Szintén gazdára talált a mi balszerencsés Parkán, aki egy nagyecsedi tacskó keverék család egyik tagjaként még babaként került a gondozásunkba, majd gazdához került, de "jön a gyerek" felkiáltással visszadobták egy éves korában. Nagyon hosszú időt töltött ideiglenes befogadójánál, akinek nem lehetünk elég hálásak azért, hogy magához fogadta őt, de ezen a héten eljött az ő ideje is, egy szimpatikus pár látogatta meg, akiknek már van egy másik kutyájuk. Mivel a találkozó remekük sikerült, így Parka rövid úton gazdis kutyának tudhatta magát, nem kis örömére.


Pizsi, az idős tacskó keverék a héten átesett az ivartalanításon. Az idős kutyára sajnos nincs igazán tolongás, pedig egy nagyon kedves, jólelkű kutya. Reméljük, hogy hamarosan eljön az ő ideje is.


Új kutyákkal is gyarapodott a csapat. Earl és Sheen gazdától érkeztek. A két hosszú szőrű törpe tacskó kan a gazda megváltozott életkörülményei miatt kellett, hogy a fajtamentéshez kerüljön. A korábbi életükben nem igazán kellett a kerten kívüli léttel megismerkedniük, így mind a lakásban élés, mind a pórázon sétálás, mind a városi zajok ismeretlenek számukra.


Hegedű egy vidéki kocsma előtt várakozott, az ottaniak elmondása alapján néhány napja. Nem volt ott jó helyen, mert már többen a sintért akarták kihívni rá, így sürgősséggel megszerveztük a gondozásba vételét. Ezt csak azért tudtuk megtenni, mert az egyik korábbi örökbefogadónk vállalta mind a fuvarját, mind az ideiglenes befogadását. Hegedű, ez a középkorú tacskó keverék szuka egyelőre az eredeti gazdáját keresi, de ha ő nem kerül elő, akkor két hét múlva már örökbefogadható.
 
 
A héten több rendezvényre is hivatalosak voltunk. Szeretjük ezeket az alkalmakat, mert itt lehetőségünk nyílik a személyes találkozásra a támogatókkal, érdeklődőkkel, viszont mindig nagyon nehéz megszervezni, hogy megfelelő legyen a képviseletünk, hiszen a rendezvényezésre a maroknyi csapat tagjainak már nincs igazán ideje. 

Álomszép, napos időben élvezhettük a legutóbbi Vizsla túrát Tatán, ahol az Öreg-Tó Club Hotel udvarán gyülekeztünk.  Mivel a tatai Öreg-Tó körül délelőtt futónap volt, ez idő alatt a vizslagazdik fakultatív programokon vehettek részt: 
városnéző kisvonatozás és sétahajózás is szerepelt a kínálatban. Fél 1 körül pedig elindultunk túrázni: megkerültük a tavat (7,5 km),  s a vállalkozóbb szelleműek ehettek egy 2,5 km-es kitérőt is. A szép időnek köszönhetően jó sokan  voltunk, mely az adományokon
 is meglátszott: 76.740 Ft-ot gyűjtöttünk és 16 db nagy konzerv, egy kutyakefe, valamint 2 doboznyi teniszlabda is érkezett! 
Hálásan köszönjük! A túra után a hotel éttermében finom ebédet fogyaszthattunk, melynek bevételéből a Hotel 10%-ot felajánlott  Egyesületünknek, így további 6645 Ft adományt kaphattak vizsláink. Köszönjük szépen! 


Egy örökbefogadó napra is meghívást kaptunk, melyen három tárnoki védencünk: Gamandor, Tóbiás és Blende képviselte a csapatot.
Viszonylag sok látogató volt a játszóházban, ahol az eseményre sor került. Sok volt a gyerek és más kutya is, de a mi védenceink mindhárman szuper aranyosak voltak, nem volt balhé vagy ilyesmi. (Tóbiás egyszer lepisilt egy díszlet szénakupacot, de az meg vicces volt inkább.) Sokan odajöttek megsimogatni a kutyákat, érdeklődni. Majd meglátjuk, ebből hányan írnak a későbbiek során... Blendére, Gamandorra elég konkrét volt az érdeklődő; mindkettőnél a benti tartást láttuk akadálynak, mivel Egyesületünk benti tartással ad örökbe. Tóbiást mindenki imádta, és egyből vitte is volna haza, hatalmas rajongótábora lett. Szinte sorban álltak, hogy simogassák.

 
A héten kettő cég önkéntes csapata is felkereste a kennelsorunkat. A hetet a DM önkéntesei kezdték, akik sétáltattak, kennelt tisztítottak, s reményeink szerint nem csak kutyáink érezték jól magukat a társaságukban, hanem ők is egy kellemes napot tölthettek el nálunk, s visszatérnek majd egyénileg is egy-egy alkalommal legalább kutyát sétáltatni. Köszönjük az adományokat is!


A Citibank segítő csapata is eljött hozzánk. A nálunk töltött idő alatt gyakorlatilag Vilike kivételével minden kutyánk sétált, s a kennelek is tovább tisztulhattak. A nap végére mindenki elfáradt, de az ilyen alkalmak igazi kincsek a kutyáink életében. Köszönjük a látogatást és az adományokat is!


A héten folytatódott a Tárnoki Okosok elnevezésű, a www.kutyatrening.hu csapata által biztosított kutyaiskolai foglalkozás a kennelsoron. S bár két kutyánk közben gazdára talált, de tudtunk helyettük új résztvevőket biztosítani, így a lelkes felvezetők nem maradtak kutya nélkül. 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése