2014. október 15., szerda

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 38. héten?

Szeretjük a jó híreket, de sajnos olyan hetünk ritkán adódik, hogy csak remek hírekben legyen részünk. A mostani sem volt ilyen, de mi nem vagyunk telhetetlenek. A kicsivel több jó hír, mint rossz is remek hétté varázsolta ezt a hetet.

Az esélytelenjeink közül Bingó a héten áteshetett végre az ivartalanításon - az előző heti próbálkozást kennelköhögéssel szabotálta, de most nem úszta meg, s szerencsére a szívféreg gyorstesztje is negatív lett - és a műtét után már nem a kennelsorra tért vissza, hanem végleges gazdához költözött. 


Tia, a bolt elé kikötött, elhanyagolt, de végtelenül kedves, nyugodt és első kutyások számára tökéletes választás kutyahölgy is gazdisodott, megtalálója ismeretségi körében lelt új otthonra.


Suzie, a szetter keverék ugyan még nem repült ki a gondozásunkból, de a kennelsort elhagyhatta, ami nem is baj, mert tüzelni kezdett, így megbolondította a kennelsoron még ivarosan éldegélő kanokat teljesen. Egy rutinos ideiglenes befogadónál lakik, s a tüzelés lecsengésével átesik majd az ivartalanításon, hogy azt követően gazdához költözhessen. Az ő élete már sínen van, s ehhez a H4P német partnerszervezetünk is hathatósan hozzájárult.


Sajnos egy gazdisnak hitt kutyánk visszajött. A végtelenül kedves, ragaszkodó Párnát úgy adták vissza, mint egy élelemféltő szörnyet, ráadásul a sebe begyulladt, s a lelke is darabokban van. Ezt a szerencsétlen kiskutyát még az ág is húzza. Az ivartalanítási műtétje nem sikerült jól, rekonstrukciós műtéten kellett átesnie, hogy mindene a helyére kerüljön, most pedig ez is... Ha valaki szeretne egy barátságos, szerethető társat, s akinek a szíve is a helyén van, Párna tökéletes lesz számára.


Új kutyáink is érkeztek, közülük az egyik Koxi, aki az Etyek és környéke régióval ismerkedett az elmúlt időszakban, míg nem egy filmes csapathoz szegődött. Ideiglenes befogadóhoz került, két hétig az eredeti gazdája jelentkezését várja, ha az nem kerül elő, akkor örökbefogadóra vár. Koxi egy egy év körüli, nagy termetű, barátságos, nyugodt keverék kan, tökéletes és különleges társa lehetne valakinek.


A másik érkező egy egyéves ír szetter szuka, Lotti. Ő ideiglenes befogadónál került elhelyezésre. Gazdái költözés miatt szabadultak meg tőle, ráadásul nem azért, mert nem lett volna lehetőségük magukkal vinni, hanem mert nem akarták magukkal vinni. A kutya bolhás, sovány és elhanyagolt, úgyhogy bőven van tennivalónk, mielőtt elköltözhet.


A magyar vizsla fajtamentésünktől a héten többen is kirepültek - meg kell mondanunk, hogy ideje volt, mert jelenleg nagyon sok kutya van a gondozásunkban, így a figyelmünket is jelentősen igénybe veszi. 

Kirill, a vizsla keverék serdülőnk végre megérdemelt, végleges családjába költözhetett. Meglepő,hogy ilyen sokat kellett várnia, mert egy nagyon kedves, nagyon helyes kutyagyerek.
 

Szintén elköltözött Maja, a barátságos magyar vizsla szuka, innentől már ő is a gazdis kutyák életét élheti. 


Róbert miatt érkezése idején nagyon sokat aggódtunk, mert ő volt az, aki nem igazán volt szerencsés korábbi életében, de aztán szépen összeszedte magát átmeneti befogadóinál. Nagyon nem akart eljönni érte az igazi, valahogy senki nem merte őt felvállalni, de szerencséjére német partnerszervezeteink egyike talált egy tökéletes otthont az ő számára is. Sokszor ér minket kritika, hogy miért mennek a magyar vizslák Németországba, de a valós kritikának arra kellene irányulnia, hogy miért van ennyi megmentésre váró magyar vizsla egészen a kölyköktől az idős kutyákig, s hogy miért nem tud a vizsla gazdák egy jelentős része igazán jó gazdája lenni ennek a csodálatos, de alapvetően vadászatra termett, így nagyobb mozgás- és foglalkozásigényű, s egyben érzékeny fajtának...


Darka az égetnivalóan rosszcsont vizslalány a héten átesett az ivartalanításon. A műtét nem volt zökkenőmentes, mert vérzékeny volt, de ez őt nem zavarta meg semmiben. Már másnap ugyanolyan jókedvvel vetette bele magát a játékba és kergette a többieket a kifutón. Most már semmi akadálya nincs, hogy Darka gazdisodjon.


Nem csak Darka ivartalanítódott, hanem Zsizsik is, akivel folyamatosan annyi minden történt, hogy az ivartalanítása mindig eltolódott. Ezen a héten nem akadályozta meg semmi abban, hogy a beavatkozáson átessen.


A szolnoki állatvédőktől érkezett a gondozásunkba egy magyar vizsla kan, akit a gazdája adott le. Szerencséjére ideiglenes befogadóhoz kerülhetett, akik ha az együttélésük jól alakul, szeretnék Nyakigláb Ronit megtartani. Mi drukkolunk, hogy így legyen, s egyben szeretnénk felajánlani a lehetőséget mindenkinek, aki szeretne ideiglenes befogadó lenni, hogy jelentkezzen bátran, hiszen csak veletek, csak ezzel a segítséggel tudunk az ilyen kéréseknek eleget tenni.


Orwell mami még csak idén tavasszal gazdisodott a műtét és rehabilitáció után, de sajnos a héten levél érkezett a gazdiktól, hogy már nem tudják őt tovább vállalni. Megdöbbenésünk leírhatatlan volt, hiszen úgy gondoltuk, hogy
megfelelő körültekintéssel adtuk örökbe és Maminak élete végéig biztosítva van a boldog gazdis lét. De sajnos tévedtünk, és még mélyebben csalódtunk, amikor Orwell mami megérkezett hozzánk majd 10 kiló túlsúllyal, vizelettartási
problémával és még a microfilária tesztje is pozitív lett. Így önhibáján kívül Mami megint rehabilitációra szorul és csak reménykedni merünk, hogy egyszer majd egy család felelősségteljesebben fogadja őt örökbe.


A német dogoknál a héten egy különlegesebb gazdisodást szerveztünk. Egy korábbi segítségkérésnek eleget téve, új családot kerestünk egy idősebb, 6 év körüli kutyának. A németországi partnerszervezetünk segítségét kértük, és a vártnál hamarabb meg is oldódott Koda sorsa, ugyanis a Szervezet vezetőjének régi ismerőse, barátja pont egy idősebb kutyust keresett új társának. Koda tehát hosszú útra indult, Franciaországba költözött, ahol várta őt szintén német dog társa, és új családja.
Az első hírek szerint minden rendben van, szépen beilleszkedett, hamar felvette a mindennapok ritmusát.


A tacskó fajtamentés heti extra szuper híre, hogy végre megtörni látszik az átok, mert az első Medve-lány, Bála személyében ezen a héten gazdára talált!!! Reméljük, hogy hamarosan követik testvérei is, s az őszi időszakot már mindannyian gazdánál tölthetik majd. 


Szintén gazdára talált Kapirga, a rövid szőrű törpe tacskó szuka, akinek pont ezen a héten lobbant be a belső varrata, de szerencsére ez nem tántorította el az új gazdit, hogy magához vegye. Kapirga szép lassan ismerkedik az új életével, de abban biztosak vagyunk, hogy nagyon-nagyon jó dolga lesz.


Egy nem tervezett, szerelem alapú gazdisodásra is sor került. Az úgy történt, hogy egykori védencünk, Csúcsdísz, a sárkánylány gazdijával együtt Magyarországra látogatott. Vittek a kennelsorra adományt, illetve találkoztak volt befogadóival is. A kennelsori látogatáson annyira beleszerettek a kennel-beteg Mexbe, hogy másnap jelezték, hogy szeretnék, ha Mex onnantól velük élhetne, nekünk pedig nem volt ellenvetésünk.


Gazdánál van a hét egyik új kutyája, Gyilkos, aki Nadapon üldögélt az út mentén, de szerencsére a chipje hazajuttatta őt. Egészen pontosan nem is haza, hanem a gazdák felnőtt gyermekéhez, mert ezt a kutyát nem lehetett kerítésen belül tartani, nem volt kertbe való.


Nem ő volt sajnos az egyetlen kutyánk a héten, mert gazdagabbak lettünk Primoval, akit a hatalmas esőzés közepén, kihűlve, sérülten találtak az út mellett. Az állatkórházban megállapításra került, hogy a kutyát valóban baleset érte, a medencéje törött el, így nyugalmat igényel, de szépen meg fog gyógyulni. Nagyon csendes, nem tolakodó, barátságos kutya. Úgy tűnt, hogy az eredeti gazdája  jelentkezett, de egyelőre még nem küldte meg a tulajdonjog igazolásához szükséges dokumentumokat, máshogy pedig nincs lehetőségünk a kutyát kiadni senkinek. Meglátjuk. Mindenesetre van még ideje, hogy pótolja.


Sajnos Truváj visszakerült a gondozásunkba - ez az időszak úgy tűnik, hogy a bumeráng kutyák időszaka, de ami a legmegdöbbentőbb: nem rajta múlt. Az örökbefogadó eszmélt rá, hogy valójában ő nem lesz alkalmas a kutyatartásra, mert mi másnak tudnánk nevezni, ha valaki azért ad vissza egy kutyát, mert egy hónap múlva várhatóan elutazik egy rövidebb időre, s nem tudja megoldani a kutya elhelyezését, sétáltatását... 


Kotró, a mi vak szálkás tacskó kanunk egy ivartalanítási műtéttel zárta a hetet. Nem volt  boldog a lehetőségtől, de zökkenőmentesen ébredt, s lábadozik ideiglenes befogadói felügyelete alatt.


A héten elindult a már nagy hagyományokra visszatekintő "Tárnoki Okosok" kutyaiskola, három turnusban 15 kutyánk okulhat önkéntes felvezetői mellett a kutyatrening.hu csapata jóvoltából. Vannak, akik már korábban is részt vettek ezen a programon, de vannak, akiknek ez az első alkalom. Van olyan is, akinek elsődlegesen közömbösítési célzattal kellett beiratkoznia, de vannak, akiket az emberekre való odafigyelés miatt látunk örömmel a nebulók között. A beszámolókat mindig meg fogjuk osztani, így most sem teszünk másként...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.768613739867917.1073741825.162004337195530&type=1




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése