2014. október 9., csütörtök

Mi történt a Futrinka Egyesületnél a 37. héten?

Nem titok, hogy a közhasznú szervezetek életében a működést meghatározó dolog az adó 1% mértéke, az az összeg, amelyről az előző évben adót fizetők az érintett szervezet javára rendelkeznek. Ezen a héten megérkezett az értesítés, s mi nagyon-nagyon örülünk annak, ami benne szerepelt, hiszen az elmúlt évhez képest még egy kis növekedés is van a részünkre felajánlott összegben. Köszönjük.

http://futrinka-egyesulet.blogspot.hu/2014/09/koszonjuk-15103263-ft-nyi-ado-1.html

2014. szeptember 13. napján egész napos rendezvény került megrendezésre Budapest X. kerületében, a Merkapt Sportközpontban, a "Gyermekmédia Egyesület" és az "Emberek az állatokért Állatrendőrség 2013 Alapítvány" szervezésében, a Fővárosi Polgármesteri Hivatal támogatásával, melyre a Futrinka Egyesület is meghívást kapott.
Védenceinkkel képviseltettük magunkat. Tárnoki kennelsorunkról Mex és Elic is kijutottak. Köszönjük mindenkinek!

További fotók itt:
http://gallery.site.hu/u/morzsa/futrinkautca/album276/szerencses13/


A vizslamentés terén voltak visszaérkezők, de gazdisodók is! 

Szálka Bácsi sajnos opciós ideigleneseitől visszakerült ideiglenes befogadóihoz, Lucáékhoz, így visszakerült gondozásunkba is. Az öregúrhoz egy tapasztalt, nem első-kutyás gazda ajánlott. Nagyon reméljük, vár rá valahol egy új család. Lucáéknak köszönjük, hogy visszafogadták ideiglenes életükbe!  


A székesfehérvári ASKA Alapítványtól érkezett gondozásunkba egy tacskó keverékkel és egy szetter keverékkel együtt kennelsorunkra Vecse, a középkorú vizsla kan. Sajnos eredeti gazdája az alapítványnál nem jelentkezett érte, így Vecse most új életre, új családra vár. Előtte persze át kell neki is esnie az ivartalanításon. Ideiglenes befogadók jelentkezését is várja!


Békés vizslánk is sikeresen gazdisodott.


Az ajkai gyepmesteri telepről megérkezett gondozásunkba, ideiglenes befogadókhoz az extra csokiszínű magyar vizsla és német vizsla keverék 8 hónapos kan siheder. Még nagyon kajla, nincs tisztában méretével és mozgásának koordinálásával, de befogadói szocializálják és nevelik, hogy ivartalanítása után végleges családba kerülhessen. A keresztségben a Füli nevet kapta.  


Deby, a törött lábbal talált, majd megoperált német vizsla szuka lányunk is elhagyhatta a kórházat, ideiglenes befogadókhoz került egy családi panzióba. Deby számára olyan ideiglenes befogadót vagy végleges gazdát keresünk, ahol rehabilitálódhat és lábát kellően pihentetni tudja, valamint esetleges kontrollokra is vissza tudna járni a budapesti kórházba.


A tacskó fajtamentésnél a hetet főként a betegségek határozták meg. Szeretett, örök védenc Gombóckánknak, aki már nem kell, hogy költözzön, de a költségeit mi álljuk, beszűrődött a hátsó lába, azaz felgyűlt a genny, így állatorvoshoz siettünk vele. Készült vérkép, ultrahang, kapott gyógyszereket, s a vérképe miatt sajnos speciális diétára is fogjuk őt, mert a májértékei nagyon rosszak. Viszont esetében szuper hír, hogy most már elmondhatjuk kettő vérkontrollal a kezünkben, hogy Gombócka nem szívférges többé, meggyógyult!


Kennelsori lakónk, Vilinger is nagyon rossz állapotba került, kedvetlenné vált, ment a hasa, s nem is igazán tudott lábra állni, bár láza nem volt. Az állatorvosi vizsgálatok valamiféle vírusra utaltak, kapott infúziót, mert már teljesen kiszáradt, illetve gyógyszereket. Ilyenkor érezzük igazán, amikor valamit sürgősen meg kellene oldani, hogy mennyire kevés fuvaros segítőnk van sajnos.


Több kutyánk is gazdára lelt, közülük leginkább Truvájnak örültünk, hiszen tacskó keverékeink jellemzően nagyon hosszú időn át várakoznak, mire rájuk talál az igazi. Sajnos az örömünk nem tartott sokáig, mert pár nap múlva jött a jelzés: mégsem kell. Ilyenkor azért egy kis időre megszűnünk hinni az emberekben, ezt el kell mondanunk. Nem árulunk soha zsákbamacskát, mindent elmondunk védenceinkről, mi visszük őket gazdához, de az, hogy valaki így dönt, majd meggondolja, nem igazán felnőtthöz méltó viselkedés, ráadásul a kutyát nagyon megviseli minden ilyen változás.


Huát, a szálkás szőrű tacskó szukát ideiglenes befogadói tartották meg, s nála elmondható, hogy a "lakva ismerszik meg a kutya" helyzeten már átestek, pontosan tudták, mit vállaltak.


Sokan érdeklődtek, volt, aki látogatta is, de aztán valahogy szó nélkül eltűnt mindenki Katniss körül. A különleges szépségű és végtelenül kedves kutyalány így egy korábbi örökbefogadónkhoz költözhetett, ex-Habeó társaként él innentől.


Új kutyánk egy érkezett, a székesfehérvár ASKA telepéről került a kennelsorunkra Csipog, a fiatal-felnőtt tacskó keverék kan, aki ideiglenes befogadót is keres, de persze egy gazdának örülne a legjobban.


Esélytelen keverékeink közül úgy volt, hogy Bingó ivartalanításra megy, de helyette inkább kennelköhögni kezdett, így a műtét elmaradt, ami egyben azt is jelentette, hogy további egy hetet le kell húzni a kennelsoron, pedig a beavatkozás után már gazdisodhatna is.


Kettő új kutyával gyarapodtunk viszont. Közülük az egyik Suzie, aki szintén az ASKA telepén élt. A fiatal-felnőtt szetter mix szuka mindenkit levett a lábáról, nagyon kedves, barátságos és ragaszkodó kislány, így hisszük, hogy nem sokáig vár majd egy végleges otthonra.


Sodó már nehezebb eset, neki határozottabb elképzelései vannak a világról, de nem rossz kutya. Sokat kell még tanulnia, de hisszük, hogy neki ez menni fog. Emberekkel kedves, de szállító boxba betenni nagyon nehéz, mert odakaphat, illetve sok mindent meg kell még tanulnia, elfogadnia. Az ivartalanítás sem válik majd hátrányára, mert dominanciára hajlamos. Számára is ideiglenes befogadót vagy gazdát keresünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése